Stiti cum se face siropul din muguri de brad?
Va rog mult spuneti si lu mami de mandarina daca stiti cum se face siropul din muguri de brad(pin). Am auzit ca e tare bun pentru plamani si m-am gandit si io sa fac mandarinei dupa pneumonia prin care a trecut.
Pupici,
Nadina
Raspunsuri
Ella spune:
Sirop din muguri de brad
Ingrediente:
Muguri de brad cu lungimea de 3-4 cm, pentru fiecare 1 l suc cīte 1 1/2 kg zahar.
Preparare :
Acest sirop se prepara primavara, cīnd mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde. Mugurii curatati de codite, care au multa rasina se spala de praf cu apa rece, se pun īntr-o oala smaltuita suficient de mare si se toarna apa cīt sa depaseasca nivelul mugurilor inca odata cit volumul lor (la 1 kg muguri se pun cca 2 l apa). Se fierb cca o ora, pīna cind se moaie bine. Dupa aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea acoperita la rece 48 de ore iar, daca este cald, numai 24 ore, ca sa se extraga cīt mai bine din muguri sarurile minerale si uleiurile aromatice.Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe strecuratoare, presīnd mugurii ca sa se scurga tot sucul. Sucul se cīntareste si, la 1 l suc, se va pune zaharul 1 1/2 kg.
Marianar spune:
si aici mai e o reteta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=8526
acum am vazut ca de fapt e aceeasi reteta, postata de rachel
O rugaminte..., pt. a evita conflictele intre membri specificati cine a postat reteta, nu o copiati pur si simplu, sau scrieti linkul.
Multumesc pt. intelegere!
Andrada34 spune:
Multumesc mult de retzeta, chiar ma pregateam sa trimit intrebarea pe forum.
Spor la treaba!
Ella spune:
quote:
Originally posted by Marianar
si aici mai e o reteta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=8526
acum am vazut ca de fapt e aceeasi reteta, postata de rachel
O rugaminte..., pt. a evita conflictele intre membri specificati cine a postat reteta, nu o copiati pur si simplu, sau scrieti linkul.
Multumesc pt. intelegere!
Mariana & Vladutz
..eu am pus prima data linkul..dar nu vroia sa se deschida..si de aceea am copiat.Scuze,dar nu am stiut ca mai exista reteta pe undeva
annaa spune:
SIROP MACERAT DIN MUGUR DE BRAD
Daca doresti sa folosesti siropul si la copii mai mici cel mai bine este sa nu le dai siropul obtinut prin fierbere deoarece este putin mai toxic.
1kg. mugur 1kg. zahar.
Mugurul se spala si se lasa sa se usuce pana a doua zi, sa nu mai aiba apa deloc.
Se pune intr-un borcan de 4-5 kg sau mai mic un rand da zahar(incepi cu zaharul)ce cca 2 degete. apoi mugur de 2-3 degete bine presat si tot asa pana se ajunge ca ultimul strat sa fie zahar.
Se leaga borcanul si se tine la macerat undeva la umbra si la racoare pe cat posibil(camara,beci)cca 1-2 luni.
Siropul obtinut poate fi folosit si la copii peste 1 an fara nici o problema pentru rosu in gat si tuse.
Ana