Florinel are nevoie de noi

Florinel are nevoie de noi | Autor: Achamot

Link direct la acest mesaj

Un strigat de ajutor
FLORINEL ARE NEVOIE DE NOI
Opt ani, ochi albastri, cartofi prajiti si masinuta cu baterii
Are opt anisori si se numeste Ivascu Florin-Dan.S-a nascut pe 29 ianuarie 1996.
Toata lumea il striga Florinel. Ii plac la nebunie cartofii prajiti si ardeii copti . Si dulciurile. Ca oricarui copil de opt ani. Masinutele sint febletea lui. Are chiar una cu baterii de care e tare mindru. E doar un copil. Un copil blond cu o privire vie si inteligenta, scormonitoare. Un copil plin de viata. Un copil care parea perfect sanatos.
Anul trecut a mers pentru prima data la scoala. A fost foarte incintat. Isi dorea nemaipomenit sa invete sa scrie repede.Cit mai repede posibil. Venea acasa si cerea sa fie invatat sa scrie.Din pacate, dupa doar doua luni nu a mai putut merge la scoala.
„Iar imi curge singe din nas” . O boala rara care nu iarta
Pe la inceputul anului, lui Florinel i-a curs singe din nas. O data... de doua ori...Oricarui copil i se poate intimpla acest lucru. Dar hemoragia nazala a inceptut sa se repete din ce in ce mai des. Parintii au intrat in alerta. Au mers cu Florinel la doctor. Au primit bilet de trimitere la Bucuresti. Pentru trei luni a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „MARIA SKLODOWSKA CURIE”. Florinel nu raspundea la tratament. Cind au aflat ce boala grea are copilul si cind au vazut ca medicamentele nu dau nici un rezultat,de disperare, parintii au mers si prin babe.Tot degeaba.
Dupa trei luni de analize, de transfuzii, a fost trimis la Institutul Fundeni, la Departamentul Transplant Medular.
Boala lui Florinel se numeste anemie aplastica severa si afecteaza maduva hematogena, lipsind bolnavul de posibilitatea producerii elementelor sanguine indispensabile vietii. Studiile de specialitate au aratat ca, in cazul unui astfel de transplant, in primele trei luni ale bolii sint sanse mari de vindecare rapida. Pe masura ce timpul trece, acestea scad considerabil, iar dupa doi ani sunt aproape nule.Timpul este esential in efectuarea cit mai rapida a transplantului. Boala lui Florinel se manifesta prin curgeri frecvente de singe din nas, paloare, dureri osoase. Florinel e anemic. Are nevoie de insotitor permanent. Tine regim. E obosit si slabit. Maduva lui produce prea putine celule. Numarul redus de celule rosii din singe duce la o scadere a hemoglobinei (un tip de proteina care transporta oxigenul catre tesuturile corpului uman). Prea putinele celule albe scad capacitatea organismlui de a face fata microbilor. Si riscul infectiilor este foarte mare.
De asemeni, singele lui Florinel nu se mai coaguleaza asa de repede cum se intimpla la un om sanatos.
Lui Florinel ii lipsesc celulele care ii dau rezistenta in fata bolilor. Respiratia devine in aceasta boala sacadata, ritmul cardiac este mai rapid.Copilul se invineteste extreme de usor, chiar si la cea mai mica lovitura. Florinel este extrem de sensibil. Cauza bolii ramine necunoscuta medicilor. Afectiunea este foarte rara.“Le trebuie mai mult de patru sute de milioane de lei. De unde fratilor atitia bani?”
Aceasta intrebare si-o pune Andreea Virban. Andreea e studenta la Sociologie in anul II si are douazeci de ani. Sora ei, Teodora, e colega cu fratele lui Florinel.Tinara inimoasa a inceput sa se zbata, alaturi de colegii de clasa a lui Ionut. Viata lui Florin e legata de cea a fratelui sau mai mare, care e elev in clasa a VII-a. Copiii au facut fluturasi si i-au imprastiat pe strazi. Andreea a postat mesaje disperate pe internet.
“Exista in clasa surorii mele(clasa a VII-a), un baietel nou venit al carui frate, de numai 8 ani nu are suficienta maduva la coloana si are nevoie urgenta de transplant. Din fericire Ionut, fratele lui, este compatibil cu el insa nu au suficienti bani pentru operatie. Le trebuie in jur de patru sute de milioane de lei. De unde fratilor atitia bani? Sora-mea plinge tot timpul, colegii pling tot timpul, profesorii pling tot timpul, fratele lui plinge tot timpul. Si cu plinsul ramin, ca nimeni nu are ce face. Copilasul e din ce in ce mai rau (momentan e pe perfuzii), parintii sunt darmati dar nimeni nu are ce sa le faca si cum sa-i ajute. Ce sa faca in cazul acesta? “
Viata lui Florin e legata de cea a fratelui sau mai mare.
Au apelat si la ajutorul Bisericii.


"CIND O SĂ FIU MARE, MĂ FAC POLITIST CA SĂ NU MAI EXISTE OAMENI RĂI! "
TATĂL COPILULUI SPUNE :“VIND TOT NUMAI SĂ-MI VAD COPILUL SĂNĂTOS!”

Pustiul spune ca se va face ofiter de politie, ca sa nu mai existe oameni rai. Subcomisar Voicu Danut, care a aflat de cazul special al "viitorului politist" va incerca sa ajute. Se va organiza o cheta printre viitorii "colegi" ai pustiului blond.
Posibilitatile familiei Ivascu sint limitate. Serviciu are doar tatal copiilor. Mama lor, Dorina este casnica. Cu toate eforturile depuse, cu tot anuntul din presa locala, cu toate actiunile inimosilor colegi, banii tot nu sint de ajuns. Pina in prezent s-au strins aproape o suta de milioane. E nevoie de alte 300.000.000 de lei. Pe putin. Nu se stie daca vor mai aparea si alte costuri. Atit costa viata lui Ionut. Marian Ivascu spune “ Vind tot numai sa imi vad copilul sanatos. Nu mai stim ce sa mai facem.” Numai medicamentul de baza, Sandimmun, costa cinci miloane si jumatate. Un flacon cu douazeci de tablete.Si are nevoie de acesta zilnic. Parintii au facut un imprumut la banca de cincizeci si cinci de milioane de lei. Doar atit au putut obtine. Sint insa dispusi sa riste tot. Viata unui copil e mult mai importanta. Mai importanta decit orice pe lume.O MINĂ DE AJUTOR. UN GEST DE OMENIE.
Prima operatie de acest gen de la noi din tara s-a facut la Timisoara si a fost un succes. De atunci, au mai avut loc astfel de interventii. In aceasta duminica lui Ionut i se va introduce un cateter, urmind ca luni sa i se preleve maduva datatoare de viata pentru fratiorul lui mai mic. Nu e deloc speriat, e foarte trist.Explica cu lux de amanunte ce anume se va intimpla. Spune ca atunci cind va fi mare va forma alaturi de fratiorul lui cea mai grozava echipa de politie. Nu a mai fost la scoala de doua saptamini. Dar Florinel are nevoie de el deci nu e o problema. Acum e internat si el. Mama lor e cu ei.
Toti trei sint la Institutul Fundeni, Departamentul Transplant Medular. Cazul se afla in grija profesorului Arion si al doctoritei Culita. La telefon, Florinel are o voce de cintezoi obosit.
Contul pentru ajutorarea lui Florinel este deschis la C.E.C. si numarul acestuia este 25110201/9045. Adresa lui este:
Ivascu Florin-Dan, Str. Tineretului bl. 16, ap. 39. Giurgiu.
Boala nu iarta pe nimeni. O astfel de nenorocire ne poate lovi pe oricare dintre noi, in orice clipa. Ar fi putut fi vorba de copilul unuia dintre noi. De un frate, de o sora, de cineva drag inimilor noastre. Dar exista o speranta.
Putem schimba lucrurile. Putem sa ii dam lui Florinel sansa de a invata sa scrie. Si-o doreste atit de mult!
Gazeta de Sud, 22.05.2004O,Tempora!O,mores!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

M-a impresionat teribil de mult cazul lui Florin. Pentru ca am mai patit sa trimit bani prin depunere in contul bancar si sa nu ajunga, m-am gandit ca ar fi mai bine sa le trimit un mandat postal parintilor. Care este numele tatalui? Poate scrie in articol, dar fiind atat de impresionata , probabil ca nu l-am vazut! Multumesc, Alexandra

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Am citit cu atentie textul si, din pacate, nu am inteles pentru ce e nevoie de bani... Operatia se poate face la Timisoara. Trebuie intervenit acolo?
Mai au parintii si vreo alta varianta?
E nevoie de bani pentru acel medicament?
Nu stiu, lamuriti-ma daca ati inteles mai multe...

Hai sa ne mobilizam, fetelor, si pentru acest copilas. Ce conteza 10 minute pe zi din viata noastra? Pentru viata unor parinti disperati conteaza insa viata fiului lor...Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Achamot spune:

Numele tatalui pustilor este Marian Ivascu. Operatia se face la Bucuresti, la FUNDENI.Astazi i s-a prelevat maduva fratelui cel mare pentru a ise face o cultura.
Mai jos anexez biletul de trimitere al pustiului catre Spitalul Fundeni. Mi se rupe sufletul.
"DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII „MARIA SKLODOWSKA CURIE" - BUCUREȘTI
B-dul C-tin Brăncoveanu, nr. 20, sector 4, București, cod 75544 Tel: 00421-460 30 26, 00421-460 42 60, 00421-460 31 24; Fax: 00421-46012 60, 00421-461 08 30;
e-mail:pediatrie@mscurie.ro, chirurgie@mscurie.ro


Către Institutul Fundeni, Departamentul Transplant Medular
Va transferam, cu acordul Dl. Profesor Arion, copilul Ivascu Florin-Dan născut la data de 29 ianuarie 1996, domiciliat in Giurgiu, Str. Tineretului bl. 16, ap. 39, cu diagnosticul:
Anemie Aplastica. SeVe-V-a
Istoricul bolii. Boala a debutat aparent in noiembrie cu paloare si epistaxis repetat. Hemoleucograma efectuata la Sp. Giurgiu pe 26 noiembrie arata: hemoglobina 8,1 g/dl, leucocite 4000/mm, trombocite 37.000/mm.
Pe data de 4 decembrie 2003 este internat in clinica noastră. La internare prezintă paloare si echimoze la nivelul membrelor inferioare si la nivelul locurilor de injecție. De citeva zile acuza si dureri osoase. Examene de laborator si paraclinice. Hemoleucograma: hemoglobina 7,5 g/dl, leucocite 4100/mm (formula leucocitara GS 20%, Li 79%, Mo 1%), si trombocite 20.000/mm. Coagulograma: PT 14" (99,27%), ENR 1,01 si aPTT 25,90". VSH 153 mm/ora, uree 13 mg/dl, creatinina 0,29 mg/dl, TGP 10U/1, glicemie 161 mg%, proteine 4,78 g/dl, LDH 362U/1, bilirubina totala 0,40 mg/dl, anticorpi anti-HIV negativi, grup sangvin 0, Rh pozitiv, fenotip Cceekk. Anticorpi anti-HBs pozitivi, anti-HCV negativ. Ecografia abdominala: hepatomegalie moderata, LHD 135 mm, LH sting 62 mm, ecostructura omogena. Colecist alungit, pereți subțiri, fara calculi. VP in hil 7 mm. CBP permeabila. Splina măsoară 115 mm (ax longitudinal), ecostructura omogena. Ambii rinichi au sediu, dimensiuni, ecostructura normale. Radiografia pulmonara normala. IDR la 2uPPD negativ la 48 de ore. Aspiratuî medular din 8 decembrie: aspirat medular cu celularitate foarte săraca, reprezentata de linii celulare normale: rare limfocite mici, rari eritroblasti de virste diferite, foarte rare celule din seria granulocitara, seria megakariocitara absenta. Nu se constata celule atipice pe frotiurile examinate. Imunofenotiparea din aspiratuî medular descrie limfocite predominant T cu raport helper.supresor= 1,9:1 (normal) si linia limfocitara B cu maturatie normala fara blasti. CD3+CD19- 62%, CD4+CD3+ 30%, CD8+CD3+ 19%, CD19+CD10-CD34- 10% .
Deoarece copilul face febra (hemoculturi repetat negative) se administrează Ceftriaxona 2g/zi. Corectarea anemiei si trombopeniei severe cu epistaxis repetat se face prin transfuzii de masa eritrocitara deleucocitata pe data de: 9 decembrie, 16 decembrie, 25 decembrie, 27 ianuarie si de masa trombocitara pe data de 9 decembrie, 10 decembrie, 12.decembrie, 13 decembrie, 24 decembrie si 28 ianuarie. Pe data de 21 decembrie se repeta aspiratul medular cu imunofenotipaj care arata același aspect ca cel din 8 decembrie 2003. Intre 24 decembrie si 6 ianuarie primește tratament cu Prednison 40 mg/zi cu scădere apoi intr-o saptămâna. Cu acest tratament nevoia de transfuzie de singe scade, iar numărul de trombocite
ajunge la maximum 100.000/mm (26 decembrie) după care revine la valori de 20.000/mm. Numărul de leucocite se menține intre valori de 2400 si 4400/mm. Pe 27 ianuarie se efectueza biopsie medulara care arata: măduva hematogena hipocelulara (10-15% componenta celulara) cu moderata scleroza si edem interstitial, foarte rare granulocite (inclusiv segmentate), izolați eritroblasti, megakariocite absente (pe frotiul examinat), foarte rare limfocite mici, rare histiocite. Din 20 ianuarie prezintă citeva zile croșete febrile 38-39 (cu examen clinic normal si hemoculturi sterile) pentru care se administrează Ceftriaxona 7 zile. Prezenta manifestărilor hemoragice (epistaxis important) si anemia marcata au impus transfuzii de masa eritrocitara pe 27 ianuarie si 21 februarie, 25 februarie si 29 februarie si de masa trombocitara pe 28 ianuarie, si 24 februarie, 5 martie si 7 martie. Din 29 ianuarie se reîncepe tratamentul cu Prednison 40mg/zi pina pe 16 februarie cind se scade in 7 zile, tratament asociat din 3 februarie cu Ciclosporina 100 mg/zi. Dozarea de Cicîosporina a arătat doze eficace (ciclosporinemia 161 ng/ml pe data de 18 februarie si respectiv 192 ng/ml pe data de 3 martie). La sfirsitul lunii februarie examenul clinic remarca ușoara splenomegalie (splina palpabila la 2-3 cm sub rebord). Nu au apaait efecte secundare după tratamentul cu ciclosporina dar nici rapunsul la tratament nu este evident. Ca urmare, in vederea transplantului, se efectuează testări care arata compatibilitate de 100% cu fratele mai mare. Transferam copilul in Clinica de Hematologie Institutul Fundeni in vederea transplantului medular.
9 martie 2004CERTIFICAT MEDICAL NR.1839 Anul 2004 luna FEBRUARIE ziua 3

In baza referat DR.SCURTU CRISTIAN in calitate MEDIC PRIMAR PEDIATRU
Se certifica de noi ca IVASCU FLORIN DAN, născut la data
de-29.1.1996, domiciliat in localitatea GIURGIU. Str.Tineretului. B1.64. Ap.59. Sc.D. Et.3, JUDEȚ GIURGIU, se afla in evidenta si tratamentul Clinicii de PEDIATRIE a SPITALULUI CLINIC DE COPII "MARIA SKLODOWSKA -CURIE " - F.O.. 24030/2003 cu DIAGNOSTICUL
1. ANEMIE APLASTICA SEVERA (ANEMIE SEVERA, LEUCOPENIE SEVERA, TROMBOCITOPENIE SEVERA Nr.tr.20000/mm cub.
NECESITA ÎNSOȚITOR PERMANENT.

S-a eliberează prezentul CERTIFICAT spre a-i servi la
COMISIA DE EXPERTIZA MEDICALA A PERSOANELOR CU HANDICAP JUDEȚ GIURGIU
Prof.Dr. Florea IORDACHESCU
SEF CLINICA PEDIATRIE
DIRECTOR"

Va multumesc ca sinteti alaturi de mine
Numai bine!

O,Tempora!O,mores!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica spune:

Intreb si eu cum s-a mai intrebat si mai sus: daca operatia se face la Fundeni, nu este suportata de casa de asigurari? ce inseamna costurile care se ridica la 400 de milioane? la ce se refera?
Si daca este nevoie de acesti bani pentru operatie, vad ca este vorba de mai putin de 10.000 euro. Haideti sa ne mobilizam putin. Este o suma mare dar nu imposibil de strans. Va rog, e giurgiuvean de-al meu
Florinel, fii tare! Suntem alaturi de tine!
Multa sanatate!!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Multumesc pentru raspuns. Am sa trimit niste bani pe numele tatalui cat de curand posibil. Mult succes in continuare!!! Alexandra

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Achamot, poate ca tu stii mai multe despre acest caz. Pentru ce e nevoie de suma de 300 de milioane de lei? Are nevoie de o medicatie deosebita inainte/dupa operatie?
Se "plateste" operatia? In cazul acesta cred ca putem pune o vorba buna la Fundeni.
Nu ma intelege grtesit, vreau din tot sufletul sa ajut, dar nu pot daca nu am toate informatiile...
Doamne ajuta micutului Florin!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klod spune:

Achamot, intreb si eu: care este destinatia banilor? exista vreo medicatie sau acesta este costul operatiei in sine?
Spui ca Dorina este internata cu amandoi copii la Fundeni? Cum a decurs operatia de luni?
Intamplarea face ca eu il cunosc bine pe dl. profesor Arion. Fetita mea cea mare a avut simptome asemanatoare cu ale lui Florin si suntem de ceva vreme in investigatii la Fundeni. In cazul ei nu este ceva atat de grav, doar o anemie hipocroma si osteopenie. E groaznic ce am vazut pe acolo prin spital la dl. profesor Arion. Zilele acestea chiar trebuie sa ma duc din nou sa iau niste analize ale Alexandrei, asa ca s-ar putea sa il vad si pe Florin.
Spune-mi te rog, daca pot vorbi cu dl. profesor Arion in legatura cu el. Numai dupa ce-mi dai tu acordul am sa o fac, da? Relatia mea cu dansul nu tine doar de aceste investigatii, asa ca daca pot ajuta cu ceva si in sensul acesta sa-mi spui fara ezitare.
Bani ii pot da direct mamei lui Florin, insa sigur ca as vrea sa stiu si care-i situatia exacta.
Astept vesti,
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Nu stiu daca am inteles corect, dar din ceea ce a scris Achamot eu am inteles ca suma necesara reprezinta costul operatiei. nu stiu insa daca e asa, sper ca Achamot sa revina cat mai curand pe forum sa ne dea detalii. Pana atunci eu o sa ma rog pentru Florin!

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Multumita lui Vicky, care a trimis un apel umanitar la mai multe fundatii, persoane publice/influente, organizatii, firme, etc, pentru Teodora, am trimis si eu un mail cu articolul despre Florin la aceleasi adrese si cu rugamintea ca in cazul in care cineva va vrea sa-l ajute pe Florinel, sa-i contacteze pe parinti. Sper sa iasa ceva din asta!
Alexandra

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorkserv spune:

o sa ajut si eu de aici cum pot. daca se poate un numar de telefon al tatalui pentru ai putea da datele de la western union.
sanatate multa..

Mergi la inceput