VIata in Germania (9)
Raspunsuri - Pagina 5
copiloi spune:
Am gasit un site, care pare interesant. Postez aici pentru ca site-ul este in germana.
www.triplep.de
Alina
Camelia spune:
Liniste totala pe-aici....Da eu tot zic ce-am de zis chiar de stiu ca vorbesc singura: ma omoara ploaia! Nu mai pot!Simt ca ma lasa nervii!Atata frig si ploaie n-am pomenit de cand am venit in Germania!Acum am vazut prognoza pt saptamana viitoare:ploaie in fiecare zi! Vreau sa vina varaaaaaaaaaa Luni am fost in Austria, in cautare de vreme buna.Si ce-am gasit? Ploaie, desigur! Si mai este inca o luna pana merg in Ro.Ce ma fac?
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
papadie spune:
Came hehe tu o luna pina pleci, eu o luna pina nasc :-)) (chiar mai mult ca teoretic se va intimpla la finele lui iulie)...:-)
RUGAMINTE CATRE VOI:
cu o korektura si-o traducere
vreau sa ajut o fata frumoasa sa traduca in germana niste meniuri "poetice" numa ca eu is tabula rasa...asa ca adaca re cineva timp si chef sa ma ajute fac cinste. parte din meniuri is traduse dar cu greseli 8aici necesita un korektur), parte is netraduse. eu is depasiiitaaaaaaaaaaaaa
meniurile poetice:
Ospaturi / Festmahle
Ospatul Jupanitei / festschmaus der Bojarenfrau
“50 ml tuica, supa Reginei, toate orataniile la un loc (2aripioare pui, o pulpa pui, 150g jambon) si un pahar cu vin (100 ml) 235.000 lei
“50 ml schnaps, Suppe der Konigin, alle Geflugel auf einem Platz (......)und ein Weinpokal (100 ml)
Ospatul Cavalerilor Mesei Rotunde / Festschmaus der Ritter der Tafelrunde
”50 ml tuica, ciorba Talharilor, Rugul Imparatesc, un pahar cu vin (100 ml)
410.000 lei
“ 50 ml schnaps, Raubersuppe, der Scheiterhaufen des Kaisers, ein Weinpokal (100 ml)
Ospat Medieval
“ 50 ml tuica, ciorba cum o fi, Meniul Camelot, un pahar cu vin (100 ml)
710.000 lei
“ 50 ml schnaps, Suppe wie es nur sein wird, Camelotmenu, ein Weinpokal (100 ml)
Zemuri / Brühen
Supa din Avalon / Suppe aus Avalon (500 g) 99.000 lei
“ gulas de fasole cu afumaturi / Bohnengulasch mit Geräuchertem
Zemul cavalerilor / Ritterbrühe (500 g) 120.000 lei
“ vitelul taiat marunt cu gulas / kalb klein geschnitten, Gulasch
“ portie mica / kleine Ritterbruhe ( 250 g) 75.000 lei
Supa Reginei / Suppe der Königin (400g) 68.000 lei
“supa usoara de pui, cu galuste/leichte bühnchensuppe, mit klößchen vorbereitet
Pescarul Vesel / Der lustige fischer (500g) 130.000 lei
“ca si in Tisa, in ceaun pestii inoata vioi, la sfarsit de saptamana si la noi
“ wie in der Theiß, im gusseisernen kessel schwimmen die fische munter, am Wochenende auch bei uns
Ciorba Talharilor / Rindsuppe auf traditioneller Art gekocht (500g) 110.000 lei
“ciorba de vacuta traditionala
“Rinsuppe auf traditioneller Art gekocht
“ portie mica (250g) 65.000 lei
Ciorba Vanatoreasca Acrisoara/ saure Jagersuppe(500 g) 130.000 lei
“surpriza in pituta /
“Überraschung imm Brötchen
Supa Printesei / Suppe der Prinzessin (400g) 70.000 lei
“racoroasa, cu fructe de padure preparata
“erfrischend, mit Waldbeeren vorbereitet
Toate meniurile contin: garnitura, salata, muraturi si fructe
Alles Menüs enthalften:Beilage, Salat / Saures, Obst
Jumari Camelot (100 g) 150.000 lei
Gänsegriebe (100g)
ORATANII / GEFLÜHEN
Meniul Camelot / Camelotmen#971; (850g carne / 400g garnitura)
”pulpa afumata, piept ingrasat, ficat umflat, toate cu varza si cartofi impachetate 630.000 lei
“geräucherter Schenkel, gemästete Brust, geschwollene Leber, alle mit krautund kartoffeln
Puicuta Proasta / Das dumme B#971;hnchen (600g carne / 300g garnitura)
”prinsa si pusa in protap, cu cartofi servita 210.000 lei
“gefangen und auf dem Spie#946; gestellt, mit kartoffeln serviert
Tropaitoare Paraitoare / Trampelnde Schnarre (450g carne / 300 garnitura)
”pulpite crude si umflate, cu bacon impanate 210.000 lei
“tender gammons stuffed with bacon
Visul cel Sfant / Der beilige Traum (200g carne / 300g garnitura)
”ficat de gasca Lyonez indopat 580.000 lei
“Gänseleber auf Lyon Art
Gratia lui Sir Vincent / Anmut der Sir Vincent (200g carne / 300g garnitura)
”piept de pui feliat si cu sos de marar delicios, preparat in smantana 210.000 lei
“bähchenbrust in Scheiben und mit Drillso#946;e wohlschmeckend vorbereitet, in Schagsahne gebadet
Misterele Mesei Rotunde / Das Geheimnis der Tafelrunde (250g carne / 300 g garnitura)
”piept de pui cu fructe exotice incinse preparat 220.000 lei
“bähchenbrust mit entbrannten exotischen fr#971;chten vorbereitet
PORC - VITA / Schwein - Rindfleisch
Cel ce Guita / Derjenige der quiekt (150g carne / 300g garnitura)
”pulpita cu usturoi feliata si cu vin sugrumata 210.000 lei
“kleines kotelett mit knoblauchscheiben und in Wein erstickt
Pofta Staretului / Der Abts Essgier (500g carne / 500 g garnitura)
”jambon afumat si cu bunatati aranjat 280.000 lei
“geräucherter Schinken, mit Leckerbissen aufgestellt
Costita Imparateasca / Kaiserische Rippchen (500g carne / 500g garnitura)
”costita imperiala, cu bulgari serevita 280.000 lei
“Imperialrippchen mit Klö#946;chen serviert
“ portie mica (150g carne / 150g garnitura) 180.000 lei
Lancelot si Elene / Lancelot und Helenne (250g carne / 300g garnitura)
”vacuta maruntita, cu sange stropita si cu galuste serevita 200.000 lei
“zerkleinertes K#971;hlein, mit Blut gespritzt und mit Klö#946;chen serviert
“ portie mica (150g carne / 150g garnitura) 130.000 lei
Blestemul Vrajitoarei / Die verwünschung der Hexe (200g carne / 300g garnitura)
”deliciul vacutei, cu tot ce-i mai bun servita 280.000 lei
“das Wonnegefühl des kühleins, serviert mit was am besser ist
Preferinta lui Lady Melany / Die Vorliebe von Lady Melany (300g carne / 300g garnitura)
”steak dublu cu unt stropit, cu sos de piper si cartofi copti 320.000 lei
“doppelter Steak mit Butter bespritzt, mit Erbsen in Butter geschmort und gebachen Kartoffeln
“ portie mica (150g carne / 150g garnitura) 200.000 lei
Friptura Calului / Der Braten der Benkers (300g carne / 300g garnitura)
”gratar de porc, preparat traditional 240.000 lei
“Zigeunerschweinerostbraten auf traditioneller
“ portie mica (150g carne / 150g garnitura) 160.000 lei
Rugul Imparatesc / Der Kaiserscheiterhaufen (600g carne / 300g garnitura)
”carnuri la gramada, doar burta sa te tina 290.000 lei
“Fleisch auf einem baufen, um satt zu werden
Excalibur (500g carne / 300g garnitura)
”frigarui de n-ai mai vazut 220.000 lei
“am Spie#946; gebratenes Fleischst#971;cken, so etwas hast du noch nicht gesehen
MENIU VEGETARIAN
26. Meniu Vegetarian Camelot (200g cascaval / 300g garnitura) 280.000 lei
“
Peste - Vantat / Fisch - Wild
27. Deliciul Ursului / Der Bären Wonnegefühl (100 g/sortiment peste* / 300g garnitura)
”pe placa fierbinte, pestisorii gafaie 90.000 lei
”auf einer hei#946;en tafel keuchen die Fieschlein
28. Cosul lui Merlin / (250g carne / 300g garnitura)
”mistret zdrentuit cu sos vanatoresc stropit 210.000 lei
”zerlumptes Wiildschwein mit Jägerso#946;e bespritzt
29. Pacatul lui Guinevere / Guineveres Sünde (250g carne / 300g garnitura)
”sfiosul vanat ademenit cu ciuperci de padure stropite de roua servit 280.000 lei
”das schüchterne Wild angelockt mit waldspilzen, van Tau bespritzt
se calculeaza pretul conform gramajului
Domnul meu,
“binecuvantata fie masa ta imbelsugata, iar daca cu prietenii o servesti, cere bucate alese”
”Mein Herr, gesegnet sei Deine reiche Mahlzeit und falls du das, essen mit den Freunden einnimmst, verlange feine Speisen“
30. Platou 2 persoane
” ½ pui grill (600g), coaste de porc (400g) rumenite, jambon (300g), o frigaruie (200g), garnituri (1.200g),
fructe, acrituri 750.000 lei
” ½
31. Platou 4 persoane
” jambon (1.000g), coaste de porc (400g) rumenite, o pulpa de gasca, 2 aripioare de pui, 2 pulpe de pui, 3 frigarui, o pulpa de curcan, piept de rata (400g), tocanita(250g), muschi de vita (150g), ficat de gasca(100g), garnituri (2.200g),
fructe, acrituri, o poza 2 200.000 lei
”
32. Platou 6 persoane
” jambon (1.500g), o pulpa de gasca, piept de rata (400g), o pulpa de curcan, 5 frigarui, 2 aripi de pui, ½ pui grill (600g), 2 pulpe de pui, coaste (450g) rumenite, tocanita de vita (250g), muschi de vita (150g), ficat de gasca(150g), piept de rata (400g), garnitura (3.500g), fructe, acrituri, o poza 2 950.000 lei
”
Garnituri
33. Buzduganul Fermecat (200g)
” cartofi fripti si feliati 30.000 lei
”
34. Piatra Moale (200g)
” orez rizi - bizi 30.000 lei
”
35. Bulgari cu coaja (200g)
” cartofi in coaja 30.000 lei
”
36. Chinuit, cu ceapa sparti (200g)
” cartofi taranesti 30.000 lei
”
37. Suba Vanata (100g)
” varza rosie 30.000 lei
”
38. Suba Alba (100g)
” varza alba 30.000 lei
”
39. Comoarile Gradinii (100g)
” legume in unt perpelite 40.000 lei
”
40. Muraturi (150g) 30.000 lei
”
41. Mujdei de usturoi 15.000 lei
”
42. Salata Greceasca (500g) 90.000 lei
”
Dulciuri
43. Mai da-mi una (200g)
” aluat cu mac 55.000 lei
”
44. Ghiulele de balaur (250g)
” galuste Somloi 70.000 lei
”
45. Clatite Gundel (250g) 55.000 lei
”
46. Na si tie (250g)
” pocal cu fructe 60.000 lei
”
47. Castane umflate ( 200g) 55.000 lei
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Lauraa spune:
LOL Papadie!!! Haios rau meniul asta! I-auzi: Puicuta proasta :)))) ! NU merge Blöde Gans? :))) Sorry,nu ma pricep nici eu,ma depaseste cu mult,dar e
Fetelor, ce se bea / mananca in Germania ca sa sporim laptele? Matern. In Ro se ia Galactogil,aici nu se gaseste, o sa primesc d ela o prietena din Fr. dar ma indoiesc ca aici nu e nimic.. VOi ce ati ingurgitat? In afara de karamalz ca imi iese si pe urechi ca la tzanitoare :))))
peca spune:
fetelor o intrebare...am postat si la "despre gradinarit", dar inca nu am primit nici un raspuns
mi-am cuparat ieri o planta de la globus, un "musa banana", de cca. 1 m, si nu prea stiu mare lucru despre ea, decat ce scria pe biletelul alaturat, care aveti acasa asa ceva...ce inf. puteti sa imi dati...din experientela voastre,
mersi mult mult!
alba spune:
quote:
Originally posted by papadie
Came hehe tu o luna pina pleci, eu o luna pina nasc :-)) (chiar mai mult ca teoretic se va intimpla la finele lui iulie)...:-)
RUGAMINTE CATRE VOI:
cu o korektura si-o traducere
vreau sa ajut o fata frumoasa sa traduca in germana niste meniuri "poetice" numa ca eu is tabula rasa...asa ca adaca re cineva timp si chef sa ma ajute fac cinste. parte din meniuri is traduse dar cu greseli 8aici necesita un korektur), parte is netraduse. eu is depasiiitaaaaaaaaaaaaa
Papadie,Maria ta ce nu fac io pentru tine ?
S-o ia naiba pe dieta asta a mea,ca mi-a ramas gura apa bre,
nu alta :-)
P.S.Rusine rusinica se vede treaba, ca nu ma pricep io la nika,nici la oala,nici la germana asa ca nu garantez nika,mi-am dat si io cu parerea sau cam asa ceva...
Gata,mi-s terminata,la culcare cu mine,vise placute,mi-e foameeee unde-i ciorba talharilor ?
Ospaturi / Festmahle
Ospatul Jupanitei / Festschmaus der Bojarenfrau
“50 ml tuica, supa Reginei, toate orataniile la un loc (2 aripioare pui, o pulpa pui, 150g jambon) si un pahar cu vin (100 ml)
“50 ml Schnaps, Suppe der Königin, gemischte Geflügelplatte und ein Glas Wein (100 ml)
Ospatul Cavalerilor Mesei Rotunde / Festschmaus der Ritter der Tafelrunde
”50 ml tuica, ciorba Talharilor, Rugul Imparatesc, un pahar cu vin (100 ml)
“ 50 ml Schnaps, Räubersuppe, des Kaisere Scheiterhaufen, ein Glas Wein (100 ml)
Ospat Medieval-Altertum Festmahl
“ 50 ml tuica, ciorba cum o fi, Meniul Camelot, un pahar cu vin (100 ml)
“ 50 ml Schnaps, (Suppe wie es nur sein wird)= nu suna bine :-),Menü Camelot, ein Glas Wein (100 ml)
Zemuri / Brühen
Supa din Avalon / Suppe aus Avalon (500 g)
“ gulas de fasole cu afumaturi / Bohnengulasch mit geräuchertem Fleisch ?
Zemul cavalerilor / Ritterbrühe (500 g)
“ vitelul taiat marunt cu gulas/Kalbsgulasch
“ portie mica / kleine Ritterbruhe ( 250 g)
Supa Reginei / Suppe der Königin (400g)
“supa usoara de pui, cu galuste/
leichte Hühnersuppe mit feinen Klößchen zubereitet"
Pescarul Vesel / Der lustige Fischer (500g)
“ca si in Tisa, in ceaun pestii inoata vioi, la sfarsit de saptamana si la noi"
"Am Wochenende schwimmen bei uns die Fische genau so lustig wie
am Theiß"
Ciorba Talharilor / Rindfleischsuppe auf traditioneller Art gekocht (500g)
“ciorba de vacuta traditionala"
“Kalbfleischsuppe auf traditioneller Art gekocht
“ portie mica (250g)
Ciorba Vanatoreasca Acrisoara/ saure Jägersuppe(500 g)
“surpriza in pituta /
“Überraschungsbrötchen"
Supa Printesei / Prinzessinensuppe (400g)
“racoroasa, cu fructe de padure preparata"
“erfrischend, mit frischen Waldbeeren zubereitet"
Toate meniurile contin: garnitura, salata, muraturi si fructe
Alle Menüs enthalten:Beilage nach Wahl, Salte,eigelegtes Gemüse und Früchte der Saison!
Jumari Camelot (100 g)
Gänsegriebe Camelot (100g)
ORATANII / Fleichgerichte ???
Meniul Camelot / Menü Camelot; (850g carne / 400g garnitura)
”pulpa afumata, piept ingrasat, ficat umflat, toate cu varza si cartofi impachetate
“geräucherter Schenkel, gemästete Brust, geschwollene Leber,eingewickelt in Kraut und Kartoffeln
Puicuta Proasta / "Das verrückte Huhn" (600g carne / 300g garnitura)
”prinsa si pusa in protap, cu cartofi servita
“Vom Spieß; mit Kartoffeln als Beilage"
Tropaitoare Paraitoare / Trampelnde Schnarre (450g carne / 300 garnitura)
”pulpite crude si umflate, cu bacon impanate"
"Hähnchenschenkeln im Bacon umwickelt"
Visul cel Sfant / Der heilige Traum (200g carne / 300g garnitura)
”ficat de gasca Lyonez indopat"
“Gänseleber auf Lyoner Art"
Gratia lui Sir Vincent / Anmut des Sir Vincent (200g carne / 300g garnitura)
”piept de pui feliat si cu sos de marar delicios, preparat in smantana
“Hähnchenbrustfilet in feiner Dillsoße,mit sauere Sahne verfeinert"
Misterele Mesei Rotunde / Das Geheimnis der Tafelrunde (250g carne / 300 g garnitura)
”piept de pui cu fructe exotice incinse preparat"
“Hähnchenbrust mit flambierten exotischen Früchten"
PORC - VITA / Schwein - Rindfleisch
Cel ce Guita / Das quiekende Schwein (150g carne / 300g garnitura)
”pulpita cu usturoi feliata si cu vin sugrumata "
“Kleines Kotelett mit Knoblauchscheiben und in Wein erstickt"
Pofta Staretului / Des Abts Essgier oder Esslust (500g carne / 500 g garnitura)
”jambon afumat si cu bunatati aranjat"
“geräucherter Schinken, garniert mit Leckerbissen
Costita Imparateasca / Kaiserische Rippchen (500g carne / 500g garnitura)
”costita imperiala, cu bulgari servita"
“Imperialrippchen mit Klößchen serviert"
“ portie mica (150g carne / 150g garnitura)
Lancelot si Elene / Lancelot und Helenne (250g carne / 300g garnitura)
”vacuta maruntita, cu sange stropita si cu galuste servita
“zerkleinertes Kalbfleisch, mit Blut gespritzt und mit Klößchen serviert"
“ portie mica (150g carne / 150g garnitura)
"Kleine Portion"
Blestemul Vrajitoarei / Der Hexenfluch (200g carne / 300g garnitura)
”deliciul vacutei, cu tot ce-i mai bun servita
“das Wonnegefühl des Kühleins, serviert mit was am besser ist"
brrr, aicea habar n-am :-)
Preferinta lui Lady Melany / Die Vorliebe von Lady Melany (300g carne / 300g garnitura)
”steak dublu cu unt stropit, cu sos de piper si cartofi copti
“doppelter Steak mit Butter bespritzt, mit Pffefersoße und Offen Kartoffeln"
“ portie mica (150g carne / 150g garnitura)
Friptura Calului / Gebratenes Pferdefleisch (300g carne / 300g garnitura)
”gratar de porc, preparat traditional
“Zigeunerschweinerostbraten auf traditioneller Art
“ portie mica (150g carne / 150g garnitura)
Rugul Imparatesc / Der Kaiserscheiterhaufen (600g carne / 300g garnitura)
”carnuri la gramada, doar burta sa te tina"
“Fleisch auf einem Haufen,"Ess Dich satt"
Excalibur (500g carne / 300g garnitura)
”frigarui de n-ai mai vazut
“Diese Schaschlikspieße
sind einfach einmalig!
MENIU VEGETARIAN
26. Meniu Vegetarian Camelot (200g cascaval / 300g garnitura)
“Vegetarisches Menü"
Peste - Vantat / Fisch - Wild
27. Deliciul Ursului / Des Bären Wonnegefühl (100 g/sortiment peste* / 300g garnitura)
”pe placa fierbinte, pestisorii gafaie"
”auf einer heissen Platte purzeln die Fischlein"
28. Cosul lui Merlin / (250g carne / 300g garnitura)
"Merlinskorb"
”mistret zdrentuit cu sos vanatoresc stropit"
” Wildschwein mit Jägersoße"
29. Pacatul lui Guinevere / Guineveres Sünde (250g carne / 300g garnitura)
”sfiosul vanat ademenit cu ciuperci de padure stropite de roua servit
”das schüchterne Wild angelockt mit Waldspilzen voller Tau"
"se calculeaza pretul conform gramajului"
"Der Preis wird nach der Grammmenge gerechnet"
Domnul meu,
“binecuvantata fie masa ta imbelsugata, iar daca cu prietenii o servesti, cere bucate alese”
”Mein Herr, gesegnet sei Deine reiche Mahlzeit und falls du das, Essen mit den Freunden einnimmst, verlange feine Speisen“
30. Platou 2 persoane
Platte für 2 Personen
” ½ pui grill (600g), coaste de porc (400g) rumenite, jambon (300g), o frigaruie (200g), garnituri (1.200g),
fructe, acrituri
” ½ Grillhähnchen,Schweinerippchen,Schinken, Schaschlikspieße,Beilagen,frisches Obst,eingelegtes Gemüse
31. Platou 4 persoane
Platte für 4 Personen
” jambon (1.000g), coaste de porc (400g) rumenite, o pulpa de gasca, 2 aripioare de pui, 2 pulpe de pui, 3 frigarui, o pulpa de curcan, piept de rata (400g)-Entenbrust, tocanita(250g)-Eintopf, muschi de vita (150g), ficat de gasca(100g)-Gänseleber, garnituri -Beilagen nach Wunsch(2.200g),
fructe, acrituri, o poza ?
32. Platou 6 persoane-
Platte für 6 Personen
” jambon (1.500g), o pulpa de gasca-Gansschenkel, o pulpa de curcan, 5 frigarui, 2 aripi de pui, ½ pui grill (600g), 2 pulpe de pui, coaste (450g) rumenite, tocanita de vita (250g)Rinfleischeintopf, muschi de vita (150g), ficat de gasca(150g), piept de rata (400g)-Entenbrust, garnitura (3.500g), fructe, acrituri, o poza
Garnituri-Beilagen
33. Buzduganul Fermecat (200g)
Der verzauberte Morgenstern
” cartofi fripti si feliati"
Bratkartoffeln
34. Piatra Moale (200g) -Weicher Stein
” orez rizi - bizi
Reisgericht
"Rizi-bizi"
35. Bulgari cu coaja (200g)
” cartofi in coaja
"Folienkartoffeln"
36. Chinuit, cu ceapa sparti (200g)
” cartofi taranesti
Kartoffeln "Bauernart"
37. Suba Vanata (100g)
” varza rosie"
"Rotkraut"
”
38. Suba Alba (100g)
” varza alba"
"Weisskraut"
39. Comoarile Gradinii (100g) Gartenschätze
” legume in unt perpelite"
"Buttergemüse"
40. Muraturi (150g)
"eingelegtes Gemüse"
41. Mujdei de usturoi
"Knoblauchsoße" oser "Knoblauchdipp"
42. Salata Greceasca (500g)
”Griechiches Salat"
Dulciuri-Süße Speisen
43. Mai da-mi una (200g)-"Eine geht noch rein"
” aluat cu mac"
”gefüllt mit Mohn"
44. Ghiulele de balaur (250g)Balaur-Ungeheuer
” galuste Somloi
”Somloi Klößchen"
45. Clatite Gundel (250g)
"Pfannkuchen " Gundel"
46. Na si tie -"Hier hast Du was"(250g)
” pocal cu fructe
Obstkorb
47. Castane umflate ( 200g)
Gebratene Maronen
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
"Omul cel mai fericit este acela care face fericiti pe cit mai multi oameni".
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
Mirunda spune:
Päpädicoo, am murit citind meniurile celea...inventiv e romanul, meeeiiii......
Baiul este ca nu am timp nici sa suflu, pe aici nu intru decat 15 min/zi, de unde inainte eram cu orele...imi pare rau, dar acum nu o pot ajuta pe prietena ta, sper sa aiba alte fete de pe aici mai mult timp, si sa o faca....
Draga Alba, nu stiu daca ai citit mesajul meu catre tine (cred ca pe la partea a8a) unde iti ziceam ca -din pacate-nu ne merg romanii, e ceva cu antena, si nimeni nu stie ce! Asa ca nu te-am rezolvat cu casetele pe romaneste, din pacate, nu stiu cine mai are pe aici la tv romani, si ar putea sa o faca, la mine vad ca dureazaaaaa..
Draga Laura, bine ai (re)venit printre noi! Fii atenta, ca sa ai laptic mult pentru Lara, trebuie pentru 1-2 zile sa o pui f. des la san (cam o data la 1,5- 2 ore, sau de cate ori vrea ea si rezisti tu- e un tur de forta, dar nu dureaza mult!)...astfel, prin supt, puiutul tau semnalizeaza organismului tau ca e nevoie de mai mult lapic, si dureaza cam 1,5 - 2,5 zile pana cand incepi sa ai lapte mai mult...In timpul asta trebuie sa bei multe lichide, de ex. ceai (Fenchel sau "Milchbildungstee"-ti-l face la farmacie), apa (fara gaz mai bine) , supe, etc...Cu sucurile trebuie sa ai grija, ca unele ii pot face lui micuta ta Lara probleme, trebuie sa probezi, ce e bun si ce nu pentru ea. Chestia asta cu alaptatul este un mecanism destul de sensibil, si de la inceput trebuie sa ai grija, daca vrei sa o alaptezi si mai mult de 2 luni (pana la aceasta varsta renunta cam 60-70% din mamici sa mai alapteze, din pacate), si in perioadele cand ai mai putin lapte (si asta e normal, cam in perioade de 6-8 saptamani, copilasii cresc "in salturi" la varsta asta, si dintr-o data au nevoie de mai mult laptic, si deci dureaza un pic pana cand organismul tau se regleaza dupa necesitatile bebeului). Ei, cand vezi ca nu ii mai ajunge, trebuie sa o pui des la san, sa nu ii dai biberon, si vei vedea, dupa vreo 2 zile corpul tau a priceput "mesajul" si vei avea mai mult lapte.
Iti recomand cu caldura cartea lui Hannah Lohtrop (parca asa o cheama) , se numea parca, simplu, "Das Stillbuch"-eu am citit-o intr-o noapte, cand Mara avea 6 saptamani, si aproape nu mai aveam strop de lapte, si pe urma am alaptat-o pana la 1 an fara probleme!
bafta si te pup, mamico, tin-te tare!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
papadie spune:
Alba o "Supa Reginei" pt Maria voastra
Danke netarmurite:-))))))))))))))
Mirule si mie imi cam ploua in gura ce sa zic
Laura ma facusi curioasa si balotai si io aseara o sticla de Karamaltz. Nu-i rau, nici bun. Da' mai bine karamaltz decat bere fara alcool :-)))))) (meri la farmacie si cere ceai de chimen ca e bun pt stimularea lactatiei).
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Saso spune:
laura,
si eu am baut la caramalz..in nestire..si multe multe lichide! si supe..dar in principiu cu karamalz am rezolvat si ceia pt alaptat-stillteesau asa ceva..am luat de la farmacie! un pic pina se regleazasi dupa aia..o sa intrebi..cam pe la 1 an:
CUM FAC SA SE OPREASCA???
succes!
n-am prins faza cu casete de la romani..ce era?
noi avem antena..si bag seama ca merg canalele ro..desi de vreo 3 zile n-am mai pornit tv-ul! scri-mi..cine ce ai nevoie si vedem cum facem!
peca..cu floarea banana musa:
e ok daca o ti la lumina dar nu in soare!a noastra floare prima s-a uscat.. si m-am enervat si am taiat-o si am vrut s-o arun..dar intr-o sapt ce vad ca ea a facut un puisor..si acum.. ce sa zic puisorul e mare(o avem din 2000) si e mai frumos ca mamica!o ud o data pe sapt si e linga geam..undeva pe jos! inrest nimic special..din cind in cind ii dusulesc frunzele cu un spray din ala de plante..sa o curat de praf! frunzele sint tare fragede si nu merge altfel..ca se rup la cea mai mica atingere!
va pupam!
ps
de meniuri..nu ma pricep..ar trebui un cunoscator in ale limbii germane si ale bucatariei..sa gasesca o..oarecare asemanare, sa nu se crucesca astia.. la auzul treducerilor!si sa ..nu care cumva sa nu mai poftesca mincarica!
nu e cumva in loc de Tafelrunde...Rundetafel ???????????
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
alba spune:
Bitteschön, liebe papa!!!
Ai tu grija de bebica din burtica, ca rezolv io restu` :-)
Problema e ca spre rusinea mea nu posed un dictionar roman-german,asa ca daca are cineva unul, sa-mi spuna si mie cum ii spune la buzdugan si la frigarui pe nemtzaleshte ?
Multzam mult!
Chestia cu "Puicutza proasta" am tradus-o "Das verrückte Huhn"ca-i suna neamtzului mai bine la ureche
Multe cuvinte sau fraze nu se pot traduce asa mot á mot,asa ca le-am gasit io o denumire super fantastica !
P.S. Draga Mirunda,nu e nici o problema stai fara grija,problema s-a rezolvat deja!
A venit tatal meu din Ro si mi-a adus 2 casete inregistrate cu chestii pentru copii!
Iti multumesc pentru intentie si scuze ca mi-a scapat subiectul!
"Omul cel mai fericit este acela care face fericiti pe cit mai multi oameni".
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba