Anculina mama a facut diabet de la mult prednison cat i se prescrisese pt gramada de afectiuni pe care o are(din pacate).La inceput a tinut doar regim si a fost suficient, apoi dupa cativa ani(vreo2-3) a luat 1 tolbutamid la cateva zile(asta inca vreo 2 ani) dar din pacate apoi a ajuns la insulina humulin M3 de 2 ori pe zi(cu penul). Parte rea a lucrurilor este ca un organism cu diabet are o imunitate scazuta, nu mai poti sa-l tratezi cum trebuie in diverse afectiuni din cauza diabetului care-l "trage" in jos.Oricum sa fi atenta mama sa nu ia niciodata prednison sau hidrocortizon deoarece acestea cresc glucemia.Iti spun asta pt ca sunt dr care spun "lasa nu are nimic 1-2 sapt.", nu pe naiba, tot se da peste cap.Mama are 60 de ani dar are f multe afectiuni, numai diabetul nu-i lipsea.Iti spun inca o data sa ai grija cu unghiile de la piciare.Mare grija!
Pt starile depresive vorbeste cu dr de familie(pt ca fara reteta nu se da) sa-i scrie Xanax sau Frontin macar o saptamana.Nu-i usor sa te "trezesti" cu diabet, dar asta-i viata.Oricum nu o compatimi, incurajeaz-o ca doar nu-i sfarsitul lumii daca ai diabet!
La Arad un glucometru cu 100 de benzi a fost 5 000 000 lei.
Daca mai doresti sa ma intrebi ceva fa-o pt ca de maine(cred) nu mai am acces la net pt ca am vandut apartamentul si pana ne mutam la casa (aprox 3 luni) stam la mama si acolo nu mai duc calculatorul.
Multa sanatate la toata lumea