Meniu pt. botez
Sambata o sa-i facem botezul puiului nostru si vrem sa facem o masa acasa cu nasii si niste prieteni.Nu as vrea sa ma intind prea mult dar nici sa treaca neobservat.Imi puteti da niste sfaturi, ce sa pregatesc bun si repede, fara prea mare bataie de cap.Ceva de genul unui bufet cu diverse gustari reci.
Raspunsuri
Marianar spune:
-rosii umplute cu salata de icre si/sau vinete;
-chec aperitiv;
-oua umplute cu salata de ciuperci cu maioneza;
-snitele din piept de pui;
-rulouri de pui umplute cu ficatei si/sau ciuperci;
-rulada din carne cu legume;
-chiftelute de pui;
-mezeluri, branzeturi, masline;
-friptura de pui sau vita la cuptor sau gratar;
-salate de cruditati;
Poate te mai inspiri si de pe aici:
aperitive:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11368
salate:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11399
friptura:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13550
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13945
garnitura pt. friptura
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20589
dulciuri:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907
torturi:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13951
violetzyka spune:
Multumesc foarte mult pentru sfaturi, m-au ajutat foarte mult la alegerea unui meniu.Am ales deja o gramada de gustari dar parca vad ca o sa intru in pana de timp si voi face doar vreo 3,4 .Sper sa nu fie prea flamanzi invitatii
Milia spune:
Daca esti in pana de timp fa oua umplute (cu o crema facuta din galbenusurile fierte frecate cu mustar si ulei, ca la maioneza si apoi adaugi marar tocat marunt si sare dupa gust, si putin suc de lamaie daca va place mai acrisor - dar sa nu se moaie pasta prea mult). Ornezi ouale umplute cu frunzulite de marar sau patrunjel. Alt aperitiv usor de pregatit: cumperi foietaj din comert (Bella sunt foarte bune) si carnaciori afumati (subtiri). La un pachet de foi ai nevoie cam de 6-7 carnaciori. Lasi foaia sa se dezghete, dar sa nu se incalzeasca, se lucreaza cu aluatul rece. Intinzi pe masa foaia de aluat, o tai patratele si pui in fiecare o bucata de carnat de aceeasi lungime cu aluatul. Rulezi foaia in jurul carnaciorului, astfel incat sa se petreaca putin - cam 1 cm - si lipesti bine marginile la suprapunere, apasand cu degetele, sa nu se desfaca la cuptor. Le pui in tava, le ungi cu galbenus de ou batut cu putina apa si, daca ai, presari susan pe deasupra. Le da un gust nemaipomenit si arata si mai frumos. Dai la cuptor pana se rumenesc frumos pe deasupra. Toata manopera nu dureaza mai mult de 10 minute si iese ceva frumos si bun. Sau sufle de dovlecei - foarte gustos si il faci in 10 minute.
Pentru felul 2 iei carnea de friptura si o presari cu sare si condimente, o lasi 1/2 ora sa se patrunda bine gustul si o dai la cuptor, intorcand-o din cand in cand. Daca ai timp, cureti o ceapa si 1-2 morcovi, ii tai marunt si pui friptura peste ei - sosul si friptura ies mai gustoase. Se face singura la cuptor, fara sa ai prea mult de lucru la ea, numai sa aproximezi bine timpul de coacere, ca sa fie gata cam cu 1/2 ora inainte de a o da la masa. Garnitura: poti face piure, care nu necesita prea mult timp de stat in bucatarie si o salata de varza. Eu as face si un sote de mazare, e "de sezon" si de efect.
Dulciurile le poti face de azi, numai sa ai timp.
she_wolf spune:
Violetzyka, apropos de ce zice Milia cu carnaciorii in foietaj, poti cumpara pentru asta foi de placinta Jus Rol - Filo pastry (au in interior si niste retete cu modalitati diferite de folosire a foilor). Desi exista si gata facuti, daca nu i-ai gustat inca iti spun sa te feresti de ei, sunt oribili, mai bine prepara-i singura. Atentie mare la carnaciorii/cremvursii pe care-i alegi. Irlandezii astia nu se pricep deloc (asa mi se pare mie), mai bine cumpara unii nemtesti de ex. Am cumparat si eu foi zilele trecute si am facut ieri trigoane cu o umplutura de ciuperci (ceapa, ciuperci si masline maruntite si calite, plus cascaval) si unele cu spanac si branza de oi. Aratau dragut. Cele cu ciuperci au avut mai mult succes.
In rest, sunt multe retete pe forum, m-am inspirat si eu de multe ori de pe acolo.
Sa ne spui cum a iesit. Succes!
Claudia si Cristi
Marianar spune:
initial postat de Nally
Meniu botez
Puku eu am botezul acum pe 12 iunie si noi facem asa:
-un aperitv cu cascaval,muschi file, salam uscat, rosie, castravete,salata de ciuperci cu maioneza,masline umplute
-sarmalute in foi de vita cu smantana
-friptura la gratar, carnaciori de pleshcoi si mici
La capitolul prajituri iti pot recomanda o prajitura in foi de napolitana cu zahar caramel si nuci sau alune si mai fac o prajitura de biscuiti cu crema de vanilie fff usor si repede de preparat!
Tortul e pe comanda si la noi!
Bine la tine poate se potriveste mai degraba un bufet rece unde sa faci mai multe feluri de salate, unde poti pune si niste peste afumat sau marinat, icre, pateu, ca desert o salata de fructe... Depinde si de gradul de intimitate care exista intre tine si invitati...sunt prieteni mai intimi sau amici si cunostinte... adic ceva mai pompos sau mai simplu si de efect!
Daca te intereseaza vreo reteta da un semnal si cum ajung acasa in bucuresti ti le trimit!
Pupici si sa-ti traiasca minunea de copil!!!!
Nally si Sebastian
Marianar spune:
initial postat de danyce
Meniu botez
Salut,
La fel ca Nally, si eu iti recomand sa organizezi un bufet. Cred ca e cel mai bine dat fiind numarul de persoane. Eu zic ca poti sa faci tot felul de salate si aperitive, tartine cu peste afumat, icre, etc, pe care le poti decora rapid si de efect cu masline, patrunjel (in fct. de inspiratia de moment). Daca tot vrei mancare calda si sa nu ai prea mare bataie de cap eu iti recomand sa faci dinainte o oala mare de sarmalute si un sosulet de rosii cu smantana (asa fac eu; si de ziua mea am facut asa si a iesit super)si o ciorbita (perisoare, ex.). Poate faci rost de niste resouri pe care pui oalele sa nu se raceasca sau incalzesti mancarea in momentul in care vrei sa le servesti.
Din foietaj (pe care il poti cumpara de la supermarket ca sa nu-ti pierzi o zi intreaga) poti face o multime de chestii. Eu am facut de toate:strudeluri, cremes, un soi de haios in forma de inimioare (am lipit doua patratele de foietaj -asa era forma aluatului in cutie-intre care am pus in prealabil gem sau fructe cu sos cu gelatina din conserva in 2/3 locuri si am taiat apoi inimioare cu o forma de metal), cornulete, rulouri cu ciocolata -ungeam aluatul cu ciocolata si cocos si rulam frumos, apoi taiam in bucati mai mici (toate astea in fct. de chef si inspiratia de moment). Din foietaj mai faceam /fac si aperitive cu carnaciori subtiri afumati, cascaval, ciuperci, sunca (tot asa in fct. de inspiratie si chef). Rezultatul e mereu super, iar timpul e uluitor de scurt.
Alte idei de chestii rapide (prajituri): salam de biscuiti cu ciocolata (amesteci biscuiti sfaramati cu sucitorul intr-o carpa cu ciocolata topita, unt, stafide, nuci si ce mai ai la indemana - fructe confiate, alune, etc.- si pui compozitia in forma de salam intr-o bucata de folie de aluminiu unsa cu ulei in prealabil si acoperi compozitia cu folia/rulezi compozitia; se pune la frigider si rezultatul e super dupa cateva ore). Tarta cu kwark si capsune (sau alte fructe de sezon) cu baza din biscuiti si unt:se ia un pachet de biscuiti multi cereale (300g-400g) si se sfarama, apoi se topeste aprox. 75g unt si se amesteca cu biscuitii. Compozitia se intinde cu ajutorul unei linguri in tava rotunda. Compozitia, chiar daca e sfaramicioasa, se intinde foarte frumos cu ajutorul partii bombate a lingurii. Apoi se ia kwark-ul/quark/frommage blanc (cam 500g)si se amesteca cu 400 ml frisca batuta cu fructele taiate foarte marunt, zahar dupa gust (eu pun cam 200 g la aceasta cantitate)si siropul cu gelatina (din 10 placute/foite de gelatina, care au fost in prealabil taiate in bucati mai mici si 5 minute lasate la inmuiat in apa rece, se face un sirop cu 70 ml de suc de lamaie sau helas si cateva pliculete de vanilie). Toate acestea se amesteca bine cu mixerul si se toarna peste baza tortului (blat din biscuiti). Se pune la frigider pt. vreo 3 ore si apoi se orneaza cu ce doriti (eu ornez cu frisca si fructe proaspete). Chiar ieri am facut tarta asta si nu numai ca nu mi-a luat mult timp, dar a fost si foarte apreciata de musafiri.
Am scris atata ca sa fiu mai explicita. sper ca nu ti-ai prins urechile prea tare Iti urez mult succes si daca ai nelamuriri (asta in caz ca te intereseaza ce am postat mai sus) poti sa ma contactezi pe PM. Sau si aici. Poate imi mai vin idei pe parcurs.
Daniela Veuger si bebe mic din burtic
Marianar spune:
Meniu pt. botez
postat de Christina
03/09/2004 : 23:26:26
Oameni buni am si eu nevoie de ajutor. Pe 25 septembrie ne botezam puiul si dupa biserica vom merge cu totii la nasi. Deoarece nu pot s-o las pe nasa sa faca ea tot, m-am gandit sa particip si eu fie cu bani sau produse la masa de botez. As vrea niste idei pentru meniu sau cu ce-as putea eu contribui avand in vedere ca am si un bebe mic de care trebuie sa am grija.
Multumesc anticipat,
Christina, mamica lui Victor (24 mai 2004)
postat de oake
03/09/2004 : 23:37:52
Christina,
Noi cand l-am botezat pe Vladut am tot stat si ne-am gandit cum sa facem.. la ce restaurant sa mergem... ce meniu sa alegem.. etc.
Pana cand mama a spus "Halt! De la biserica veniti la mine si eu pregatesc mancarea!"
Asa ca am alcatuit un meniu ca "in familie" (ca de fapt am fost in familie si doar vreo 2-3 prieteni):
Aperitive: cas, salam de Sibiu, parjolute cu maioneza, salata de Boeuf, icre, zacusca, rosii, castraveti, ridichi... chestii de astea..
Ciorbita de porc
Sarmalutze si fripturica de porc si de pasare
+ produse vegetale pt. socrul meu care tine regim.
Am calculat cu mama ce si cum ii trebuie pt. toate astea, i-am dat banutii, s-a dus la piata si a facut cumparaturile... si totul a iesit super.. ba ne-a mai dat si bani inapoi ca cica a fost mai putin decat am socotit noi
De bautura s-a ocupat fratele meu care a luat vin de la producator si am iesit ieftin... ceva tuica de la calugari... bauturi mai fine pt. mamicutza (ca deh! ).. berica pt. taticutz (ca asta-i place)... si uite asa a iesit un botez de nota 20!
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
postat de Christina
04/09/2004 : 18:12:32
dupa cum spuneam mergem acasa la nasi... si n-as vrea sa faca nasa chiar tot. Ma gandeam sa fac eu niste saratele, niste placinta cu carnati, o prajitura, poate niste chiftele. Dar mai am nevoie de sugestii ce se poate pune pe masa de botez, ceva simplu de facut si gustos.
Oake, am notat icrele si bineinteles rosiile, castravetii, branza. Sa vad ce propuneri mai au celelalte fete.
Oricum multumesc mult si va urez un week end placut.
Christina, mamica lui Victor
postat de Andries
07/09/2004 : 01:13:43
Buna,
Ce parere ai despre aperitivul numit ou umplut? Doar ca trebuie sa fie cateva zeci... Salate de tip aperitiv, de exemplu: salata de ciuperci (champinion din conserva) cu ceapa, masline si patrunjel + ulei +otet sau lamaie?
Daca ai bani, poti sa cumperi sucurile, cafeaua, un tort, bauturile...
Andries
postat de Candy
07/09/2004 : 15:45:10
Uite si de la mine 2 idei de retete rapide si f. gustoase:
Champinons umplute (la cuptor):
ciupercile de marime medie, crude, curatate de picioruse, sarate si piparate in interior. Piciorusele se taie marunt, se amesteca cu un ou batut, piper si cu pasta obtinuta se umplu ciupercile. Se dau la cuptor cca 30 min. Atentie ca umplutura da pe dinafara un pic, nu umple cu varf! Daca iti mai ramane umplutura poti pune pe o felie de bagheta. Intr-o alta varianta, poti pune un pic de parmezan, dar ii schimba total gustul de ciuperca!
Placinta aperitiv
Ai nevoie de: 1/2 pachet de foi de placinta (ca pentru strudel) - atentie sa nu fie aluat de saleuri!, 2-3 cepe, o cutie ciuperci, 300 g sunca, 250 ml smantana, oregano.
Se unge tava cu ulei, se pun cateva foi, se ung cu ulei, iar foi, iar ulei, pana cand termini 1/2 pachet. Separat calesti cepele, apoi adaugi ciupercile scurse din conserva, iar la sfarsit sunca. Torni si nivelezi amestecul peste foi, iar deasupra torni ouale batute cu smantana, sare, piper si oregano si apoi totul la cuptor. iese o minune, care se poate servi si calda, si rece.