retete cu zuchini

retete cu zuchini | Autor: mari

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor

Cum gatiti voi zuchini? Mi-a spus medicul pediatru ca acesti "dovlecei" sunt foarte buni pt. copii, au multe vitamine si sunt si laxativi .... dar din pacate nu stiu cum sa-i gatesc? Voi ce retete de zuchinii aveti ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Poti sa faci cu zuchini tot ce faci si cu dovlecei. Adica ii gatesti la fel. Eu aici nu gasesc decat dintr-astia.
Uite cam cum i-am preparat pentru Cristi:
- la cuptor, umpluti cu o crema facuta din branza (de vaci sau telemea), smantana, ou, miezul de la zuchini (se scobesc in prealabil) si marar (poate un praf de sare, depinde de branza)
- sufleu (exact ca si cel de dovlecei)
- in supe sau mancaruri cu carne si diverse legume
- pilaf cu legume (in asta il rad)
Poti sa-i faci si umpluti cu un amestec de carne tocata.
Pentru mine i-am mai facut si pane, prajiti sau la gratar, cu iaurt, usturoi si marar.
Pofta buna!

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Hallo Mari!
ZUCHINI
Eu pregatesc in felul urmator:
INGREDIENTE:
ZUCHINI,CASCAVAL(KÄSE)si SUNCA(SCHINKEN,FRÜHSTÜCKSSPECK),OUA ca.2 putina FAINA, LAPTE si ULEI.
PREPARAREA:
Zuchini se taie in lung de o gr.5mm si se zvinta cu un servetel dupa care se pune intre doua felii de dovlecei cascaval sunca si iarasi cascaval.
Acestea se dau printr-un aluat ca de clatite preparat din oua ,faina si lapte si nu uita sa condimentezi aluatul.
Se prajesc in uleiul in cins si se servesc cu salata verde.


schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

poti sa faci pasta cu zuchini
tai zuchini feli subtiri,le prajesti la foc mic in ulei de masline cu un catel de usturoi,cand sint coapte adaugi sare ,patrunjel(daca iti plac si 3-4 creveti)amesteci cu pasta gata fiarta,presari totul cu branza parmegian si servesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brenda7777 spune:

se face si salata:
-4-5cepe mari
-6zuchine
-vin alb
-otet rosu
-sare, piper
se taie ceapa pestisori, si se prajeste foarte putin in ulei de masline.se taie pe lung zuchinele, si se prajesc si ele in ulei de masline(foarte rapid, nu se lasa mult).se pune un strat de ceapa una de zuchine, si la sfarsit se pune otetul amestecat cu vin.

Sau zuchine impanate:
-2oua
-2linguri maizena(sau amidon de porumb)
-1lingura bere
-1lingura lapte
-sare
se bat bine galbenusurile, se adauga maizena data prin sita, berea, laptele, sarea, si albusurile batute f. bine. se dau prin aceasta compozitie bucatile taiate pe lung de zuchine, si se prajesc in ulei, se pun pe servetel sa iasa uleiul, dupa care se servesc.

Mergi la inceput