Copil singur cu avionul

Copil singur cu avionul | Autor: Danutza Mamaruta

Link direct la acest mesaj

Imi trimit fetita de 6 ani singura in Romania si pe masura ce se apropie ziua plecarii ma apuca o disperare de nedescris. Copiii vostri au calatorit singuri si daca da cum a fost? Va rog, am nevoie sa imi fie ridicat moralul. Ce sa ii dau cu ea ca sa nu se plictiseasca atitea ore de zbor, aveti vreo idee?

Apropo, nu stiti pe nimeni care zboara cu KLM in 19 mai pe ruta Toronto-Amsterdam-Bucuresti? As fi mai linistita daca ar avea un roman in avion, poate ar mai intreba-o din cind in cind daca e totul OK. Mi-e frica si pentru ea, e un copil curajos dar nu stiu cum va reactiona de data asta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Danutza, stai linistita, o sa vezi, fetitei tale o sa-i placa tare mult. Oricum ea intra in categoria "minor neinsotit" si exista o persoana care se ocupa de acesti copii, nu-i de capul ei! Eu mi-am trimis baiatul acum 4 ani in Romania, singur, avea 9ani ce-i drept , dar n-a fost nici o problema, chiar i-a placut foarte mult, i-a dat sentimentul ca e baiat mare . Ceea ce simti tu,eh, asta-i alta poveste! Eu in noaptea aia, pina am primit telefon de la mama ca a ajuns, n-am inchis ochii (nici macar nu m-am imbracat in pijamale- ma gindeam cum sa dorm cind baietelul meu e in avion?)Dar nici nu stii ce mult i-a placut experienta calatoriei singur cu avionul!
Ca sa nu vorbesc de faptul ca vorbea asa de bine romaneste cind s-a intors de-acolo! Per total a fost foarte bine, acum a crescut si nu mai vrea sa mearga, nu mai vrea sa-si lase prietenii...
Te pup si curaj!Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

De ce nu o intrebi pe Simona cum s-a simtit Radu-Atomicu pe avion, singur? Ar putea sa-ti spuna ce sa faci si ce sa nu faci...

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Malina fiica-mea a calatorit anul trecut cu avionul. A fost o experienta foarte frumoasa pentru ea care i-a dat mai multa incredere in ea insasi. Dar cat dureaza zborul???

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

Lorelei_19, Iren si Simi multumesc mult pentru raspunsuri, mi-ati ridicat un pic moralul. I-am scris si Simonnei, mamica lui Atomic, sper sa imi raspunda si ea cum a rezistat copilul Atomic la zbor.

Lorelei, zborul e vreo 9 ore, dar fica-mea mai trebuie si sa isi petreaca vreo 3 ore pe aeroportul din Amsterdam, deci va fi singura vreo 12 ore. Cumplit de mult.

Inca o data multumesc pentru tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimpia spune:

socrii mei pleaca pe data de 25 mai tot cu KLM ,dar nu te ajuta cu nimic!!!
Imi pare rau ca nu te pot ajuta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Buna Danutza,

Nu ai de ce sa-ti faci griji, fetita nu va sta nici macar o secunda singura, cei de la compania transportatoare au obligatia sa stea permanent cu pasagerii minori care calatoresc neinsotiti. Tu trebuie sa mentionezi acest lucru cand faci rezervarea si va fi in regula, cand o duci la aeroport trebuie sa scrii in niste formulare cine o va astepta la destinatie.Cand va ajunge in Romania va fi preluata de la scara avionului de cineva, va astepta bagajele cu ea si nu o va da decat persoanei pe care ai trecut-o tu in formular, DUPA LEGITIMARE.

Daca mai ai intrebari sau griji, trimite-mi un PM, eu am lucrat in aeroport 3 ani de zile, iti pot da multe detalii legate de calatorie.

Sper ca ti-am fost de ajutor,
Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Exact cum a spus Ruxandra: si fiica-mea a trebuit sa stea vreo 2 ore in Viena. Au dus-o intr-o camera special amenajata, cu tv si tot felul de jocuri si unde era o stewardeza care avea grija sa nu se intample nimic. Vorbeste mult cu fetita, invat-o, spune-i ce mandra esti de ea, ca e fetitza mare si chestii dintr-astea. da-i carticele de colorat, reviste, jucarii si tot ce-ti trece prin minte. Lasa c-o sa fie bine, copiii sunt uneori mai puternici decat ne imaginam noi. toate cele bune

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Eu am trimis-o pe fata mea in Romania cu avionul si am completat un formular (in 3 exemplare) la aeroport cu datele de pe pasaport ale minorului + numele, adresa si nr portabil al persoanei care a receptionat-o la aeroport la Bucuresti. Copilul este in grija insotitorilor de zbor, il preia cineva dupa inregistrarea bagajelor! I se pune la gat o gentuta pe care scrie "minor insotit" cu formularele, pasaportul si biletele de avion .In zborurile cu tranzit prin alte tari, minorii au la dispozitie o sala de asteptare speciala in aeroporturile de tranzit . Odata ajunsi la destinatie, persoana responsabila (aceeasi care o va insoti la aeroport pt reintoarcerea in tara) se prezinta de obicei la un ghiseu special, se identifica si cu copilul de mana va trece prin vama. Poate fi orice persoana desemnata, nu numai cineva din familie.
Asta este tot. Din pacate este valabil acest serviciu de insotire al minorilor pana la varsta de 12 ani.
Iar copiii in general adora sa calatoreasca singuri cu avionul!
Asa ca nu iti mai face griji, totul merge ca pe roate.

Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

Doamnelor, multumesc mult pentru bunavointa voastra (bunavointa nu e cel mai potrivit cuvint, meritati mult mai mult, dar sunt in criza de inspiratie chiar acum). Vreau sa va spun ca ma simt deja mult mai bine. Oricum, nu voi fi linistita cu adevarat pina nu ma vor suna ai mei sa imi spuna ca a ajuns cu bine. Chiar, oare pot sa o sun in Amsterdam in aeroport? Si daca da, aveti vreo idee cum aflu numarul de telefon al locului unde sunt dusi copiii neinsotiti? Trebuie sa aiba un telefon in acel spatiu, nu?

Stiu ca va inebunesc cu intrebarile mele, dar pe mine ma ajuta enorm de mult raspunsurile voastre.

Multumesc din tot sufletul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Danutza, ce mai faci? Cum a ajuns Alexutza in Romania? Sper ca bine, si ca tu esti mai linistita acum.
Sa ne povestesti si noua.
Pupici!

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite

Mergi la inceput