Sinteti bune bucatarese?

Sinteti bune bucatarese? | Autor: Theodora

Link direct la acest mesaj

In primul rind mie i-mi place gatitul,de multe ori ma relaxeaza!
Si apoi,cine a mancat mancare gatita de mine,inca ma lauda!!! Uite ca o fac si eu!
Makis inca face comparatii de genul:mama nu face asa,nu pune asta si de multe ori o face in fata ei,lucru care nu cred ca ii place prea mult(soacrei),Makis intotdeauna lauda modul in care gatesc! Oricum si ea e o foarte buna bucatareasa,am invatat multe de la ea,cu mica diferenta ca e se opreste la ce scrie in reteta sau nu schimba cu nimic o mancare pe care a gatit-o de 2000 de ori si eu pun intotdeauna semnatura mea in mancaruri,elimin ingrediente,adaug altele si asa ii dau o note personala!
La voi cum e? Va place sau e doar o rutina! Va ajuta sotul,mama,soacra? Pe mine Makis ma ajuta sa golesc tavile,oalele si farfuriile!!!
In rest vreau sa fiu sefa la mine in bucatarie,nu i-mi place sa se bage cineva cind gatesc!
Va pup! Aaaa! Azi am facut MUSACA!

SHAKE IT,SAKIS! YOU ARE THE BEST!!!

Theodora, Alexandros, Yannis

POZELE NOASTRE: web3

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Si mie imi place sa gatesc si e o relaxare pentru mine.La fel, logodnicul meu ma lauda si e incantat de mancarea pe care o fac dar nu ma ajuta in gospodarie (de fapt nici nu vreau).Concurenta cu mama lui nu am cum sa fac deoarece ea nu gateste ci cumpara semipreparate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Ce subiect frumos ai deschis, Theodora! Si mie imi place la nebunie sa gatesc! Eu nu am avut ocazia sa invat nici de la mama, nici de la soacra, caci, cand m-am mutat impreuna cu iubirea mea a fost direct in Franta, si nu stiam sa fac nimic. Si asta numai din cauza mamei mele (o foarte buna bucatareasa-mama ei a fost bucatareasa sefa la un restaurant in Buc), care nu ne suporta in bucatarie, sa o cicalim cand gatea. Si uite asa m-am trezit ca faceam numai cartofi si oua prajite, piure. Putine stiam sa fac! Dar cu ajutorul mesajelor, mi-au trimis si ele reviste, acum cu netul am inceput sa fac ca fac 5 feluri oadata (ca mama) si ne chinuim sa le terminam, ca suntem doar 2. Mie imi place foarte mult sa incerc sa fac lucruri care nu le-am mai facut niciodata (tot ca mama). Bine, pe langa faptul ca imi place sa gatesc, sa ma laude lumea ca ce bun este, eu mai sunt si tare pofticioasa si cum aud pe cineva ca a facut ceva vreau si eu. Al meu sot a luat multe kg din cauza asta, si ma roaga sa gatesc mai rar, daca ati mai pomenit asa ceva! Dar ce, eu ma iau dupa el? Azi, de exemplu am sa fac niste snitele si am vazut ieri retete cu ficatei de pui aici si fac si eu una din ele, ca mi s-a facut pofta. Din cauza asta nici nu prea intru pe la subiectul cu bucataria, ca imi curg balele parca as fi nemancata de o saptamana. In concluzie, sotul meu drag zice ca seman tare cu bunica si mama la bucatarie. Bine, si soacra gateste foarte bine, dar in general specialitati romanesti des intalnite (ciorba, pilaf, sarmale...), pe cand noi (neamul nostru) incercam din mai multe.
Pofta buna si spor la bucatarie!

oana si bb din burtica (7 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

Mai Theodora, pe cuvantul meu ca si eu am facut azi musaca! Ce coincidenta! Si a iesit tare buna!!!
Si mie imi place sa gatesc si sa nu vad picior de om in bucatarie cat am treaba! Pacat ca nu am prea mult timp. In schimb stau foarte prost la capitolul prajituri. Am o gramada de retete dar din pacate nu prea imi ies asa ca dau repede fuga la cofetarie si gata! am rezolvat problema. Sotul meu ma ajuta destul de mult la bucatarie si de multe ori face el papica tare buna dar nu vrei sa stii ce ramane in urma lui!!!
Si inca ceva: soacra-mea gateste groaznic asa ca nu am concurenta din partea ei!

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mariajul mi-a distrus talentul culinar la capitolul mancaruri romanesti, caci "mancare" americaneasca nu gatesc din principiu. al meu nu se omoara dupa toate specialitatile mioritice si a trebuit deci sa trec granita la mexicani, francezi, italieni etc si am devenit o bucatareasa multilateral dezvoltata, numa ca am cam uitat sa gatesc romaneste. oricum, el e un bucatar mai destoinic ca mine, gateste cu dragoste cum se zice. la mine e dupa inspiratie, daca sunt cu mintea in paispe cand gatesc nu iese mancarea buna. si inventez prea mult, ca ma plictiseste sa repet retetele la infinit. tacit, s-a instaurat o regula: cine vine primul acasa, ala pregateste cina, iar alalalt spala vasele.in uichend gatim impreuna, iar seara la restaurant, sa mai gateasca si altii pentru noi :)

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Sincer, foarte rar imi place sa gatesc, desi asta fac zilnic, mai putin in weekend cand iesim si mancam la restaurant.
Trebuie sa recunosc ca atunci cand fac ceva imi iese din prima foarte bun. Cel mai mult imi place sa fac dulciuri, salate, cel mai putin sa pregatesc carnea. As vrea sa fie totul cat mai simplu, recunosc, altfel ma plictisesc in bucatarie.
Oricum ma apuc de 10 chestii in acelasi timp, si of course ca stau cu ochii pe DC, chiar daca mai uit ca am mancare in cuptor, insa deh, asta e.
Mancarurile romanesti nu imi plac sub nici o forma. Incerc sa invat mancaruri de pe aici, care sunt o minunatie. Mai am si norocul sa am prieteni filipinezi pe aici, care se ofera sa ma invete mancaruri de-ale lor, asa ca, incet , incet calc pe urmele conchitei, insa nu din nevoie, ci pentru ca mie chiar imi plac mancarurile astea mai exotice.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Pana sa ma marit n-a reusit nici prietena cea mai buna sa ma tina in bucatarie sa ma invete cum se face de mancare, da' nevoia te-nvata. Am mai intrebat-o pe soacra-mea, ba de aici de pe forum, cu ce m-a invatat si sota-miu, catinel-catinel. Imi ies foarte gustoase, da' nu pot sa zic ca ma omor sa stau in bucatarie, nu-i pasiunea vietii mele.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Din pacate, nu prea! Am avut o perioada de cativa ani in care mi-a facut placere sa gatesc, deh... la inceputul casnicei... si pe urma nu stiu ce s-a intamplat. Gatesc, normal, mai semipreparate, mai cate o reteta de pe net ... in schimb am adunat la retete!!! Poate nu mai sunt atat de entuziasta, nu sunt nici pofticioasa, daca m-ati intreba ce ai vrea sa mananci, de ce mancare ti-e dor, zau ca nu stiu ce as raspunde. Fac sarmale de sarbatori, (dar nu au gustul sarmalelor facute in Romania, unde de fapt nu eu le gateam - sa fie asta misterul?), fac pui la cuptor,(dar nu-mi reuseste ca fostei soacre - care intre paranteze fie spus, e o bucatareasa excelenta!), ce sa mai spunem de prajituri, imi plac, dar...( noroc ca de sarbatori inca mai imi face fosta soacra torturi si prajituri; dar sa ma laud: am facut Prajitura vieneza de pe DC - si mi-a iesit spre suprinderea fiului meu si a mea, deci sperante sunt). Sunt ajutata la bucatarie de logodnicul meu (phiu, cum suna... logodnic: demodat si ... dar ma rog...nu pot sa spun concubin, ca suna si mai si...in fine)dar nici el nu e bucatar cu B, dar el asa crede si eu nu-l contrazic ca poate se supara si nu mai gateste. Deci gatesc, se mananca ce gatesc si cam atat. De ce e mancarea mai buna cand e facuta de altii?

Felicitari, admiratia si ... invidia mea tuturor bucatareselor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Pana sa raman insarcinata stiam sa fac doar cartofi prajiti si oua....he he da cand am inceput sa poftesc ....sa schimbat situatia ...si culmea pofteam numai la mancare romaneasc si arabeasca......

Usor usor am devenit as.......acum e mama la mine asa ca am rarito cu statu prin bucatarie.......

Anita si Rachella -17.o1.2004
http://community.webshots.com/user/sugarbabe134

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

si mie-mi place sa gatesc :) Cu dulciurile mai am probleme, adica nu imi ies decit cele care imi plac :))))

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik spune:

Immmmmm, si mie imi place fffff mult sa gatesc, dar si sa mananc. Imi place sa gatesc ce am mancat la restaurant si mi-a placut, dar nestiind exact reteta nu iasa intotdeauna ceea trebuia dar oricum imi place sa creez retete proprii si nu prea gatesc dupa cartea de bucate. Azi am facut friptura de iepure cu sos de mustar si gogosi cu sos de vanilie, iam, iam. Pofta buna si voua!!!

Mergi la inceput