Inselatorie
Raspunsuri - Pagina 5
Adela99 spune:
Poate vorbesc prostii ... dar ... mi-a venit o idee nastrusnica.
saory, nu puteti lua legatura cu ambasada romana din Japonia si sa i se ofere rezidenta si asistenta si sa nasca pe teritoriul ambasadei?; din cate stiu eu, atunci nou nascutul e cetatean roman.
(Ori am vazut prea multe filme?)
hannen spune:
Adela cu parere de rau,cred ca noi inca suntem la stadiul de vise la fazele astea.Ideea nu ar fi rea,numai daca ar fi aplicabila.Din cite aud ca se intimpla pe la ambasada imi iau gindul ca asa ceva ar fi posibil.Prea multe fete au avut experiente nu tare placute pe la usile ambasadei,asa ca...Dar cine stie.Si vb.Ralucai,daca chiar ar vrea sa plece eu cred ca ar pleca.Sau eu una as pleca.
Am vb cu sotul meu,mi-a zis acelasi lucru,"sa plece de urgenta,altfel ...urmarile pot fi tragice".
Nicole&Amira
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
Aliada spune:
Fetele care sunt in preajma fetei cu pricina,cititi bine ce a pus Chato la acest subiect si mergeti cu fata sa vorbeasca cu un avocat.Din cate am vazut nu e scump,si apoi ea are drepturi oricum!Spuneti-i ca dobitocul o tine de fraiera bazandu-se pe faptul ca e straina si nu stie mersul lucrurilor.Am stat si m-am gandit ca daca fuge acasa nu rezolva decat un sfert din problema!Ce face ea acasa cu un nou nascut si fara conditii?Care e situatia ei in tara?Si la o adica dobitocul trebuie sa contribuie financiar la cresterea copilului!Nu trebuie lasat chiar asa usor!
Deci strangeti-va pe langa ea si ridicati-i moralul si mergeti cu ea la biroul respectiv sa se documenteze despre optiunile ei in acest caz!
saory spune:
Buna fetelor si multumesc pt raspunsuri.
Da fetelor la fel cred si eu ca daca vrea sa plece nu exista
sa nu poata pleca.Intradevar ea vrea sa-si pastreze copilul dar nu
poate pleca acasa cu un bebelus si fara nici un ban .In Romania
nu are o casa a ei,a fost crescuta de bunici cu toate ca are
parinti.Dupa cum am spus situatia ei in Romania nu e foarte roza
are parinti dar cand le-a spus ca divorteaza au spus ca e treaba ei
dar sa faca ce o sti ca si sa ramana in Japonia si sa nu-i faca de rusine
in sat ca toata lumea stie ca e casatorita in Japonia.Drept urmare chiar daca
ar pleca in Rom nu ar putea sa-i asigure nici strictul necesar copilului.
Deocamdata sta cu sotul pana la nastere iar pana atunci mai cautam tot felul de centre de
asistenta social.Sotul meu a spus ca s-ar putea sa ptimeasca de la stat o locuinta sociala si probabil si un servici.Chiar maine dimineata pleaca la imigrari sa intrebe ce alt fel de viza ar putea primi in cazul unui divort.
Eu am speranta ca toate se vor rezolva.
Multumesc mult fetelor pt raspunsuri si mi-ar fi foarte folositoare niste adrese de la
birourile de asistenta sociala din Nagoya sau Gifu.
Va doresc o zi buna tuturor.
MLDiana spune:
SAory ,sa incerce si ce a zis Chatonel in leg cu rezidenta.E imposibil sa nu ramina in tara daca naste aici.Oricum mai intereseaza-te .Bafta!
Lidia ,Tiara si David D.
saory spune:
Tiara si eu cred ca trebuie sa existe o cale sa poata ramane
aici macar pt o perioada de timp.Dupa cu am spus dimineata merge
in Nagoya la imigrari si pe urma la un birou de avovati tot in Nagoya.
vikinga spune:
Fetele din Japonia ajutati-o pe saraca fata! Trebuie sa iasa cu bine din povestea asta. Nu cred ca e posibil ca monstrul ala sa-i ia copilul si SA O TRIMTA acasa asa ca vrea el. Si ea are drepturi! Daca ea vrea sa plece dupa ce naste, atunci e poate imposibil sa plece cu bbul dar daca vrea sa ramina acolo e imposibil sa nu aiba dreptul sa obtina viza permanenta, fiind mama acelui copil poate sa obtina rezidenta. Asa ar fi logic. Nu trebuie sa se lasa intimidata de idiot! Fetelor, daca dupa nastere va avea probleme, ajutati-o cu bani sa-si poata inchiria ceva imediat sau hainute pt copil, sau ce ar mai fi nevoie. Saraca fata are mare nevoie de ajutor! Saraca ce stresata trebuie sa fie, cu un asa animal fara suflet care o ameninta ca ii ia copilul si ca deja ii cauta alta mama Sunt socataVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
cl spune:
Eu una nu cred ca vrea sa plece. Cred ca tot spera ca sa se impace. Viseaza!
Si eu am Rh negativ. Dar, sincer, daca as fi pusa intr-o asemenea situatie, as pleca de acolo cu primul avion, cu toate riscurile aferente! Mai bine as naste in orice alt spital, decat acolo! Si as avea grija sa nu-l trec ca tata al copilului pe certificatul de nastere! Apoi, daca domnul doreste sa se impace, n-are decat sa pofteasca in Romania, pentru parlamentari! Si m-as intoarce cu el, numai dupa ca va da niste semnaturi la notar! L-as tine in sah, fara pic de remuscari!
Cel mai bine este sa fuga de-acolo, cat mai poate! Altfel, sigur va ramane fara copil!
Claudia
helbi spune:
Tare trist.........Ajutati-o cu ce puteti, fetelor!
Eu ma tot intreb, pt ca nu stiu cum sunt legile pe acolo: ea si copilul din ce vor trai apoi?
Ei i-i e rusine sa se intoarca la parinti, pt ca tot satul stie ca e maritata in Japonia???? Dar, daca Doamne fereste, nebunul i-i ia si copilul si o trimite si acasa, atunci ce face????
Cred ca se joaca prea mult cu focul!!!
Pe de alta parte, voi o ajutati acum, si bine faceti. Bravo voua!!! Dar in mod cert nu veti putea sa oo ajutati toata viata! Cum va creste copilul intr-o tara in care nu are nici un ajutor, in care e tinuta prizoniera in casa??? Ea lucreaza acolo? Stie limba? Va putea sa-si gaseasca un serviciu???
Eu i-i doresc sa aiba taria sa aleaga solutia cea mai buna pt ea si copilul ei, asta in cazul in care cu adevarat isi vrea copilul linga ea dupa nastere!
Ralu
ionela-roxana spune:
Si eu sunt de acord cu plecarea!
Cred ca daca as avea de ales intre a trai alaturi de fiul meu chear si in saracie si a fi trimisa acasa intr-o tara straina poate cu putine swanse sa-l mai vad vreodata nu as ezita in a alege prima varianta!
Este dureros dar chear daca ar fi sa vina in tara fetele de aici adunau si trimiteau hainite , lapte praf si ce mai era nevoie la bb saraci , asa ca sunt sanse!
Totul e sa vrea!
Mai sunt si centrele de ocrotire a mamei si copilului unde stau gratuit , mananca , li se da imbracaminte , asistenta medicala si juridica toate pana mama este incadratain munca tot de catre ei!
Eu zic ca alegerea e doar a ei!
Mult noroc pt. ea si un sfat sa stea si sa analizeze bine de tot situatia ,sa se roage mult lui Dumnezeu si acesta sigur o va indruma pe calea cea buna!
Ione`
www.saracut.go.ro