Inselatorie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Alina, e greu si stim, e usor( si aici sunt repetitiva) sa dam sfaturi din afara, dar trebuie sa ai forte pentru ingerasul tau care e cel ce are cea mai mare nevoie de tine. Bine macar ca o ai alaturi( cel putin asa am inteles eu), gandeste-te si la cele casatorite cu musulmani carora li se rapesc efectiv copiii. Nu vreau sa spun ca nu ai de ce suferi, doar ca trebuie sa te simti norocoasa ca bebica ta e langa tine si nu-l merita nici macar ca tata!

Tu meriti mai mult!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Draga Alina,
De ce te supara asa tare ca e cu alta. Spune merci ca nu e si cu ea si cu tine in acelasi timp. Macar ai idee cum sta treaba.
Si la o adica "nu te merita" daca face asa ceva. Sper ca ai reusit sa obtii copilul si sa iesi cu el din Japonia. (Japonia nu a ratificat conventia de la Haga si e posibil sa se considere rapire daca incerci sa scoti copilul din tara) Daca nu ai reusit sa-l scoti inca, grabeste-te, pentru ca odata iesita din Japonia, tot din acelasi motiv (conventia de la Haga) nu vei reusi sa obtii copilul sa-l iei cu tine dupa aceea. Evident asta in cazul in care el are un interes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michiyan spune:

Alina,daca tu ai dovezi ca el te insala cu alta si daca sotul tau are legaturi stranse cu familia lui, de ce nu ceri ajutorul familiei lui?Spui ca este si un copil la mijloc, ia legatura cu un avocat sa te sfatuiasca in privinta custodiei in cazul in care se ajunge la divort.Incearca sa obtii cetatenia romana pentru copil,daca deja nu o are.
Poate nimeni nu indrazneste sa-ti spuna, dar avand in vedere ca este si un copil la mijoc,daca el iti cere divortul sa nu i-l acorzi.Dupa legea japoneza el va trebui sa-ti plateasca tie o suma de bani care se numeste ishyaryo.Suma de bani variaza in functie de situatia financiara si de copii.In mod normal copii sunt luati de mama si primesc lunar o suma minima de 40000 yeni.Iti repet, el nu poate divorta de tine fara acordul tau.Poate sa se duca totusi la primarie si sa depuna hartiuta de divort,dar daca tu te duci lunar si depui o alta hartie cum ca nu esti de acord,nu se desface casatoria.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by michiyan

Alina,daca tu ai dovezi ca el te insala cu alta si daca sotul tau are legaturi stranse cu familia lui, de ce nu ceri ajutorul familiei lui?Spui ca este si un copil la mijloc, ia legatura cu un avocat sa te sfatuiasca in privinta custodiei in cazul in care se ajunge la divort.Incearca sa obtii cetatenia romana pentru copil,daca deja nu o are.
Poate nimeni nu indrazneste sa-ti spuna, dar avand in vedere ca este si un copil la mijoc,daca el iti cere divortul sa nu i-l acorzi.Dupa legea japoneza el va trebui sa-ti plateasca tie o suma de bani care se numeste ishyaryo.Suma de bani variaza in functie de situatia financiara si de copii.In mod normal copii sunt luati de mama si primesc lunar o suma minima de 40000 yeni.Iti repet, el nu poate divorta de tine fara acordul tau.Poate sa se duca totusi la primarie si sa depuna hartiuta de divort,dar daca tu te duci lunar si depui o alta hartie cum ca nu esti de acord,nu se desface casatoria.

bm

Ce spui tu e valabil pentru o mama japoneza. In cazul cand mama nu e cetatean japonez, treaba e mult mai complicata.
Hartia de divort de care vorbesti e valabila doar cu stampila (semnatura pentru cetateni straini) ambilor soti, altfel nu se ia in considerare. Iar de divortat poate divorta de ea fara acordul ei prin hotarare judecatoreasca, dar e chestie de durata si scumpa.
Sa nu semneze nimic pana nu are certitudinea celor scrise pe acea foaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saory spune:

Buna Alina.Imi pare rau ca treci prin asa ceva si ca nu
sint in stare sa te ajut cu nimic,dimpotriva as avea nevoie
de cateva sfaturi de la tine si de la toate celelalte fete.
Sa va spun care este treaba:am o prietena care e casatorita
de un an si este inasarcinata in luna a opta.Sotul ei este
japonez si vrand nevrand au ajuns sa vb de divort.Ea a adus
divortul indiscutie nemaiputand suporta minciunile lui
si lipsa lui de responsabilitate.In principiu el este de
de acord cu divortul dar nu vrea sa-i dea copilul dupa
nastere iar traba nasoala este ca ei ii expira viza in august
iar el nu vrea sa-i prelungeasca viza decat pe 3 luni si dupa
nastere sa o trimita in tara fara copil.
Va rog sa imi dati un sfat.Ce anume poate face.Ii poate
lua copilul pe motiv ca ea nu are o casa a ei in ROmania si ca
nu este capabila sa intretina copilul?
In cazul unui divort ea ar mai putea ramane un timp in Japonia
sau ar fi nevoita sa plece imediat in Romania.
Ra rog din suflet astept raspuns de la voi.E disperata.

Saory si bebica 20 saptamani

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by saory

Daca vrea sa-si salveze copilul sa se urce in primul avion, daca se mai poate.
Daca o intereseaza sa ramana in Japonia (dar logic din cele spuse de tine pierde copilul) viza o va obtine pe 1 an (nu exista viza de sotie pe 3 luni, doar 1 an sau 3 ani sau permanent) dar aceasta viza mai e valabila doar 3 luni de la data divortului. Legea japoneza da copilul nascut in Japonia din casatorii mixte cetateanului japonez (daca cet. japonez o cere) si nici o lege internationala nu se poate baga peste legile lor in tara lor. (si mi se pare logic ca statul sa-si apere cetatenii)

Mergi la inceput

PS: Doar viza permanenta nu isi pierde valabilitatea in caz de divort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Aici nu este vorba de rasa, educatie sau alte lucruri.
Este vorba de indiferenta gratuita. Astfel de oameni exista peste tot. Nu au scrupule, nu au remuscari si in primul rand nu pretuiesc viata si nu repecta pe nimeni si nimic. Astfel de oameni se iubesc doar pe ei si momentul prezent, nu stiu ce vor face maine si nici nu stiu ce inseamna responsabilitate.
Este foarte putin probabil ca vor avea pareri de rau, totul este variabil pt. ei si nu cred ca pun mare pret pe decenta, respect si bunsimt.

Din pacate teatrul pe care il joaca zi de zi este doar incercarea disperata de a parea a fi altcineva - deoarece nu se regaseste pe sine NICIODATA.

ORICE SUT IN FUND ESTE UN PAS INAINTE ...... sper sa iesi cat mai curand din acesta stare datorata obisnuintei si sentimentelor profunde si sa vi sa ne spui intr-o buna zi "am uitat !!!!!"

Ioana si al ei STEFAN DIMITRI
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b371605805da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

quote:
Originally posted by OtiliaLia

quote:
Originally posted by saory

Daca vrea sa-si salveze copilul sa se urce in primul avion, daca se mai poate.
Daca o intereseaza sa ramana in Japonia (dar logic din cele spuse de tine pierde copilul) viza o va obtine pe 1 an (nu exista viza de sotie pe 3 luni, doar 1 an sau 3 ani sau permanent) dar aceasta viza mai e valabila doar 3 luni de la data divortului. Legea japoneza da copilul nascut in Japonia din casatorii mixte cetateanului japonez (daca cet. japonez o cere) si nici o lege internationala nu se poate baga peste legile lor in tara lor. (si mi se pare logic ca statul sa-si apere cetatenii)

Lia-S

In cazul divortului ,nu poate sa-i dea mamei o viza pe termen mai lung avind in vedere ca bb este japonez?Poate chestia cu 3 luni de la divort este valabila pentru cei care nu au copii.
IAr daca copilul ramine la mama tot 3 luni poate sa ramina in tara?Copilul e japonez poate sa stea mai mult ,NU?

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Saory
Mi se pare ffff periculos sa mai ramina in Japonia si sa nasca , in conditiile expuse de tine. El pare intradevar in stare sa-i ia copilul si sa o trimita acasa.
Cel mai bine pentru ea este sa ia primul avion care o accepta in starea eisi sa nasca copilul in Romania !!!!!! Nu conteaza cit costa, nu conteaza cu ce linie aeriana, stiu ca multe linii nu accepta femei insarcinate peste 8 luni, sa faca pe dracu in patru, cu certificat de la doctor ca poate zbura, sau sa caute o linie aeriana care o accepta pe raspunderea ei, SA FACA ORICE dar sa se urce in primul avion spre ROMANIA !!!!
Altfel risca sa piarda copilul, chiar daca pare neverosimil sau imposibil ! Doamne fereste de asa ceva !

Mergi la inceput