Despre armele de foc

Despre armele de foc | Autor: Julie

Link direct la acest mesaj

Sondaj propus de Anima.
In ultimul timp s-a vorbit in mass-media despre initiativa lui Sergiu Nicolaescu de a propune un proiect de lege care sa permita obtinerea permiselor port-arma populatiei.
Ce parere aveti? Este o astfel de lege binevenita, sunt armele de foc necesare pentru autoaparare in Romania?

Intrebare sondaj:

In ultimul timp s-a vorbit in mass-media despre initiativa lui Sergiu Nicolaescu de a propune un proiect de lege care sa permita obtinerea permiselor port-arma populatiei.
Ce parere aveti? Este o astfel de lege binevenita, sunt armele de foc necesare pentru autoaparare in Romania?


Rezultate:
Legea e binevenita si voi procura permis si o arma pt. autoaparare imediat ce legea o va permite   [21%] 14 voturi
Legea e binevenita, dar nu intentionez sa procur permis si arma   [8%] 5 voturi
Consider o astfel de lege periculoasa, nu doresc ca populatia sa aiba acces la armele de foc   [71%] 47 voturi
Nu am nici o parere   [0%] 0 voturi


Status sondaj: Inchis  »»   Total Voturi: 66 numarate  »»   Ultimul vot: 12/06/2004 17:04:58 

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Eu cred ca depinde foarte mult de modalitatea in care se obtine permisul de port-arma. Daca asta se face in urma unei evaluari psihologice, ar putea fi OK. Desi este clar ca vor aparea si fenomenele conexe, de trafic de arme si este foarte posibil ca acestea sa ajunga la persoane care n-au nici pe departe in vedere autoapararea.

In ce ma priveste, nu mi-as procura o astfel de arma, cel putin nu in viitorul apropiat. In schimb, m-as simti mult mai nesigura in ce priveste lumea de pe strada...

Numai bine,
Bogdana


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dialu spune:

Dupa parerea mea o astfel de lege nu ar trebui aplicata la noi, cel putin deocamdata. Presupun ca primii care vor achizitiona o arma de foc vor fi smecherii, teribilistii si ...raufacatorii! Oricand o arma de aparare poate deveni, in mana acestora, una de atac, nu?
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Categoric nu. Cred ca as pleca din tara daca s-ar aproba asa ceva. Cred, de altfel, ca majoritatea populatiei ar refuza un astfel de proiect.

mvl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

cit de pregatit este un om obisnuit sa se apere cu o arma si cit de pregatit este sa o apere(pe arma). este foarte usor sa fii deposedat de ea si sa fii in situatia de a fii amenintat cu propia arma.
n-am idee daac mai e mermis portul de arma cu aier comprimat dar acu vreo 4,5 ani au fost destule cazuri in care copiii au fost inpuscati de la balcon de diferiti indivizi numai pt ca ii deranjau cu galagia sau pur si simplu de plictiseala.
America are cea mai mare rata a criminalitatii dintre tarile dezvoltate datorita accesului destul de facil la o arma.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Categoric periculoasa o astfel de lege. In tarile incare exista un astfel de acces la arme criminalitatea este in floare.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Iar nu-mi gasesc mesajul!!!! Saracul, dispare de fiecare data. Deci, revin la subiect , īn primul mesaj eram īmpotriva lasarii armelor de foc la īndemāna oricui.Mai ales ca spaga la noi e ridicata la rang de virtute si permisul s-ar obtine foarte usor si de catre cei ce nu īl merita.


Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Pareri bune si nu prea bune in mesajele voastre.
Noi avem asa ceva si nu suntem teribilisti sau smecheri cum spune Diana. Nici chiar cei din jurul nostru, in mare parte nici prietenii nu stiu acest lucru pt ca nu ne falim in public cu ceea ce detinem.
Dar ne ofera o oarecare siguranta. Inainte de a detine asa ceva eu am practicat artele martiale tot din dorinta de a invata sa ma apar, dar in unele situatii oricat de bun ai fi in acest domeniu in fata atacurilor cu arme de foc sau arme albe esti neputincios.

Nu sunt de acord sa isi ia orisicine de pe strada arme de foc si sa le foloseasca in razbunari personale, dar unii ar fi bine sa aiba asa ceva in posesie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Plecand de la principiu: "cnd ai un ciocan in mana toate lucrurile din jur ti se par cuie" - e clar ca nu snt de acord cu aceasta lege. Snt multi descreierati in lumea asta! Si nu m-as simti in siguranta sa stiu ca am o arma in casa, si ca copilu meu ar putea sa o gaseasca!

Mergi la inceput