Alimentele romanesti sunt sanatoase?

Alimentele romanesti sunt sanatoase? | Autor: Arlekyn

Link direct la acest mesaj

Toti cei pe care-i cunosc in RO au probleme gastrice, dentitionale, digestive incepind chiar cu pubertatea...

Cum va alegeti alimentele...?
Cititi ce scrie pe etichete, stiti ce inseamna...?
Pe multe produse nu scrie analiza continutului, cum va orientati...?

As dori sa se implice si cei stabiliti in strainatate...

Crede si nu cerceta!...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

1. Daca ma cunosteai pe mine, iti schimbai parerea.
2. Inchid ochii si pe ce pun mana, aia iau.
3. Nu stiu sa citesc, asa ca...
4. Pai daca nu stiu sa citesc...

Imi permiti si mie o intrebare? Ai ceva cu Romania, cu femeile romance, care fac avorturi pe banda??? Daca da, atunci ce cauti aici? La noi astia, super inapoiati, cu femei care ne uitam numai dupa fotbalisti si care facem lunar avorturi (deh, n-am auzit INCA de contraceptie)...

PS Superba meserie ai! Cu ce se mananca, ca eu sunt mai , dar am o scuza, sunt blonda si dispun de un singur neuron si ala nesanatos!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Am prieteni care trimit salamul la laboratoare cu certificat ISO 9002 pt dissolution test si analiza chimica....dar asta costa si cere timp....eu prefer metode traditionale romanesti...adica am 2 duzini de hamsteri pe care testez tot ce cumpar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Nu draga, alimentele din R.sunt niste bombe...cu efect intarziat....cel mai bun exemplu esti chiar tu....care ai tupeul sa pui o astfel de intrebare!!!!!!

Iar romanii niste analfabeti care nu stiu sa citeasca etichetele....daramite sa le mai si inteleaga!!!!

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogux spune:

Ca sa raspund la provocare..
Am cunoscut americani, care atunci cand au venit in Romania, au ramas placut impresionatzi de gustul legumelor shi al fructelor..adika de gustul lor natural..cu care ei..nu sunt prea familiarizatzi.
Mi-au spus..ca daca ei nu pun tot felul de ketchup-uri shi de mirodenii in mancare..aceasta nu are gust.
Presupun ca sunt shi fructe crescute natural..dar am inteles ca te seaca la buzunar.

Lovitzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

...mai bine povesteste-ne de renumitele junk food-urile de p-acolo sau n-au nici etichete pe ele ?

Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it .
//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

in ce fel sa se implice, dragule din tara tuturor posibilitatilor?
voi vb. de mancare nesanatoasa?
pe toti americanii veniti in tara noastra umila , printre care si rudele mele nu i-am auzit odata sa laude mancarea americana, a poate chinezeasca sau japoneza, aia da SANATOASA.
in schimb vestitele si renumitele voastre fast food-uri, care de asemenea"fac o mancare ulta sanatoasa"- "dezvolta"numai si numai obezi?apropo stiai acest lucru?dar americanii sunt mai putin "batuti in cap decat noi" la cata scoala si in ce fel se face acolo.........

si apropo iti multumim de sub. intr-adevar f. "interesant" pt. un doctor honoris causa"

andreea mami de theo si de florin

Mergi la inceput

si tot eu..apropo stii unde se afla pe harta ROMANIA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Arlekyn, eu cand mi-am dus pt prima data prietenul in tara a pus 10 kg in 2 saptamani si de multe ori spunea ca la noi e mai multa si mai variata hrana ca in Italia( e italian). A ramas blocat si ceea ce a apreciat cel mai mult a fost faptul ca la noi inca mai gasesti produse NATURALE.

De fapt, o data intors aici a spus la toata lumea ca, e adevarat ca noi mancam ceva mai greut( gras) in general, dar ca poate sa sara in sus Ducasso( cel mai mare bucatar al lumii) ca tot nu scoate el un produs asa de natural. Si fara sa fiu rea iti spun ca el de meserie e bucatar de lux si cu mancaruri a avut de-a face, cu mult mai bune, dar niciodata cu mult mai naturale.

Eu aici nu o sa mananc niciodata un ou fiert moale ca mi-e sila ca nu e de casa, oricat ar scrie pe puii de ferma ca sunt crescuti fara ingrasamine tot nu e ca ala de la bunica, etc, etc, etc. Poat de multe ori nu stim noi in bucataria romaneasca sa facem combinatiile corecte, dar ca la noi acasa eu nu mananc nicaieri cu sufletul atat de linistit.

M-am lungit prea mult dar stii tu, tare mi-e dor sa merg sa iau o ceapa mai uratica de la tarani din piata, un calup de branza si-o fleica de porc din iarmaroc. In comert in rest, ai de ales ca si in occident!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Peste tot e la fel si acum alimentele sunt cam aceleasi pe tot mapamondul, acelasi iaurt danonino si aceeasi supa knorr, diferentza e ca in Romania mai gasesti si tzarani in piatza cu rosii si ardei si ceapa (etc) adevarate.

De multe ori cumpar cartofi in pungi de 5 kile ca aici n-am de ales ii cumpar direct ambalatzi si arunc mai mult de jumatate ca-s umezi si stricatzi.DA, in UE , da, in Olanda.
Da in Olanda putine femei gatesc, si cei daca in Romania "tzaranii" de romani mananca "pita cu unsoare si cu ceapa" ca aici mananca de 100 de ori mai nesanatos de la snack-bar, in weekend olandezele nu gatesc ci fac comanda pt copii de la snack bar , prajeli si gunoaie.

Cine a facut pt tine statisticile astea Arlekyn ca sa-ti dai tu seama ca romanasii au mai mare procent de boli gastrice, etc decat americanii?
Iti imaginezi ca salamul sau ce-i manca tu acolo in America e mai sanatos decat carnatzul romanesc?

Hai ca mi-e si lehamite.
Inchei aici.

"Cum va alegeti alimentele...?
Cititi ce scrie pe etichete, stiti ce inseamna...?"

JALNIC! Sa-ti fie rusine Arlekyn!

Mergi la inceput

Slakje

pupiloi multi

Mergi la inceput