Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Gandacelu, nu te-am uitat cu vaccinul numai ca inca nu am reusit sa iau legatura. Sa stii ca in timpul sarcinii trebuie sa-l faci numai daca cumva (Doamne fereste) cresc anticorpii anti-Rh. Atunci ti-l faci in sapt. 28 (luna 7). Si apoi binenteles la nastere...inca unul.
Apropos, dupa prima nastere nu ti-au facut vacc. in spital. Stiu ca se face imediat (la max. 72 ore), si atunci a doua sarcina este practic fara risc (teoretic).

Fulguletz, noi ne-am luat cazare cu mic dejun inclus, celelate mese urmand sa n-i le cautam singuri. Am zis ca e mai bine asa decat sa mancam mereu in acelasi loc sau sa fim legati de orele de masa.
In urma cu cateva luni am luat din Budapesta de la IKEA un catalog. Pe atunci nu stiam de sarcina si nu cautam mobilier pt. nou nascuti. Am rasfoit catalogul acum si am vazut si eu comoda pentru infasat. Este set cu patutul si arata foarte bine plus, ca asa cum zici e si foarte utila cu sertarele si dulapioarele pentru cremulite, servetele si pampersi...
Mi-ai facut pofta de paste cu legume la cuptor...dddaaarrr, la 10 minute de biroul meu este un local cu specific german care are asa ceva in meniu (Gebackene Pasta mit Gemuse), asa ca azi o sa merg acolo.
Tu de unde locuiai inainte de a te stabili in Nürnberg?

Si eu am acelasi fix cu cumparaturile pentru bebe... la sfarsitul lunii iunie o sa fiu cam in 18-19 sapt. si ma gandesc ca nu e prea repede.
Aaaaa, caruciorul si scaunul de masina vrea sa le aleaga neaparat sotul meu. Mi-a zis ca e prima "masina" a lui bebe si trebuie sa fie buna, sa aiba frane bune si roti calumea...am senzatia ca totusi isi doreste baietel, desi mi-a spus ca i-ar placea fetita.

Pupici, Dana
12 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

quote:
Originally posted by dama

si eu vreu fetita sau baietel cu ochi albastri. Tatal meu avea ochi albastru deschis, dar mama si noi copii avem caprui, caprui-verzui. In familia sotului la fel: tatal ochi albastri, iar ceilalti si sotul, ochi caprui. Ce credeti exista vreo sansa ca BB sa-i mosteneasca pe bunicii de parte masculina?
Eu una m-am saturat de atata lapte si branzeturi. Carne nu prea mananc, decat pui sau ficatei, si din cand peste. Dar nu prea am timp sa gatesc. Acum intr-o zi mi se facuse o pofta de loboda (desi in Ro nu prea ma omoram mancand, iar aici nu se gaseste...In rest fructe, dar cum spunea si Fulguletz nu au gustul celor de acasa. Mi s-a luat de capsuni mari cat mana, si gust ioc. Vreau papa ca acasa ...

Anca

Da exista sansa ca nepotul sau nepoata sa aibe ochii albastri. Dovada: fica-mea de 4 ani a mostenit-o pe soacra-mea si e singura din cei 7 nepoti, care are ochii albastri ca ea, in rest nu are nimeni in familie asa ochi.

Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia Dream spune:

Fulguletz, acum mi-a picat fisa... Coincidentele continua... Sora mea este in Germania (la Munchen).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Eu, care eram mare amatoare de dulciuri si mai ales de ciocolata, as manca acum numai fructe si salate acre. Cafeaua... imi curgea prin vene, nu trecea dimineata fara ea iar acum nici mirosul nu il suport. De tigari nu mai zic: reclamele imi intorc stomacul pe dos...
Din ciclul ciudatenii: beau bors. Asta a fost primul gest de mamica: am luat 2 litri de bors sa facem de Paste si pana acasa bausem jumatate (si atunci nu stiam inca de bebita din burtica). Altul: am mancat din prima zi, cred, grapefruit minim 1-2 pe zi. Acum m-am saturat de ele... Cel mai tare: eu nu suportam usturoiul, imi facea rau mirosul, de la un tratament naturist prelungit, iar sotul meu ar manca mujdei pe paine. De cand am bebe... am ras piata de usturoi, dar numai cel verde, subtirel. Slaninuta, da, e buna, pe paine prajita, taiata felii subtiri, ca in Ardeal...
Ce mananc eu: iaurt cu cereale, ca laptele mi se pare prea gras, mere rase, ciorbite acre, supe de legume (mai ales pasata... bun de tot), piure, gratar (mai mult pui si peste, cateodata un muschi de vitel), sufleuri seara (ca sunt foarte usoare si hranitoare), sote de legume, multa salata... Cam asta e baza la mine. In general, imi gateste mama, dar seara, daca ma simt ok, gatesc eu sufleurile sau pregatesc salata. Mai am si un sot expert in clatite, daca le face subtiri sunt ok.

sa cresteti mari! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Ce fac fetele azi?
Of,ce vreme urata este in Bucuresti. Imi provoaca o stare de lene si de somn si tot ce vreau acum este sa stau la caldurica in pat,sa pap ceva bun si sa ma uit la TV. In rest toate bune..Sunt la serviciu si am citit ce ati vorbit voi despre mancare si mi s-a facut o asa pofta de mancaruri bune .
Sper sa treaca vremea asta urata mai repede. Aveti grija de voi !

Claudia ~11 sapt de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by Julia Dream

Fulguletz, stiu blocul. Mai ales cofetaria Excelent!!! (mama ce prajituri bune...) Iar de la libraria aceea mi-am luat saptamina trecuta Dr. Spock. Ai dreptate, magazinul de piine nu mai e, deocamdata este inchis.
Chiar ca e mica lumea! Sau poate ca barza s-a oprit mai mult in zona Militari primavara asta

si eu mi-am luat de la libraria aia "mama si copilul",(cand am fost de Paste) si dupa cum ti-am zis, am tot oscilat sa-mi ai si Dr. Spock.
prajituri nu am mai mancat acolo cand am fost ultima oara, ca nu mi-a fost pofta (imi e cam greata de dulce), dar stiu ca sunt tare bune . cand stateam acolo, dadeam mereu iama in ...na ca am un lapsus si nu mai stiu cum se numesc prajiturile alea(dar erau micute si insiropate si cu glazura de ciocolata pe ele..na ca mi s-a facut o pofta si tocmai ziceam ca nu mi-e greta de dulce )

10 saptamani de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

E o vreme oribila in Bucuresti .
S-au dus planurile mele de a merge la un gratar in weekend.

Eu una nu mai pot de somn;stau la birou si ma chinui sa-mi tin ochii deschisi.Nu ma gindesc decit la un patutz cald si la ceva bun de mincarica.

Ela2001 - 16 saptamini de la UM

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Julia Dream

Fulguletz, acum mi-a picat fisa... Coincidentele continua... Sora mea este in Germania (la Munchen).

pai tu te poti intalni cu sora mea si cu nepotica mea cea dulce , iar eu ma intalnesc cu sora ta, care e relativ aproape de mine (cam 250km, adica in 2 ore si un pic)

10 saptamani de la UM

Mergi la inceput

Julia, mi-a amintit sotul meu : AMANDINE se numesc prajiturile alea ...

10 saptamani de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia Dream spune:

da, fulguletz, amandinele sunt foarte bune. Mie imi mai place mult si glazura de la prajitura cu cafea. Dar de cind sunt viitoare mamica n-am mai avut curaj sa intru acolo. Si nu ca mi-ar fi greata de dulce, ci dimpotriva . Dar doctorita mi-a pus in vedere de mai multe ori sa nu ma ingras, si incerc si eu sa o ascult, desi mai calc si pe alaturi .

Mergi la inceput