Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 6
Ela2001 spune:
danette mi-ai facut o pofta de porumb fiert...
fetelor voi stiti cind apar capsunele ca mor de pofta?
Ela2001 - 16 saptamini de la UM
danette spune:
Ela, eu am vazut azi capsuni, dar erau cu 125.000 lei/kg. Alea "ieftine" ar trebui sa apara in vreo 2-3 saptamani. Aici la mine, in nord, apar cam la sfarsitul lui mai de obicei. Poate la voi apar mai repede.
Dana
Jasmine spune:
Ahaaaa....care va sa zica la tine "malai" inseamna porumb.Ca la noi inseamna faina de porumb,din care se face mamaliga si nu intelegeam cum adica il astepti pe cel nou .
Eu mananc in fiecare dimineata un iaurt din ala mare (plus ce se mai nimereste),la pranz cam ce am chef si seara salata de rosii cu castraveti si branza.Plus unul sau 2 grepfruit,de care m-am cam saturat.Abia astept sa mai apara si alte fructe.Cred ca nu mai e mult pana vin capsunile.Cam 2-3 saptamani.Nu stiu unde sunt faimoasele "cirese de mai".
Jasmine
12 saptamani
fulguletz spune:
si eu vreau porumb fiert..., dar de ala romanesc , ca astia au aici porumbul pentru fiert cu gust dulce. Are un gust de iti vine sa
Ela , pai eu de trei saptamani incoace mananc in fiecare zi capsuni.vino la ine sa mananci! Dar bineinteles ca nu au gustul celor din Ro. Ca de altfel toate fructele si legumele de aici...Sunt toate crescute fortat , cu chimicale si multe din ele sunt aduse necoapte si tinute in depozite speciale. Si la nici doua zile dupa ce sunt scoase din depozitele respective se ofilesc si se strica. Doar in magazinle turcesti mai gasesc fructe si legume bune, dar sunt aproape duble la pret.
Eu pot sa mananc doar ceva carne de pui (dar nu sunt deloc innebunita) si peste.
pai eu am mai facut supa cu galuste si fac destul de des mancare de legume : adica iau o punga cu legume congelate (aici sunt tare la moda si cica isi pastreaza calitatile mai mult decat cela proaspete)
si le fierb putin, dupa care le bag la cuptor cu cascaval ras, eventual sos de rosii si fidea din aia spiralata, pe care o fierb putin inainte.
mai fac supa crema de legume si ciorba de perisoare
ai ca mi s-a facut iar foame..
10 saptamani de la UM
roserb spune:
Ela, mama a luat capsune din piata (100.000 /kg) saptamana trecuta .Cred ca erau de sera oricum , nu erau extrem de dulci dar aratau bine. Asa ca ne-am facut pofta si acum le asteptam pe cele "adevarate".
Eu cred ca m-am prostit, de unde data trecuta n-am avut deloc pofte , acum ma apuca diverse chestii ciudate : saptamana trecuta am mancat slanina afumata - si nu putina - o fi rau? , ca daca te iei dupa literatura de specialitate , nu mai poti manca decat legume, carne fiarta si lapte!- sarcina trecuta am tinut cont de toate interdictiile, acum recunosc ca am mai "scapat boii"
In plus recunosc sportiv ca nu am prea mari talente culinare si nici timpul necesar sa le mai exersez, asa ca felurile pe care le "produc " sunt destul de limitate. Noroc cu mama, care mai scapa si pe la noi cate o mancare gatita "competent".Ce ma intriga e ca nu mai prea pot manca dulce, eu care nu rezistam o zi fara.Si al meu sot tocmai s-a intors de la o conferinta din strainataturi si s-a simtit dator sa-mi faca un stoc imens de bomboane & Co- e drept ca mai servesc din ele , ca sa nu-l dezamagesc
Roxana- 14,5 saptamani
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by danette
Schönberg (im Stubaital) - unde o sa stam, este la 1013m Seehöhe, asa ca sa zicem ca m-as incadra pe la 1000 m. Nu stiam ca exista un fel de limita de altitudine pt. gravidutze, desi evident ca e logic.
Nu intentionez sa fac trasee grele (la altitudine mare), nici pe ghetar nu vreau sa urc, desi tare mi-ar fi placut.
Sunt si eu curioasa cat o sa rezist sa urc chiar pe traseele usoare. Presupun ca mai mult o sa vizitez Innsbruck-ul ( e la 10 min.), Kitzbühel, Salzburg..
In Innsbruck este IKEA si de-abia astept sa-mi pierd vremea pe acolo, sa caut patut pt. bb si alte lucrusoare.
O sa intreb si eu medicul ce zice de planul meu de excursie.
Tu daca mergi cu cortul in august trebuie sa ia mare grija la temp. Nu vrei sa faci ture in zona??
Dana
Pai vreua sa facem ture prin zona...ce va de genul : 2-3 zile stam intr-un camping vedem ce se poate prin zona, dupa care ne mai mutam un pic...si tot asa pana ajungem in Elvetia. Iar daca nu ma lasa nenea cu cortul , o sa domim in casutele alea din campinguri , ca sunt foarte curate si misto. Problema care o sa o am o sa fie in privinta mancarii, ca va trebui sa cautam de fiecare data un loc unde putem manca ieftin si bine. Si acum cam tre sa fiu foarte atenta la orice mananc. Voi v-ati rezervat si masa?
eu am fost in Innsbruck si Salzburg. salzburg-ul l-am vazut chiar anul trecut de Craciun si mi s-a parut superb.
Si noi vrem sa mergem tot la Ikea sa ne uitam dupa patut si evntual dupa un fel de comoda din aia speciala ptr. bebei : inaintru se pun lucrurile si pe ea il poti schimba pe bebe. mi se pare practica ! dar mai avem timp pentru asta, ikea e relativ aproape de mine, si am zis ca nu cumpar nimic inainte de 14 saptamani. din superstitie!
10 saptamani de la UM
gandacelu spune:
fetele din militari!
ce ziceti, ne cunoastem?!
eu stau pe uverturii colt cu dezdrobirii (intre gorjului si armata), vin in 2 saptamani!
danette, astept info cu imunoglobulina, nu e urgent, dar am inteles ca trebuie facut si in timpul sarcinii, nu doar dupa ce nasti!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
anne-marry spune:
UM 16 martie si DPN 21 decembrie ...hai ca fug....iote iar am scris desi am zis ca nu o fac ...pazea ca eu nu scriu dar va urmaresc din umbra ... ...cu suc
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
dama spune:
si eu vreu fetita sau baietel cu ochi albastri. Tatal meu avea ochi albastru deschis, dar mama si noi copii avem caprui, caprui-verzui. In familia sotului la fel: tatal ochi albastri, iar ceilalti si sotul, ochi caprui. Ce credeti exista vreo sansa ca BB sa-i mosteneasca pe bunicii de parte masculina?
Eu una m-am saturat de atata lapte si branzeturi. Carne nu prea mananc, decat pui sau ficatei, si din cand peste. Dar nu prea am timp sa gatesc. Acum intr-o zi mi se facuse o pofta de loboda (desi in Ro nu prea ma omoram mancand, iar aici nu se gaseste...In rest fructe, dar cum spunea si Fulguletz nu au gustul celor de acasa. Mi s-a luat de capsuni mari cat mana, si gust ioc. Vreau papa ca acasa ...
Anca
gandacelu spune:
ai sa va mai povestesc despre bebele meu!
azi a miscat in autobuz, el era, asta imi aduc aminte de la cealalta sarcina cum se fataia cand mergeam cu masina...
si aseara, cand venisem obosita si m-am asezat pe pat, nu-sh ce-mi vine sa-mi admir burticuta... cand colo, era intr-o parte, adica exact sarcina era mai umflata, spre stanga, chiar in dreptul burtii(deci nu in zona pubiana)
iar mi-am adus aminte de prima sarcina, cand se aseza bebi in tot felul de pozitii si aveam burta in toate formele posibile, la un moment dat se vedea cate o manuta sau piciorus chiar!
Doamne, abia astept sa nasc! hihihi stiu ca e cam devreme, dar e asa minunat momentul cand te vezi cu bebeimicu si el e atata de mic si stie atat de multe si tu stii ca el e lumea ta toata
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405