Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 4
Julia Dream spune:
Buna dragutelor!
Danette, complexul Sir e aproape de sora ta. Este linga statia de metrou Armata Poporului sau, la statia de la pasajul Lujerului a tramvaiului 41. Dar sunt convinsa ca sora ta stie despre el.
Roserb, eu stau in Militari, spre Politehnica, si cobor la Lujerului cind vin de la serviciu cu metroul. Ma bucur ca suntem "vecine" . Da, si eu abia astept sa apara "Cora" linga noi. Mai spre Politehnica se mai construieste (in ritm destul de alert), un complex comercial, se pare ca inclusiv cu piata! Abia astept, caci pt mine piata Veteranilor e destul de departe.
Voi ce parere aveti de mersul la mare in august? Mie mi-e cam teama, caci voi fi in luna a VI-a/a VII-a. La munte vreau din tot sufletul sa merg (nu ca sa ma catar pe stinci, caci abia daca mai pot acum sa urc scarile, ci pt aerul ala grozav!)
Ela2001 spune:
quote:
Originally posted by Julia Dream
Voi ce parere aveti de mersul la mare in august? Mie mi-e cam teama, caci voi fi in luna a VI-a/a VII-a. La munte vreau din tot sufletul sa merg (nu ca sa ma catar pe stinci, caci abia daca mai pot acum sa urc scarile, ci pt aerul ala grozav!)
Mie nu mi se pare deloc indicat mersul la mare mai ales in luna august care e cea mai calduroasa.Eu una nu vreau sa risc.O sa ma duc la munte.
Ela2001 - 16 saptamini de la UM
fulguletz spune:
vad ca azi toata lumea e in toane bune! Super!
Numai eu sunt cam pleostita. Am citit ieri pe forum o poveste destul de trista, care m-a afectat. In fine, sper sa im treaca , ca daca nu, sotul meu va ceda nervos toanelor mele si ma va biciui la cat sunt eu de gravidutza .
pai ce sa va zic...o saptamana simt ca am baietel, iar urmatoarea saptamana ca am fetita si tot asa. Daca la inceput imi doream un baietel, acum nu m-ar supara deloc sa fie fetita .
danette ,dar tu de unde esti? apropos, mi-am adus aminte sa iti spun ca am citit eu pe undeva , ca femeile gravide nu au voie sa mearga pe munte, la altitudine mare (nu imi mai amintesc daca era vorba de 1000 de metri sau 2000 metri). Oricum, si eu vreau sa-mi intreb luni doctorul despre asta.
eliza, vreau si eu sa te vad in rochie de mireasa . sa ne pui sa le vedem!
10 saptamani de la UM
roserb spune:
Ah, Danette, si eu as vrea un baietel cu ochi albastri, dar mi s-a explicat de catre o geneticiana ca nu am nici o sansa , desi eu am ochi albasti-albastri. Cica atata timp cat in familia sotului nu e nimeni cu ochi deschisi la culoare pana la gradul 2 de rudenie mi se pare , sansele sunt 0.Fetita mea are toate culorile tatalui ei - niste ochi caprui inchis si par saten inchis, care a fost negru la nastere, si eu mi-s blonzie cu ochi albastri , noroc ca a inceput sa mai semene si cu mine in ultima vreme.
Poate tu ai noroc mai mult!
Apropo, eu stau pe strada perpendiculara pe Sandulesti !Ce mica-i lumea.
Julia, parca in august mi se pare cam tarziu de mers la mare .Noi am luat bilete pentru perioada 19-27 iunie, atunci voi avea cam 20 saptamani, sper sa fie OK. Desi imi place f. mult marea , anul asta merg mai mult pentru Bianca , ca tare i-a mai priit anul trecut. Sper sa ajungem si cateva zile la munte , nu se stie cand.
Roxana
14,5 saptamani
danette spune:
Julia, multumesc pentru detalii. O s-o trimit acolo pe sora-mea poate imi gaseste ceva...
Fulguletz, eu sunt din Baia Mare, Maramures. In oras este un singur magazin care are cateva articole (aiurea) pentru femei insarcinate. Genul acela de lucruri fara forma, fara culoare... deloc trendy..sa zic asa.
La 2 ore distanta de Baia Mare este cel mai apropiat oras din Ungaria unde sunt supermarket-urile gen Cora, Tesco si altele care inca in Ro nu au aparut. Eventual acolo as putea gasi raioane cu haine pt. gravidutze. Bucurestiul este muuult mai departe de mine (10 ore cu masina).
Schönberg (im Stubaital) - unde o sa stam, este la 1013m Seehöhe, asa ca sa zicem ca m-as incadra pe la 1000 m. Nu stiam ca exista un fel de limita de altitudine pt. gravidutze, desi evident ca e logic.
Nu intentionez sa fac trasee grele (la altitudine mare), nici pe ghetar nu vreau sa urc, desi tare mi-ar fi placut.
Sunt si eu curioasa cat o sa rezist sa urc chiar pe traseele usoare. Presupun ca mai mult o sa vizitez Innsbruck-ul ( e la 10 min.), Kitzbühel, Salzburg..
In Innsbruck este IKEA si de-abia astept sa-mi pierd vremea pe acolo, sa caut patut pt. bb si alte lucrusoare.
O sa intreb si eu medicul ce zice de planul meu de excursie.
Tu daca mergi cu cortul in august trebuie sa ia mare grija la temp. Nu vrei sa faci ture in zona??
Dana
danette spune:
Roxana, stiam si eu ca brunetii cu ochi caprui sunt cei cu gena "mai tare". Si eu sunt blonda cu ochi albastri, iar sotul e gen de brunet doar ca are ochii verzi. Asa ca am ceva sanse ca bebe sa aiba ochii albastri... sa vedem care din noi (eu si sot) suntem mai "tari".
Cand ai scris ca stai in diagonala de viitorul Mall, m-am gandit eu ca e posibil sa fii in aceeasi zona in care e si sora-mea... Intr-adevar, e mica lumea.
Dana, 12 sapt.
Julia Dream spune:
Multumesc tuturor, sunteti grozave! Da, si mie mi se pare cam tirziu de mers la mare in august. Din pacate doar atunci putem sa ne facem concediul, asa ca alte luni ies din discutie. Eu una nu prea vreau oricum sa merg. In primul rind pt ca mi se pare periculos, si in al doilea rind, pt ca mie nu-mi prea place la mare (si in al treilea rind, pt ca nu imi dau seama cum as putea sa stau pe plaja cind voi fi - poate doar invelita intr-un cearsaf, ca nu cred ca exista costume de baie asa mari). Problema e ca sotul isi doreste foarte mult sa mearga, macar citeva zile (dar nu e absurd sa tina cu tot dinadinsul daca asta i-ar face rau lui bebe sau mie), si de asta v-am intrebat, ca poate exista vreo sansa pt el. Si, tot citind din "Cel mai simpatic ghid de sarcina", am vazut ca autoarea da sfaturi si pt mers la plaja... si m-am gindit ca probabil se poate, dar nu stiu eu.
Cit despre munte, nu cred ca vom urca prea sus (adica mai sus de altitudinea recomandata).
O sa va spun ce aflu si de la doctorita mea, caci vineri merg la control.
Julia Dream spune:
Si eu vreau baietel cu ochi albastri
Eu am ochii verzi, sotul caprui, dar in familia lui sunt persoane cu ochi albastri, foarte frumosi...Poate, poate avem sanse.
Ela2001 spune:
quote:
Originally posted by roserb
Ah, Danette, si eu as vrea un baietel cu ochi albastri, dar mi s-a explicat de catre o geneticiana ca nu am nici o sansa , desi eu am ochi albasti-albastri. Cica atata timp cat in familia sotului nu e nimeni cu ochi deschisi la culoare pana la gradul 2 de rudenie mi se pare , sansele sunt 0.
roserb si eu imi doresc f mult un copil cu ochi albastri si blondutz.Blond cred ca o sa iasa ca si eu si sotul meu avem parul deschis la culoare.Sotul meu are ochii verzi-albastri si toti din familia lui au ochi albastri.Eu am ochi caprui f deschis,iar la mine in familie bunicul are ochi albastri.Crezi ca am sanse sa fac un copil cu ochi albastri?
Ela2001 - 16 saptamini de la UM
roserb spune:
Ela, se pare ca ai sanse !Asa, bravo, toate aveti sanse la ochi albastri, numai eu nu!Pai unde e echitatea? Si cat am pazit-o pe Bianca sa-si definitiveze culoarea ochilor in ...albastru - si nimic!Dar e draguta si asa!
tuturor
Roxana - 14,5 saptamani