Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
raluca.gabriela spune:
Moss, casa de piatra! Poate ne timiti si oua cateva fotografii, sa vedem cum a fost.
Elyanne, cred ca momentul in care iti cumperi rochia depinde si de modelu rochiei. Eu am avut o verisoara care s-a casatorit in luna a sasea, dar rochia era larguta de sus pana jos, pe bie, asa ca si-a luat-o cu vreo 6 saptamani inainte. Despre inot, eu stiu ca e chiar bine ca, din luna a patra, sa incepi sa inoti. Sa imi spui si mie daca te lasa la mare si in ce conditii, eu inca am bebe foarte micut si e prea devreme sa intreb, dar vreau sa plec pe la 4 luni si eu.
Mie imi e cand foarte rau, cand bine. Luni am zacut pur si simplu, in schimb ieri am mancat foarte bine si mult, am fost la birou si apoi la un examen la master. Am rezistat eroic si eu si bebe pana la 23.00! Sa imi tineti pumnii sa ne simtim bine si azi, ca mai avem un examen.
Cred ca daca n-as mai avea greturi m-as speria rau. In felul asta stiu ca bebe e ok.
Sotul meu e atat de delicat si discret in perioada asta... Daca inainte de bebe imi mai "reprosa" ca nu suntem suficient de activi din punct de vedere sexual, acum, de cand stie ca am bebe, se multumeste sa ma mangaie si sa ma sarute inainte de culcare. Cand am discutat pe tema asta, mi-a zis ca el se gandeste sa nu ii facem rau lui bebe... :)
sa cresteti mari! :-)
ileden spune:
Dama, sexul beblusului l-a vazut doctorul ecografic. Eu una nici nu ma asteptam sa imi spuna atat de repede, dar se pare ca s-a vazut foarte clar.
S-ar putea sa fie ecograful foarte bun, pentru se distingea clar beblusul si miscarile lui, i s-a vazut chiar si o manuta cu degetele.
Ne-a si inregistrat totul pe caseta. E minunat sa il mai vad din cand in cand.
La noi poti face ecografii cam cat te tin buzunarele.
fulguletz spune:
citind ce a spus try, mi-am adus aminte ca am vorbit si eu cu doctorul meu despre triplu test si tot subiectul. Eu vreau sa va dau doar o informatie despre subiect, poate va este de folos : doctorul meu mi-a zis ca in Germania nu prea se mai face triplu test pentru ca este un test "invechit si care, de cele mai multe ori da rezultate false"(am incheiat citatul). In schimb, aici se face Nackentransparenz (termenul este in germana, pentru ca in romana habar nu am cum ii zice) . Se face intre saptamanile 11-14 si consta in 2 parti : prima parte: se masoara ceafa copilului cu o mare precizie la un ecograf special si a doua parte : in aceeasi zi se face un test de sange.
Rezultatul este sigur in proportie de 90% si nu prezinta nici un risc pentru sarcina.
Numai daca rezultatul e negativ, atunci se face si amniocenteza.
cam atat despre asta...
11 saptamani de la UM
danette spune:
Servus fetelor!
Elly bine ai venit!
Moss, casa de piatra si sa fiti fericiti!
Eu am fost 2 zile intr-o calatorie mai lunga (900 km) si desi aveam putin emotii cu drumul, totul a fost in regula. Problema a fost doar temperatura. Erau doar 25-26 grade si eu simteam ca ma sufoc... mi-e mult mai cald, suport mult mai greu caldura, se pare.
Mi-am pus pernite sub fund, si nu am simtit denivelarile drumului prea tare.
Mi-am luat si eu cateva haine de gravitutza de care sunt foarte incantata, doar ca trebuie sa-mi creasca burtica un pic mai mare ca sa-mi fie bune.Oricum deja se vede si la mine destul de bine daca am un tricou mulat pe corp.
Fulguletz, nici eu nu-mi mai pot suporta sutienele, dar am descoperit ca cele sport (pt. fitness) sunt mult mai OK. Da, trebuie sa le purtam pe parcursul sarcinii si dupa aceea.
La mine cheful de este chiar mai mare decat inainte. Adevarul e ca inainte de sarcina ajunsesem intr-o faza in care totul era prea programat: ovulatie, stat cu picioarele pe pereti, etc. Acum totul este asa cum ar trebui sa fie. Probabil ca la asta contribuie si faptul ca ma simt bine, ca nu ma obosesc prea tare la servici. Mie cand mi-e somn, pur si simplu plec acasa si dorm vreo 2 ore, apoi daca trebuie, ma intorc la birou.
Ileden, ce de sperante mi-ai dat cand am vazut ca tu stii in sapt. 13-14 ce sex are bebe... Eu merg sapt. viitoare la dr. si atunci si eu o sa fiu in sapt. 13/14. Ce bine ar fi sa vada dr. si la mine ce e....
Dana, ,DPN 27 NOv
elyanne spune:
Si mie mi-a spus la ecografie 3D (care am facut-o la sf. saptamanii a 16-a) ca este fetita cel mai probabil. Depinde cat de priceput este cel care iti face eco si daca bebe sta intr-o pozitie buna.
Raluca.gabriela, bafta la examen! Multumesc pt sfat (cu rochia). Vreau sa ma duc la inceputul lunii iunie sa colind magazinele si sa caut ceva in genul asta, daca nu o sa ma duc la croitoreasa.
Nici eu nu ma mai impac cu sutienele in afara de cele sport.
Aveti grija de voi!
danette spune:
Nackentransparenz este aceeasi treaba cu nuchal translucency. Parca Denisa (Dena)vorbea la un moment dat de acest test. Daca tin eu bine minte si-l facuse deja. Nacken ar fi in lb.romana ceafa, dar in RO nu sunt informatii despre test si nici nu am auzit de vreo denumire in romana care sa te duca cu gandul ca despre acest NT este vorba. Posibil sa nu aiba in RO inca aparatura necesara, sper sa nu gresesc...
Dana
try spune:
Chiar asta vroiam sa spun, ce a spus Dana mai sus. Nu trebuie insa nici o aparatura speciala. Totul se face la un ecograf obisnuit. Se fac niste masuratori pe bebe (lichidul de la ceafa). Probabil ca in Ro inca nu s-a raspandit practica prea mult sau poate ca nu sunt prea multi medici pregatiti profesional sa faca masuratoarea asta (pentru ca nu orice medic ginecolog poate interpreta sau efectua masuratori intr-o ecografie, iti trebuie niste cursuri speciale). Spre exemplu aici, majoritatea medicilor care efectueaza si interpreteaza ecografiile sunt de sine statatori, sunt separati de medicii ginecologi. Aici medicul ginecolog te trimite la camera cutare sau la cabinetul cutare sa-ti faci ecografia si lui ii vin rezultatele ulterior de acolo. Bine-nteles ca exista si doctori cu ecograf in cabinet si care le fac pe toate, dar nu sunt foarte multi.
16+ sapt DNP 1 nov.
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by try
Chiar asta vroiam sa spun, ce a spus Dana mai sus. Nu trebuie insa nici o aparatura speciala. Totul se face la un ecograf obisnuit. Se fac niste masuratori pe bebe (lichidul de la ceafa). Probabil ca in Ro inca nu s-a raspandit practica prea mult sau poate ca nu sunt prea multi medici pregatiti profesional sa faca masuratoarea asta (pentru ca nu orice medic ginecolog poate interpreta sau efectua masuratori intr-o ecografie, iti trebuie niste cursuri speciale). Spre exemplu aici, majoritatea medicilor care efectueaza si interpreteaza ecografiile sunt de sine statatori, sunt separati de medicii ginecologi. Aici medicul ginecolog te trimite la camera cutare sau la cabinetul cutare sa-ti faci ecografia si lui ii vin rezultatele ulterior de acolo. Bine-nteles ca exista si doctori cu ecograf in cabinet si care le fac pe toate, dar nu sunt foarte multi.
16+ sapt DNP 1 nov.
In hartia care mi-a dat-o doctorul despre Nackentransparenz scrie clar ca testul se face cu un "ecograf de inalta precizie" . Si, crede-ma ca nu am inteles gresit : NT nu se face cu un ecograf obisnuit, cu care ma consulta in mod normal...(ca sa nu spun prostii, chiar acum mi-am intrebat si sotul, care a fost si el prezent la discutia cu doctorul despre NT si a confirmat cele spuse de mine). Iar ecograful cu care ma consulta in mod normal nu este deloc un ecograf vechi, asta o stiu sigur!
Intr-adevar, ptr. NT iti trebuie cursuri speciale, nu oricine face asa ceva. Din fericire, medicul meu face NT si eu am programare pe 1 iunie.
atunci o sa ma lamuresc cu ce ecograf imi face si, eventual,o sa-l mai intreb inca o data daca pentru NT trebuie eco special.
11 saptamani de la UM