Buna fetelor,
Ieri am fost la medicul meu ginecolog si, dupa doua sarcini oprite in evolutie, ambele anul trecut, mi-a dat verde pt o noua sarcina, si mi-a zis ca ar fi bine sa facem o stimulare ovariana cu clostilbegyt, 2/zi din ziua 5, dupa care din ziua 14 sa iau Utrogestan. Am mai facut stimulare anul trecut in urma careia am ramas insarcinata, tot cu clostilbegyt, 2/zi din ziua 5, pregnyl si duphaston din ziua 16. Acum sunt tare mirata de ce nu mi-a dat sa fac si Pregnyl, ci doar Clostilbegyt. Voi ce stiti, se poate asa ceva? Poate avea Clostilbegyt-ul efect fara Pregnyl?
Va pup pe toate si astept raspunsurile voastre
Daca stimularea e observata ecografic, se ote renunta la pregnyl daca se constata ca foliculii s-au rupt. Si eu am urmat acelasi tratament, numai ca in luna in care s-a produs minunea am facut si 2 fiole de pregnyl de 5.000 UI. Dar ecografiile precedente aratau ca si fara pregnyl foliculii se rupeau. Cred, de fapt sunt sigura ca atunci a fost si mana Domnului.
aime12+sapt
Multumesc Aime,
M-am mai linistit...
Vreau sa va mai intreb totusi ceva: Clostilbegytul sau Pregnylul poate da un rezultat fals pozitiv la testul de sarcina???
Va pup
Poate da rezultat fals pozitiv, deoarece pregnyl-ul contine acel hotrmon "vinovat" de sarcina, dar numai in cazul testului de urina daac e facut mai devreme de 14-15 zile de la data presupusei conceptii. Cel care nu da gres e testul de sange adica dozarea beta-hcg. Eu am facut testul de urina la 15 zile de la conceptie si mi-a iesit slab pozitiv (era un test ieftin ce detecta valori mari ale hormonului), dar in ziua urmatoare am facut testul de sange care a aratat imediat ca e vorba de .
Clostilbegyt-ul din cate stiu eu nu influenteaza testul de sarcina.
Succes si cat mai repede sa vina .
aime