individualism si noblete

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Vlad, degeaba, la mine nu prinde chestia , ca eu nu ma omor dupa peste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by georgianab

Cu un exemplu personal: in care mana se tine cutitul cand tai ceva? E obligatoriu in dreapta? Ca eu nu pot taia decat cu stanga? Si pe la restaurante am vazut ca mereu iti pun cutitul in dreapta!



nu cred ca are vreo importanta daca tai cu mana stanga, exista atatia stangaci care fac asta! foarte important este sa ai coatele lipite de corp, sa nu dai din aripioare, sa nu bagi cutitul prin furculita, sa nu faci zgomot (cu cutitul pe fundul farfuriei sau pe furculita) si sa tai cu un aer firesc fara sa te fortezi parca ai da cu fierastraul.

Ma gandeam sa discutam cele mai frecvente greseli care se fac, ce imi vine in minte acum:
- cand introduci/esti introdus: intotdeauna persoana mai importanta afla prima cine este celalalt, este foarte politicos sa te adresezi unei persoane folosind numele, titlul, de ex: Doamna X, acesta este fratele meu Y. Persoana mai importanta decide daca doreste sa dea mana sau doar sa faca un gest cu capul spre celalalt, niciodata un barbat NU intinde mana primul spre o femeie, NU prinde mana femeii cu amandoua mainile (doar daca sunt rude, persoane apropiate) si NU, NU, NU saruta mana femeii decat daca mana este prezentata sus, spre a fi sarutata.
- la masa stau niste persoane si apar alte persoane: barbatii se ridica in picioare si saluta, strang mana, stand drept, NU, NU, NU in pozitie semi-ridicata, ei stau in picioare pana cand femeile s-au asezat. Femeile STAU JOS, nu se ridica, dau mana de jos cu barbatii care se vor apropia de scaunul ei si se vor inclina spre ea.

ma mai gandesc si va mai scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

"Tata lui Toma"- 100 de puncte
Nu ca nu mi-ar place "manerele" (a nu se citi manelele), dar chestia cu manjitul tastaturii e super. Si tare bune-s hamsiile de-acasa...
Sunt cu rasu-plansu in ochi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Alta problema:
cum e mai bine sa te faci de ras cand esti in fata unui platou cu fructe de mare si ai alaturi o gama de unelte pe care habar nu ai sa le manuiesti?
Incerci la intamplare si te faci ca nu vezi zambetele amuzate din jur?
Sau ceri parerea chelnerului ca sa te faci de ras doar in ochii lui?

(Din seria patzite! Eu am mers pe prima varianta.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by tata lu Toma

Madamelor dragelor,

Tocmai m-am lins pe degetele cu care am infulecat neste hamsii usturoiate in 2 Mai ! Nu de alta de manjeam tastatura.

cu plecaciuni ,
vlad - mirosind groaznic a usturoi
ps. spritul (vienez, of course) era de la gheata
pps. in caz ca va e pofta sa stiti ca au si tacamuri pentru peste







m-am intors, credeati c-ati scapat asa de repede?!
mai domnu marchiz vlad mai, nu stiu ce ma tine, ca tare as vrea, dar nu stiu ce ma tine sa nu pui acia o poza cu subsemnata, facuta nu mai tarziu decat saptamana trecuta, tot la mare, dar o leaca mai la N de 2mai;P, surprinsa in flagrant delcit cu destu-n gura miam miam, buna de pus pe reclama, de unde tragem concluziile:
-mah marchize, fuseram la mare in aceeasi perioada (io la mangalia)si nu ne vizitaram?
-indraznisi sa manci peste far de mine?
-indanznii sa mananc cartofi prajiti fara tine?
-indrazniram sa mancam cu deshtu (cu "unghiulita" cum zice mama) in selectele localuri de pe faleza?

iac-asa!

ce am scris mai sus n-a fost gratuit, ci a fost o pledoarie pentru naturalete: mancati fratilor oricum, numai nu plescaiti, nu stropiti si mai ales, nu mancati singuri sa ne umpleti de pohte pe aici, pai nu?

ps: ador usturoiul!!!
pps: chiar acum miros si eu, pazea! hahaha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by oz

quote:
Originally posted by georgianab

Cu un exemplu personal: in care mana se tine cutitul cand tai ceva? E obligatoriu in dreapta? Ca eu nu pot taia decat cu stanga? Si pe la restaurante am vazut ca mereu iti pun cutitul in dreapta!



nu cred ca are vreo importanta daca tai cu mana stanga, exista atatia stangaci care fac asta! foarte important este sa ai coatele lipite de corp, sa nu dai din aripioare, sa nu bagi cutitul prin furculita, sa nu faci zgomot (cu cutitul pe fundul farfuriei sau pe furculita) si sa tai cu un aer firesc fara sa te fortezi parca ai da cu fierastraul.

Ma gandeam sa discutam cele mai frecvente greseli care se fac, ce imi vine in minte acum:
- cand introduci/esti introdus: intotdeauna persoana mai importanta afla prima cine este celalalt, este foarte politicos sa te adresezi unei persoane folosind numele, titlul, de ex: Doamna X, acesta este fratele meu Y. Persoana mai importanta decide daca doreste sa dea mana sau doar sa faca un gest cu capul spre celalalt, niciodata un barbat NU intinde mana primul spre o femeie, NU prinde mana femeii cu amandoua mainile (doar daca sunt rude, persoane apropiate) si NU, NU, NU saruta mana femeii decat daca mana este prezentata sus, spre a fi sarutata.
- la masa stau niste persoane si apar alte persoane: barbatii se ridica in picioare si saluta, strang mana, stand drept, NU, NU, NU in pozitie semi-ridicata, ei stau in picioare pana cand femeile s-au asezat. Femeile STAU JOS, nu se ridica, dau mana de jos cu barbatii care se vor apropia de scaunul ei si se vor inclina spre ea.

ma mai gandesc si va mai scriu.



corect corect oz!!!
(mi se face pielea de arici numai cand imi aduc aminte de un anumit domn care se repezea cu mana intinsa spre mine de la 1km, sa mor nu alta! si era si transpirat tot timpul iar eu nu as fi vrut domne sa dau mana cu respectivul nici moarta!!!)

si eu, cateva reguli care mi-au venit in cap:
-intr-un bar-restaurant-local public intra intai barbatul si apoi doamna (pentru a "verifica" daca e suficient de decent pentru dansa)
-cafeaua se serveste neaprat din ibric in cazul in care a fost facuta pe foc si NU din filtru, daca e la filtru (se aduc direct cestile in acest caz) - se bea of course cu farfurioara cu tot in manuta, fara lingurita, iar of course;)
-furculita se tine in stanga pentru tot ce se infige (adeca friptura, de ex) si in dreapta pentru tot ce "aluneca" din ea
-de fapt, cel mai imp la o masa e sa fii natural, firesc si nu crispat, si mai ales, tine si de conjunctura (ups! a vorbit sangele taranului din mine! nu ma ascultati! intotdeauna, dar intotdeauna, cartofii prajiti se papa cu furculta in stanga!!! de peste, ce sa mai vorbim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by georgianab

Alta problema:
cum e mai bine sa te faci de ras cand esti in fata unui platou cu fructe de mare si ai alaturi o gama de unelte pe care habar nu ai sa le manuiesti?
Incerci la intamplare si te faci ca nu vezi zambetele amuzate din jur?
Sau ceri parerea chelnerului ca sa te faci de ras doar in ochii lui?

(Din seria patzite! Eu am mers pe prima varianta.)


ai gresit!
chelnerul este un profesionist (aici vorbim de restaurante decente), el TREBUIE sa stie cum si cu ce, se consuma mancarea pe care ti-o serveste, tot el trebuie sa stie ce vin merge cu ce mancare, etc. El nu este acolo numai sa-ti puna mancarea in fata dar si sa te asiste in consumarea ei (cu sfaturi, recomandari). Cerandu-i parerea nu inseamna ca te faci de ras in fata lui, inseamna doar ca nu cunosti procedura respectiva (dar asta a fost foarte clar pentru toata lumea in final ) si ii arati respect, il tratezi ca pe un profesionist ce este, si nu ca pe o sluga care aduce mancarea de la bucatarie. Niciodata sa nu eziti sa intrebi, este mult mai bine sa recunosti ca nu cunosti o anumita chestie si sa ceri sfatul celor din jur, decat sa te pui intr-o situatie pe care ceilalti o pot gasi ridicola.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

De ce nu se serveste direct din filtru cafeaua facuta la filtru? este vreo logica?

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

A, uitasem! Cum e cu chestia aia care ma scoate pe mine din minti conform careia "puiul se maninca cu mina"? De nenumarate ori am fost "apostrofata" ca maninc puiul cu furculita si cutitul de catre diversi binevoitori care aveau aerul ca vor sa-mi faca viata mai usoara (!). Eu stiu ca puiul se maninca cu mina numai daca sunt pulpe special pregatite in acest scop, adica cu "cozile" invelite in staniol. Voi ce stiti?
Alte intrebari:
-chifla se rupe sau se musca? (eu stiu ca e singurul fel de paine care se musca);
-daca ai in farfurie feliutele alea mici de paine cu icre, le iei in mina si le maninci sau le maninci cu cutitul si furculita (aici eu stiu ca le iei in mina);
-cum procedam corect cu simburele de la maslina?
Am citit zilele astea intr-un ziar ca fructele cu simburi gen piersica se pun in farfurie si se taie cu cutitul si apoi se maninca cu furculita... nu e un pic fortat?

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Cata din ce stiu eu: puiul nu se mananca cu mana. Ai dreptate ca regula nu se aplica la copanasele de pui care au in capat staniol. Din chifla se rupe bucata pe care apoi o bagi in gura. Eu am citit ca nici un fel de paine nu se musca din ..."intreg"- ca sa spun asa- ci -asa cum am spus mai sus- se rupe, iar in cazul sandvisurilor mai mari se va folosi cutitul si furculita. In cazul unor cine foarte simandicoase cica samburele de maslina se va pune pe furculita si apoi in farfurie. Oricum nu cred ca intr-un mediu familiar o sa fie lumea orpilata daca o sa pui samburele in mana si apoi o sa il pui pe farfurie In privinta fructelor: citisem ca majoritatea fructelor, fie ele cu sambure ori ba se mananca folosind cutitul, furculita sau lingurita. Exceptie fac doar fructele cu boabe(strugurii, ciresele etc).

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput