individualism si noblete
Raspunsuri - Pagina 10
oz spune:
Nobletea...inascuta sau dobandita?
dificila intrebare, eu tind sa cred ca genele au un cuvant de spus
dar educatia are un rol esential. Acum sa ma laud si eu cu sangele
meu albastrui: bunicii mei din partea mamei au fost nobili, bunica
mea a avut titlu ca domnisoara, apoi au venit comunistii si din
cauza originii extrem de nesanatoase a fost nevoita sa lucreze
muncitor necalificat in mediu toxic pana s-a pensionat, asta desi
studiase din greu la Viena. Desi bunica mea a muncit o viata
impreuna cu tiganci si alte personaje dubioase (condamnate la locul
de munca pentru furtisaguri) avea 'ceva', greu de explicat...felul
in care isi purta capul, cum vorbea, ceva inconfundabil dar care imi
era cunoscut pentru ca aparea la mai toata familia din partea mamei.
Cred ca era felul in care protesta, mi-a spus odata ca in viata se
intampla nedreptati, ca poti sa pierzi totul, banii, situatia, etc
dar un lucru nu iti poate fi luat: ceea ce esti, sangele care iti
curge in vine, este alegerea ta daca renunti sau nu la asta. Atunci
am fost prea tanara sa inteleg, oricat de mult o iubeam ma enerva
insistenta cu care incerca sa ma faca 'domnisoara', ma enervau
cartile pe care le tineam sub brat cand mancam (ca sa nu dau din
aripioare), mania pentru punctualitate, toate regulile (care imi
pareau asa aiurite) cum sa saluti, pe cine saluti si de la cine
astepti sa fi salutat, cum dai mana si cu cine, cum inclini capul
cand saluti, la cine si cand zambesti, cum stai pe scaun, cum te
ridici, lectiile de dans tinute de o baba 'cu traditie', cum sa
decorezi un tort si ce sa scrie pe el, lectiile de pian...faptul ca
un pranz era o adevarata filozofie . Au trecut ani pana cand am
inceput sa folosesc ceea ce bunica mea m-a invatat, in momentul in
care am ajuns adult, cand am avut de-a face cu adulti...ATUNCI am
stiu sa-i tratez ca pe egali, am stiut sa-mi argumentez punctul de
vedere fara sa apelez la injurii, am stiut cand si ce pot spune, am
inteles ca pot sa-i fac pe cei din jur sa se simta incurcati
pentru ca nu cunosteau reguli elementare, si am profitat de multe
ori de asta , am putut sa intretin conversatii agreabile fara
sa spun de fapt nimic. Dar, din pacate, eu nu am acel 'ceva' pe care
bunica mea il avea.
Acum, apropo de noblete dobandita, sotia fratelui bunicii mele, o
femeie care acum are peste 80 de ani, traieste in germania, am
considerat-o intotdeauna desavarsita. Nu m-am gandit niciodata la
provenienta ei pentru ca se incadra atat de perfect in familie,
toate eforturile pe care le-a facut alaturi de bunica mea ca sa ne
educe 'corespunzator', tot felul ei de-a fi... Ultima data cand am
vorbit cu ea mi-a povestit cum s-a maritat ea, ca provenea dintr-o
familie germana saraca si era un fel de secretara, fratele bunicii
mele s-a indragostit de ea si s-au casatorit. Soacra-sa nu s-a
impotrivit niciodata dar odata in familie a trebuit sa invete sa fie
o doamna si sa nu-l faca de ras pe sotul ei...si a reusit admirabil
sa se integreze intr-o familie relativ rigida, dar calda, si toti
din familie au apreciat efortul ei si a fost primita cu bratele
deschise.
Gandacelu:
nu ma pot abtine la faza cu degetelul, poate este ceva care tine de
nobilimea balcanica, dar mie nu mi s-a permis sa-l tin ridicat, ai
mei sunt de origine austriaca.
try spune:
Fiti atenti oameni buni, nu va lasati pacaliti, nobletea din gandacel are si parti absconse si pline de interese.
Pe mine ma cheama la batut de covoare, iar mai devreme punea pe cineva la spalat geamuri.
Aaaaa, asta eraaaaa, gandacelu are nevoie de armata, de plebea lui Moromete care sa slujeasca la conacu' ciocoilor vechi din al carei neam si vita nobila se trage.
Pai d-asta-mi iesti Maria Ta?! Io ziceam ca vezi ceva noblete si-n sufletele noastre de Mos Ion Roata, da' matale trasasi linie si ne despartisi iremediabil si definitiv (mai gasiti si voi ceva sinonime care sa dea bine ca io nu mai stiu...).
Noroc ca ochiu' meu da vultur plesuv mi te-a depistat la timp.
Oameni buni, rasculati-va.
Jooooossss nobilimeaaaa, huuuuuuoooooo
Ada coasa Ioane ca boieru-aista vre' sa ne puna la jug din nou!
22+ sapt DNP 31 oct.
try spune:
"pai io nu ma bat cu pumnu ca ma doare cheptuuuu…"
Pai io am auzit ca poti sa faci si cancer daca te tot lovesti asaa in piept (scuzati-mi pudicitatea, ma refer la cele doua escrescente situate de-o parte si de alta a sternului, caracteristice sexului slab).
22+ sapt DNP 31 oct.
gandacelu spune:
draga oz, cu mesajul tau ai pus, sincer, punctul pe i! felicitari! te-am cetit cu mare placere (deh, acelasi sangeeeeeeee;) – dar nu aceeasi educatie;)))) regulile de care vorbesti la stiu si eu, dar nu m-am priceput sa ma „folosesc” de ele (oi fi mai nobila?!;D) in defavoarea altora, comic e ca eu ma simteam incurcata cand vedem gafele de maniere la ceilalti, sufar enorm ca m-am nascut in secolul asta, ma doare ficatii, dar am noroc ca nu vaz prea bine la distanta, asa ca profit ca sa nu port ochelarii si sa nu vad nimic cand merg pe strada (si nu numai)... am o adevarata fobie pentru marlanie (acushica vine adela si zice: si io-s nobila ca tine!!! si o crez! noblesse oblige, steinhardtian vorbind)... in fine
vreau sa subliniez ca sunt 100% de acord cu educatia ca factor de baza (conchita, shhhhhhhhhhhh!!!), am cunoscut nu demult in canada o familie exceptionala, se purtau impecabil de la copii la bunici... le-am spus ca au maniere de mari nobili, o delicatete si o bunatate extrem de rare, o deschidere... nu am cuvinte, nu cred ca am mai vazut asa ceva in vreo familie, m-au impresionat puternic... recunosc ca sunt extrem de departe de asemenea persoane, calitativ vorbind, in ciuda patrimii de coloare bleu care-mi flutura prin vene (io am venele albastre!!! voi???;)))
aia cu degetelul (gandacelu contraataca!!!!) o stiu, scrie prin toate carticelele ca e de prost gust!!! (din cauza demodarii, dovada ca odata a fost „la moda”, iar eu o am inside fara voia mea, dupa cum povestii) – dar nu mi-e rushinica, pentru ca nu o fac intentionat, ca tzoapele - dovada ca epatarea burghezului imi ie proprie de din gene si sprancene...
try!
comentezi?
cat despre chept, de aia nu ma bat nici io in chept, ca mi-e fricaaa... bascha ca mi-am aruncat antiperspirantu si mi-am luat deo...
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
Adela99 spune:
Ai ghicit, am venit si zic: nu am sange albastru ca tine, doar vene albastre ca tine. Si mai zic: la angajare mi s-a spus ca m-au angajat pentru ca sunt "dinstinsa, delicata si discreta" (si daca astea nu sunt calitati nobile, apai nu stiu ce sa mai zic ), eu as fi preferat inca un D de la desteapta, dar deh, nu le poti avea pe toate
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Ai ghicit, am venit si zic: nu am sange albastru ca tine, doar vene albastre ca tine. Si mai zic: la angajare mi s-a spus ca m-au angajat pentru ca sunt "dinstinsa, delicata si discreta" (si daca astea nu sunt calitati nobile, apai nu stiu ce sa mai zic ), eu as fi preferat inca un D de la desteapta, dar deh, nu le poti avea pe toate
pai daca ai vene albastre, ceva sange albastru cred ca ai si matale!
printisoru ce mai face? uite aici, ma chinui sa urc niste poze facute azi cu printesa mea
(dai cu next, dar acum le urc, nu am pus decat 2!)
http://img41.photobucket.com/albums/v127/ancamonique/ileana%2029%20iunie%2004/?action=view¤t=ileana_29_iunie_2004_002.jpg
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
printisoru ce mai face? uite aici, ma chinui sa urc niste poze facute azi cu printesa mea
(dai cu next, dar acum le urc, nu am pus decat 2!)
http://img41.photobucket.com/albums/v127/ancamonique/ileana%2029%20iunie%2004/?action=view¤t=ileana_29_iunie_2004_002.jpg
N-ai urcat decat una, dar foarte, foarte reusita. Incep sa te cred ca ai sange albastru, dupa cum arata printzesa ta
Al meu in vacanta, nu prea ii vad ochisorii decat cand vrea sa ma dea jos de pe calculator, ca acum
Adela99 spune:
Rectific, m-am grabit eu. Am vazut-o si pe a doua. Si mai reusita daca se poate Sa-ti traiasca. E asa de finuta, nu-mi vine sa cred ca e batausa
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Rectific, m-am grabit eu. Am vazut-o si pe a doua. Si mai reusita daca se poate Sa-ti traiasca. E asa de finuta, nu-mi vine sa cred ca e batausa
merci e asa finuta si asa batausa ca nici mie nu-mi vine sa cred! cand ti-e lumea mai draga... toate babele vin la ea: vai ce mumuzuzu si ea: pleask! peste ochi! cu cine-o semana asa rebela
ps: pozele acuma le urc, daca mai ai rebdare le vezi pe toate (pt ca merge greu, voi urca f putine... asta e!)
Adela99 spune:
Mai zic o data
(am vazut patru, ultima mi-a amintit de Julieta, cu "caciulita" croseta, ii vine peerfeect)
Si mai zic o data pe amandoua.