Aici, in Olanda (4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Daniela, esti o draguta. Sa vedem totusi, cum ramane, si eu imi anunt prezenta cu cateva zile inainte, ca nu stiu ce si cand intervine. Oricum, as veni, in principiu. M-am gandit eu putin asa...Martijn adoarme foarte bine in masina, asa ca daca sunt probleme, mai conducem un pic din cand in cand.

Oricum, cu box-ul cred ca vei avea de asteptat cam mult, si cu al tau bebel, ca n-o sa-i placa pana pe la 6 luni. Dar mai stii, poate al tau va fi mai dragut.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mag_d2002 spune:

Ai dreptate Ancuta. Mai bine ca n-am venit ca ii dadeam sigur copilasului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

mag_d2002

vezi ca s-a mai discutat despre varicela. Cred ca Camelia din Germania a avut si ea, si la sub. cu fetele din Austria a mai fost o mamica cu varicela in primavara asta. Poti sa mai pui cite o intrebare la viata in germania sau la austria si sa vezi ce-ti recomanda si fetele. Fetita mea a avut anul trecut si dr i-a dat o sol. mentolata (Tannosty Lotio - parca - tot in DE stau si eu), deci. sigur exista ceva pt calmarea mincarimilor (sau intreaba la farmacie)

Sanatate mult si refacere grabnica!

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AAM spune:

Buna fetelor !
Magda ce bafta ai avut si tu sa faci acum varicela...dar lasa ca trece .Eu cand am avut varicela imi dadeam cu o solutie mentolata dar tot ma mancau ale naibii rau de tot .Oricum va trebui sa ai grija dupa ce se usuca , chiar inainte sa cada ca si atunci iti raman semne .Eu nu am fost si am vreo cateva semne ...astea sunt de buna purtare.
Mai Danyce , as veni si eu la gratar daca ma primesti ... , dar nu pot veni singura asa ca imi aduc si baiatul ( e cuminte ...promit )
De ieri am inceput sa vorbesc cu iubi numai in olandeza aproape si vad ca merge bine.
Fetelor vroiam sa va intreb ce carti ati folosit voi extra fata de cele primite de la scoala ca sa invatati gramatica si limba olandeza?
Va pupic pe toate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Buna dragelor!
Hai ca am ajuns si eu in final la internet...vad ca iar ati fost tare active. Eu zilele astea iar am fost pe drumuri, ca am inceput scoala, 5 ore pe zi. Merge bine(zic eu), colegi draguti...Doar ca prietena mea poloneza s-a mutat la alt nivel, are deja nivelul 4! Si e aici doar din noiembrie....Vorbeste super frumos si fluent, si asta nu ca a studiat foarte mult, ci din cauza ca de un an de zile vorbeste cu prietenul ei numai in olandeza. Ce e amuzant e ca miercuri m-a corupt si pe mine si am vorbit intre noi numai in olandeza toata ziua. Asa ca m-a inspirat atat de tare incat ajunsa acasa am pus piciorul in prag si i-am interzis lui Onne sa imi mai vorbeasca in engleza. S-a miorlait 2 zile(ca e greu, ca trebuie sa vorbeasca incet, ca nu putem sa comunicam...), de ieri vad ca s-a obisnuit. Si cu prietenii am vorbit tot in olandeza zilele astea(au fost tare entuziasmati, am inteles ca s-au sunat intre ei sa-zi spuna ca Ruxi a inceput sa vorbeasca olandeza), asa ca am spart gheata...Si parca de ce vorbesc mai mult, de-aia imi e mai usor...
Asa ca-s tare binedispusa. Plus ca azi vine fratele meu, in drum spre Islanda, sta o noapte aici...nu l-am mai vazut din decembrie! Si ieri a rezervat Onne bilete pentru Romania pe 3 iulie, in sfarsit!!!
Asaa...in rest, Danyce, vin si eu la barbecue!! Daca stabilim data repede, poate vin si cu Onne, pot sa ii spun sa-si ia liber(ca de obicei lucreaza noaptea in WE), ca e curios sa stie cu cine imi scriu toata ziua pe forum. In orice caz, vin cu mititei(am venit cu vreo 15 pachete de condimente din Romania )
Alina, of of....Sa te faci bine repede, imi pare tare rau!!!
Anamaria, felicitari! Vad ca-mi urmezi exemplul, cu olandeza...Foarte frumos! Sa vezi ce repede o sa mearga de acum. Eu pentru gramatica folosesc o carte care se cheama "Dutch-a Basic Grammar", nu stiu acum de cine e scrisa, dar mi se pare super-utila. Gramatica e explicata foarte frumos, si inveti si cateva cuvinte la fiecare lectie, are si o lista cu formele verbelor. Daca vrei mai multe detalii ma suni si-ti zic.
Lena, ce bine ca mai dai pe la noi! Cand te intorci in Olanda, poate ajungi si tu totusi la intalnire, nu? Distractie placuta in continuare in Romania...si eu sunt tare curioasa cum o sa vad lucrurile cand o sa ma intorc, dupa aproape 8 luni. N-am mai stat niciodata atata timp plecata, cea mai lunga perioada a fost de 3 luni, asta vara...chiar sunt curioasa!
Va pup fetelor, ma duc sa fac niste cumparaturi pentru ai mei...mai trec pe-aici luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Servus fetelor,
Este o idee excelenta Danielainsa din pacate plec in vacanta in Spania poate cu alta ocazie am sa vin. Noi astazi sarbatorim caci in sfarsit am fost la doctor si o sa am un insa nu este asa mare cum am crezut este doar de 2 saptamani.
Azi deasemenea am reusit sa ne luam un parasol in gradina asa ca o sa stau afara si cand e suprem de cald ceea ce nu se prea intampla pe aici.
Pe curand sa auzim doar de bine !

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Rukki, vezi, atentie, ca ce n-am fost eu niciodata invidioasa, ma apuca acum, pe tine. Cum adica vorbesti olandeza toata ziua? Eu mai scot cateva cuvinte, din cand in cand, dar ma enervez, ca numai prostii spun, si Sebas rade de mine. Asa ca a doua oara nu mai incerc sa zic nimic fara sa fiu 100% sigura. De exemplu, acum cateva zile, am zis "Ik ben honger"....si a ras, normal, dar eu de unde sa stiu ca gresesc, ca doar mi-am tradus in cap din engleza. Oricum, imi taie tot elanul, atunci cand am.

In rest, mie mi se pare ca invat mai bine singura, decat cu profesoara, dar problema e ca nu am timp sa stau sa citesc, nu imi prea intra in cap cuvintele daca nu am mintea limpede. Si cum am mereu ceva pe cap, doar ma umplu de nervi cand vreau sa invat. Ca mi se pare ca am devenit proasta rau. Stau de 4 zile si ma chinui sa invat o lista de cuvinte, de o pagina....dar stiu 70% din ele, iar celelalte nu imi intra in cap deloc. In fine, cand reusesc, trec si eu in sfarsit la capitolul 5 din cartea mea. Si cu fiecare capitol, devine si mai greu. Off, ce ma plang.

Ana, foarte bine faci. Probabil ca al tau iubit e mai dragut decat ai nostrii, si mai ascultator. Sebas nu vrea sa imi vorbeasca in olandeza. Si daca zic eu ceva, imi raspunde in engleza, nici nu realizeaza ce limba am folosit, doar cand spun aberatii observa.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

ca va adunati fetelor.V-ati gandit si la o data?Eu am propus unul din primele weekend-uri din iunie.
Mie imi vine azi sa topai de bucurie. Am fost la ecograf si se pare ca am o bebelusa foarte vesela si activa. Dadea incontinuu din picioruse si din manute si s-a intors pe toate partile de una singura ca sa o vedem mai bine. Eram doar eu cu soacra-mea, deoarece DVD-ul si pozele vor fi cadoul pt. ziua de nastere a sotului meu. Sper doar sa nu ma scap pana atunci ca sa nu stric surpriza.Acum trebuie sa ma gandesc la nume.
Felicitari fetelor pentru progresele la limba. O sa vedeti ca o sa fie si mai bine. Asa ca, tot inainte!
Pupici,

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Salutare fetelor!

Scuzati-mi absenta de pe aici dar am fost ocupata in ultimul timp.Cand am timp liber incer sa mai invat cate ceva daca tot am ajutor in casa. Am citit pe-aici si de bine si de rau, imi pare rau pentru tine Alina sper ca la ora asta esti mai bine!
Danyce,felicitari pentru fetita! Ti-am spus eu ca fetita faci dupa forma burtii. Sa nu scapi o vorba sotului tau, este o surpriza excelenta de ziua lui. Felicitari pentru idee! Poate o sa venim si noi la voi la gratar dar mi-e cam greu ca noi ar trebui sa venim patru persoane din care un copil neastamparat asa ca s-ar putea sa stam acasa ca sa nu va stricam voua cheful. Nu cred ca mai vin si alti copilasi asa mici ca al nostru asa ca este cam greu. Daca ne hotaram pana la urma vom veni poate numai noi doi.Oricum multumimi si noi pentru invitatie!
Fetelor eu va pup acum, vreau sa ma pregatesc sa merg sa conduc. Profit de faptul ca e liniste pe sosele ca sa mai exersez si eu.

O zi cu mult soare se anunta asa ca sunt sigura ca veti avea o zi minunata! Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Dragelor,
Mai apuc sa dau si eu pe-aici...Repede va scriu, ca azi am stat toata ziua in clasa si vreau sa prind si eu un picut de soare. Cred ca asta-seara facem picnic:-)
Ce ziceti de o intalnire in WE 5-6 iunie? M-am tot gandit, cred ca doar atunci putem...Sa zicem duminica 6 iunie, tot asa cam pe la pranz? Danyce, cum ti se pare? Ca asa as stii si eu sa-i spun lui Onne sa-si ia liber....
Danyce, felicitari pentru vesti, mi se pare tare dragut...Cate luni mai sunt pana vine bebita ta? Alina Maria, multe felicitari si tie, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos...
Ancuta, vorbim noi, sa nu fii invidioasa pe mine, ca numai eu stiu cum am tras de Onne sa vorbeasca cu mine in olandeza. Se miorlaia mama-mama, parca el ar fi fost cel care se chinuie sa invete...Si el radea de mine, acum numai indrazneste:-))))Dar am observat ca cu cat vorbesc mai mult, cu atat merge mai bine. Acum am facut pauza 2 zile, cat a fost fratele meu aici, si luni iar mi-a fost greu...
Gata, ma duc la soare! Va pup si hai sa hotaram cu intalnirea!

Mergi la inceput