Aici, in Olanda (4)

Aici, in Olanda (4) | Autor: ancuta06

Link direct la acest mesaj

Poftiti, fetelor.
Aveti mai jos listuta.

Ancuta06- Almere
slakje- Oss
Danab-Den Haag
Lena- Deventer
gdl- Driebergen
Magd_2002- Den Haag
Desprecopii- Zoetermeer
AC- Eindhoven
Iris2002- Den Haag
Rukki- Amsterdam
AAM- Utrecht
Anrox- Oenkerk
Corina-lovina- Eindhoven
Ancade- Eindhoven
Fleur- Sneek
Danyce- Doetinchem
dialu-Den Haag
EdeL- Eindhoven
Ana- ???
cspilca- Hilversum
tutus- ???
Alina Maria- Biddinghuizen
Miana-Utrecht.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

In legatura cu limbile pe care le vorbeste un copil care provine din familie bilingva:al meu are 2 ani si 8 luni si vorbeste si romana si olandeza;ne raspunde la fiecare pe limba noastra;dar daca eu incep a-i vorbi in olandeza imi raspunde tot in olandeza.De curand a fost "opa" din Romania la noi si s-au conversat f bine in romana.Cred ca pricepe si ceva engleza auzindu-ne pe noi vorbind prin casa.Noi ne gandim sa-l dam la scoala internationala caci va invata simultan si olandeza si engleza, si din grupa 7 si franceza.E adevarat ca a inceput sa vorbeasca mai tarziu ca ceilalti copii(adica pe la 1 an si ceva,aproape de 2) insa merita asteptarea.Aici se joaca afara cu copii olandezi si se descurca f bine cu ei.Noi nu ne-am pus niciodata problema ca ar fi in detrimentul sau sa-i vorbim in 2 limbi.
Acum fiecare decide pt copilul sau.
Succes
Despina (Anca)si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Fetelor, dragutelor, m-am intors si eu din vacanta!!!
Taaare frumos a fost, o regiune superba, Luxembourg la granita cu Germania...Munti, dealuri, o frumusete! Am vizitat si cateva orase din Luxembourg (vorba vine, orase, sunt mai mult satucuri), si acum back to work...
Vad ca ati scris mult, ma duc sa vad si pe urma mai scriu si eu!
Va !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Asaa…Mai intai si mai intai, bun venit noilor fete, sa va simititi bine printre noi!
Dana, nu am fost la concert, ca eram in Luxembourg in ziua cu pricina….Asta e, anul viitor…Stiu ca acum 2 ani am fost in Amsterdam pe 4 mai, cand s-a tinut momentul de reculegere, si mi s-a parut tare impresionant, asa o mare de oameni in tacere. Pacat ca am vrut sa vad familia regala (au depus flori la monumentul din Dam Plein) dar eram cea mai mica din multime si n-am vazut nimic;-)
Ce frumos ca ai fost la Keukenhof! Eu n-am ajuns pana acum (rusine sa-mi fie), am vazut mai mult orase in Olanda. Dar vine fratele meu in week-endul viitor, ma gandesc ca e o idée buna…
Danyce, vorbesti serios cu intalnirea la tine? Eu ma gandeam sa facem urmatoarea intalnire in A’dam, dar idea unui gratar mi se pare nemaipomenita…Dar nu e dificil pentru tine, sa primesti atatia musafiri? Bine, ca putem sa participam toate la pregatiri…Ne zici tu atunci o data, undeva la sfrasit de mai-inceput de iunie? Cum ti-e mai comod….Eu una de-abia astept sa va revad:-)
Iris, sanatate pentru Ma, sa dea Dumnezeu sa fie bine in cele din urma….Sa te bucuri de vizita alor tai, si sa mai dai si pe la noi din cand in cand!
Alina, si mie mi se parea la un moment dat ca n-o sa am in veci prietene olandeze, mi se pareau majoritatea dragute dar mult prea controlate, parca nu puteam in nici un fel sa ajungem la contacte asa mai…informal. Ca sa nu mai vorbim de spritul de competitie, gelozia unora si altele. Mi-a luat ceva timp, dar pana la urma am reusit…Intamplarea mi-a adus acum un an o fata olandeza ca musafir in Romania, si imediat s-au legat lucrurile intre noi, si acum mi-e cea mai buna prietena ici, m-a ajutat enorm sa inteleg unele diferente culturale pe care prietenul meu poate, ca barbat, le intelege mai putin. Pe urma au aparut alte fete cu care ma inteleg…E adevarat ca suntem crescute in mod diferit, olandezele vad lumea altfel dar, cum zicea Ancuta parca, sunt olandeze si olandeze, depinde de mediu, varsta, educatie, si mai ales de experientele individuale. Sunt sigura ca pana la urma o sa gasesti macar una pe sufletul tau…
Ancuta, da-i bataie cu olandeza, lasa ca am vazut eu ca faci progrese! Data viitoare cand ne vedem vorbim in olandeza, ok? Sa impresionam baietii:-)
Gata, ca am scris un roman...Asta e, sa ma invat minte sa nu mai chiulesc de pe forum cateva zile!
Va pup si va doresc week-end placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Anca, si eu stiam ca se intampla asa, cu copiii. Asa ca nu imi mai fac probleme. Doar ca noi ii vorbim si in engleza, pe langa olandeza si romana, asa ca e mai complicat, daca nu ne limitam la 2 limbi cand vorbim cu el. O sa incercam.

Ruxi, bine ai venit inapoi. Te-am sunat zilele astea, sa vad daca te-ai intors, dar cum era tel inchis, am dedus ca nu inca. Tie ti-e usor sa zici, sa vorbim in olandeza, dar tu stii mai mult ca mine

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna ziua,
Ce vreme nasoala este azi si ieri a fost la fel nu am chef de nimic asa ca o sa stau alaturi de voi azi. Intre timp avem o propunere de la parcul la care lucrez si care ne va fi probabil favorabila.
Situatia sta astfel eu cu sotul sa lucram jumate de an in SixFlags Holland si sa locui intr-o casuta de vacanta de-a lor si jumate de an in ro. la mine la tara unde avem o bucatica de pamant si o casa de vacanta.Copilul va merge la doua scoli invatand bie doua limbi.
Cum vi se pare?

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Uite ca azi trebuia sa fiu plecata... si-s overbooked.. am capatat un premiu si plec maine.... Beahsss.
Rukki... hi hi... super vacantza:):):) Mergem si noi cu tineretul departamentului in iunie un wkd in Ardeni. Sper sa fie vremea cum ai prins-o tu acum. Nu ca azi.

Ancutza:):) poate ne vedem totusi. Daca Danyce... chiar crede ca si se poate la un gratar... cu ajutorul nostru, evident e super. Daca nu gasim noi un loc. Daca nu se poate altfel va iau la aeroport:):):) cand voi sta calare peste tona de tampenii pe care n-am expediat-o inca.

Alina... mey suna complicata situatzia voastra, dar cred ca o putetzi scoate la capat. Voi cum statzi cu olandeza? Adica ideal ar fi ca si in .ro unul din voi sa vorbeasca continuu olandeza cu puiul, sa-i citeasca ceva. Acusica... noi care am facut naveta Frantza-Olanda, Olanda- State... v-as spune... ca asta nu prea e viatza. Adica intr-un final, fie si peste cinci ani... ar trebui sa incercatzi sa ramanetzi intr-un loc. Nu stiu exact nici cum e cu permisele voastre de munca?! Adica pt cele sase luni, avetzi continuitate.. ca sa putetzi cere rezidentza permanenta? Sau va elibereaza continuu un permis de munca? Ca daca avetzi continuitate, dupa trei ani nu mai avetzi nevoie de permis de munca si dupa cinci putetzi cere rezidentza, eventual cetatzenie daca avetzi contracte lungi... Oricum bafta. Adica nu trebuie sa te simtzi obligata sa raspunzi. E asa de gandit... noi cam innebunisem cu naveta. Adica si eu un semestru eram mai mult in Frantza (ma aranjam cu colaborari de cercetare si veneam ca-n excursie aici) si un semestru (adica cam un trimestru si trei-sferturi olandez) eram aici. Colaboram aici , plus predatul. Si al meu pe dos! Deci complicat. Si fara pui era tampit. Cu pui....no comments. In final dupa ce el n-a gasit aici ceva fara predare si eu dincolo ceva predare... uite am luat sacul catre alte zari.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Ceea ce am scris este doar o propunere sotul are servici cu contract pe viata unde lucreaza acum si el e olandez asa ca nu se pune problema cu permisul.Eu vroiam mai mult ca puiul nostru sa aiba ocazia de a invata f. bine abile culturi iar serviciul cu juma de an e bun fara stres asa cum e acum pt. sotul .
Cred ca ti-a fost greu insa dupa cum ai spus nu e permanent.
Pe curand!

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Aha pricipit Alina! Mey cu noaptea in cap sculata, inca adormita desi am avut si timp de pui de somn dupa...se pare ca mai bine ma duc sa dorm:):):).

Da... cotim cu 90 de grade. Alina sase luni e mult dupa mine, dar daca statzi trei luni pe an in .ro, ar fi destul pentru doua culturi si copilul ar sti si unde e acasa. Dar evident e de trait si vazut. Mie mi-a fost si-mi este inca greu in alta tzara, dar pe undeva nimeni nu poate fi ambivalent. Undeva si pentru voi si mai ales pentru pui trebuie sa fie acasa.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Aha,stiu ce vrei sa spui insa la oferta se da casa de VACANTA DOAR PT. 6 LUNI SI NU NOUA CA SA FIE DOAR 3 LUNI PT. RO. ASA CA PT. A AVEA O ALTA CASA DOAR PT. 3 LUNI E IMPOSIBIL
MULTUMESC PENTRU RSPUNS

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Danab, multumesc pt inf. despre Keukenhof. Linkul de la tine si pozele trimise de o prietena zilele trecute m-au copnvins, asa ca pe 20 Mai, decat D-ne fereste sa se intimple ceva, sunt cu fetitza in parc.....i-l inchidem noi:-))!!!!

Din ce am vazut eu se merge pina in Leiden din Utrecht si de acolo cu busul 54, nu? Aveti idee cam cit se mai merge cu bus-ul?

Ma gindeam apoi, dar asta trebuie sa mai "rumeg" sa ramin peste noapte in Utrecht si apoi, a doua zi sa dam o tura de o zi si prin Amsterdam.

Parca una din fete e din Utrecht. Am vazut un hotel mai rezonabil ca pret, dar nu stiu cit de departe de gara e si cit de safe. Se numeste: "Litte Siam Hotel" si adresa este Balijelaan 17, Utrecht. Daca cunoaste cineva si -mi poate spune.........

Pupici si sper sa va pot spune ca am ajuns macar in parcul cu flori.

Ralu

Mergi la inceput