As ruga pe cine are copii aici la scoala in Montreal,daca poate sa-mi spuna ,cum poti afla daca o scoala este buna,care sunt criteriile de diferentiere intre scoli,atat ptr. primaire cat si ptr. secondaire.
Exista un clasament facut undeva?
Multumesc,numai bine va doresc.
Fetita mea are doar 4 ani, si nu este inca la scoala, asa ca nu pot sa-ti dau informatii din propria noastra experienta.
Clasamentul scolilor secundare din Quebec este facut in fiecare an. La adresa urmatoare vei gasi informatii despre clasamentul 2003.
http://www.lactualite.com/free_zone/article.jsp?content=20031030_122515_5872
In afara clasamentului, o buna sursa de informatii sint parintii. Discuta cu cit mai multa lume pentru a-ti face o parere. Nu uita ca scolile publice sint accesibile doar daca locuiesti in zona respectiva. Cum este de asteptat, in cartierele mai "bogate", si scolile de stat sint mai bune (sau cel putin conditiile sint mai bune). De exemplu am citit in ziar ca scoala primara din Mont Royal (care se cheama parca St.Clement) este una din cele mai bune din Montreal. Dar si chiriile in zona sint mari...
Scolile internationale, care sint toate publice, sint f.bine cotate, dar in ultima perioda concurenta la "admitere" este f.importanta. Chiar si pentru prima clasa primara trebuie trecut un test, si sint multi candidati pe loc. Evident ca ramin scolile private, dar costul este extrem de ridicat. Merita totusi evaluate, pentru ca sint situatii cind aceste scoli acorda burse la copii f.dotati si ai caror parintii nu dispun de mijoacele materiale sa plateasca.
Mult succes,
Multumesc de raspuns,am gasit si eu clasamentul asta cu ceva timp in urma insa parca nu este asa de relevant,in ce priveste parintii sunt cam greu de gasit.
Am auzit si eu de scoala din Mont Royal,ca ar fi printre cele mai bune.
Numai bine!