La France (10)
continuarea...
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Raspunsuri
emoison spune:
Stai Olo ca nu inteleg, adica nici daca ai CR nu-ti poti face pasaportul la ambasada, si tre'sa faci procura??
Cu bine,
Elena
Mirunda spune:
URAAAA FETELE!!!! S-a rezolvat, o sa plecam de pe 17.07 pe 31.07 in concediu in Les Sables d`Olonne, am primit confirmarea de la apartament! Asa ca o sa putem vedea cu ochii nostri cum e pe acolo, si pe urma...mai vedem! Mai ales ca in perioada asta voi avea-se pare-si un interviu la spital.
Asa ca un mare lui Otilia, care mi-a dat ideea cu Les Sables d`Olonne, si inca un lui Aurelia si lui Sybille, care au fost asa de dulci si s-au oferit sa sune pentru mine, si pe urma si lui Emoison , cea care mi-a facut traducerea, si inca multi si la toate celelalte fete de aici, Chatonel, Lu More, Michaela, Oana, Nadine si toate celelalte, care mi-au dat idei, adrese, etc...Sunteti niste dulci, si ma bucur de fiecare data sa va citesc!
Fetelor de prin vest, ce ati zice de o intalnire prin Vendee, pe la weekend-ul 24-25.07??? Eu taare m-as bucura sa va cunosc si live! Haideti, ar fi grozav sa va faceti un weekend, sau macar o zi libera, sa ne intalnim, de exemplu in Les Sables d`Olonne, sau pe unde vreti voi, noi venim cu masina, deci teoretic putem ajunge si prin Nantes, daca va convine mai mult. Haideti voi cu propuneri! Ar fi GROZAV!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
oLo spune:
Ba da Elene, pot sa-l fac la ambasada (asta nu stiu cat costa) dar DUREAZA.... Nu e sigur ca-l obtzin dupa 3 luni :((. Am ales varsigura: trimit hartiile lui papa si se ocupa el.
E mai rapid ;)
Pupici
emoison spune:
Super, Mirunda, vacanta placuta in "Douce France"! Cit despre intilnire, sa vedem cine se anunta, al meu sotz cind i-am zis de Nantes, a cam strimbat din nas, ca e departe (si am nevoie, el e soferu' personal). Apropo de soferit, io-s cam deprimata ca nu avansez deloc cu condusul (codul l-am luat demult...),ore iau intr-o veselie si nimic, si nu stiu ce sa fac...sa schimb oare scoala? Am facut un mic studiu de pret, si in zona mea, cam toti au acelasi pret, si nici unul nu vrea sa ma duca/aduca acasa. Fetelor viitoare soferitze, voi in ce faza mai sinteti??
Cu bine,
Elena
Samsara7 spune:
http://www.amb-roumanie.fr/cons1_fr.html#1
oLo, si eu te felicit pt CR. Uite, ti-am notat link ul la serviciul consular pt romanii din Franta, ai acolo toate actele ce trebuiesc prezentate si preturile !
Daca iti faci pasaport la Consulat (preturile sunt valabile bineinteles la toate consulatele romane din
Franta) ai de platit taxa de 65 € pt pasaport, cu delivrare in 90 de zile. Eu una am asteptat dublu si am platit 8 euros ca sa mi-l trimita acasa si sa nu mai merg din nou la consulat. Problema este ca iti vor cere transcrierea casatoriei in Romania, deci ...Daca vrei sa faci procura te costa 45 € . Pretul spus de tine include procura+traducere+legalizare copie procura, de aceea ai ajuns tu la suma aceea. Tie iti trebuie doar procura, care se face direct in romana (deci nu ai nevoie de traducere) iar copie nu vad de ce ai avea nevoie. Insa trebuie sa te gandesti la ce mai platesti in plus pt a trimite procura si pt a primi pasaportul prin posta.
Pt Oana am gasit : certificat coutume=40 € si certificat de celibat = 30 €. Dar se poate si ea uita pe acelasi link sa se lamureasca singura : sunt paragrafe pt orice tip de act in parte.
Michaela
nadine2004 spune:
Mirunda, din pacate in acea perioada o sa fiu in ro! Mi-ar fi placut sa ne intalnim, mai ales ca nu faceam nici asa mult pana in acea localitate unde mergi tu!
Vezi ca pe langa Nantes este Planete Sauvage!Superb!
numai bine
Samsara7 spune:
Fetelor, stiti unde m-au trimis sa fac urmatorul stagiu? La 40 de km distanta, la munte. Ceea ce inseamna ca ma duce sotul si ma aduce adica 40 km x 4 = 160 km zilnic si 300 € cheltuieli de drum in 3 saptamani cat dureaza stagiul! Sunt furioasa foc, pt ca sunt elevi care locuiesc alaturi de Sospel si in general toata lumea a avut stagiul mai aproape de casa (cei din Nice nu au facut decat acolo toate practicile) iar pe mine m-au trimsi la Cucuietii din Deal. Si mi-au dat si program intre 15 si 22. Pai cand mai ajung sa ma odihnesc si sa invat pt examene? Ufff, trebuie sa ma tin tare pe pozitii! Mi-au iesit fire albe de cand am inceput scoala. Dupa ce ca avem un program incarcat si un nivel de stress permanent, lipseau doar presiuni de genul acesta!
Pe de alta parte misuna virusuri pe internet si mi-au dat ordinatorul peste cap! Voi cum va protejati? Unul l-am luat pe un site romanesc pt copii pe care fiica-mea l-a accesat. Abia am dezinfectat dar tare mi-e frica sa nu ma captusesc cu altul.
Sybille , asteptam vesti!
Nadine, astept povestea promisa cu nerabdare.
Mirunda, ma bucur pt tine ca ai gasit cazare! Iti doresc vacanta placuta.
Michaela
Chuny spune:
Buna seara. Mirunda, ma bucur ca ai reusit sa închiriezi. Banuiesc ca vei da o raita prin Nantes, nu??? V-as primi cu drag. Iar daca se face o întâlnire, poate pot veni si eu.
Am vorbit cu cei de la CROUS, dar nu ma pot ajuta cu nimic. Au zis ca o vor suna, dar cel mai neplacut lucru a fost ca au pus la îndoiala ceea ce ziceam, spunând ca oricum, daca o suna, ea va zice altceva si ei nu vor sti pe cine sa creada.
"Ce bine îmi pare ca AM luat tzeapa !!" Macar de-acum voi sti sa ma pazesc.
Sibylle
lu.more spune:
Michaela, m-am enervat si eu ca si tine cand am vazut unde te-au trimis in stagiu... si mi-a venit o idee, e doar o idee:
Ai putea merge cu trenul, iar seara sa vina sotul tau sa te recupereze..
M-am si uitat pe orare:
Nice-Sospel: 50 minute, cu plecare la 12.25, sosire la 13.14.
Asta ti-ar lasa putin timp sa mai arunci ochii pe cursuri (in tren si in timpul care-ti ramane pana incepi cursurile... macar o jumatate de ora, cand ajungi la spital).
Asta l-ar scuti pe sotul tau de un dus-intors...
Cred ca ai dreptul la un abonament redus, trebuie sa te interesezi (poate gasesti ceva pe siteul SNCF), deci poate ar fi interesant si din punct de vedere financiar...
Seara din pacate ultimul tren din Sospel e pe la ora 20.
E o idee...
In orice caz ma gandesc la tine si-ti doresc sa ramai tare pe pozitii!!!
O zi buna!
Lulu
P.S. Sospel e un satuc, o plimbare pe jos de la gara pana la spital n-ar trebui sa-ti ia prea mult timp in mod normal...
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Mirunda spune:
Michaela draga, tine-te tare pe pozitii, si gandeste-te ca 3 saptamani nu sunt ...3 luni! Stii ce fain se calatoreste cu trenul? Eu cred ca ar fi o idee tare buna, cu trenul.
Bafta!
Sybille, cu drag vrem sa te cunoastem, si pe tine si pe celelalte fete de pe acolo, sa vedem cine sa mai anunta pentru o intalnire pe 24/25.07, si sa vedem unde-Nantes ar fi, cred eu, o idee buna!
Cu chestia cu fetita, eu nu as renunta in locul tau, m-as duce direct la autoritatea pentru copil de la voi, e strigator la cer sa se faca cei ce ti-au inlesnit slujba, ca nu vad!
Tu ai primit banii? Probabil ca nu! Si asta inseamna ca urmatoarea fata dupa tine, la fel va pati?
Va pup, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".