inscrierea in scoli-articol Ziarul

inscrierea in scoli-articol Ziarul | Autor: mariagi

Link direct la acest mesaj

La Colegiul „Elena Cuza“ din cartierul bucurestean Drumul Taberei, inscrierile in clasa I se fac doar „pe ochi frumosi“.

Atunci cand ai un copil, te gandesti, in mod evident, doar la ce e mai bine pentru el. Asta, evident, daca nu esti un parinte denaturat, dar astfel de cazuri sunt destul de rare. Cand copilul tau trebuie sa mearga la scoala, emotiile sunt mari. Evident, tu, ca parinte, te gandesti sa faci ceea ce trebuie, adica sa il inscrii la o scoala buna si, daca se poate, aceasta sa fie cat mai aproape de casa, pentru ca prichindelul sa nu piarda prea mult timp pe drum. Ce te faci, insa, daca stai langa scoala si, cand te duci sa completezi cererea de inscriere, ti se spune „Ne pare rau, nu mai e loc!“, iar tu stii ca in blocul tau si in cele alaturate nu sunt atat de multi copii de scoala care sa umple clasele? Iar cand directoarea mai are si tupeul sa iti spuna ca, de fapt, clasele se umplu cu copii ai fostilor profesori sau, si mai grav, ai unor parinti care sunt ceva „mai atenti“ cu personalul de conducere al scolii nu iti vine sa te urci pe pereti? Si, daca esti un pic mai coleric, atunci chiar iti vine s-o iei pe madam' directoare de ciuf si sa tarasti cu ea pe jos. Numai ca astfel de oameni nu au ce cauta in invatamant! Si, credem noi, nici macar ca ingrijitori la gradina zoologica nu ar trebui sa fie angajati, pentru ca si animalele au nevoie macar de compasiune! Pentru ca, pentru a fi pedagog ai nevoie de multe alte calitati decat cele necesare unei simple meserii. Dar ce sa stie madam' Bizduna?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

1.Acesta este un articol din ziar ?
2.Intr-un alt subiect deschis de tine spuneai ca ti-ai inscris copilul la gradinita "cu interventii" si acum te deranjeaza aceste practici ?!
3.Din cate stiu eu, la ora asta nu mai e valabila chestia cu "arondarea" copiilor la o anumita unitate de invatamant.
4.De ce nu postezi subiectele despre gradinite si scoli la capitolul dedicat acestora ?

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by tata lu Toma

1.Acesta este un articol din ziar ?
2.Intr-un alt subiect deschis de tine spuneai ca ti-ai inscris copilul la gradinita "cu interventii" si acum te deranjeaza aceste practici ?!
3.Din cate stiu eu, la ora asta nu mai e valabila chestia cu "arondarea" copiilor la o anumita unitate de invatamant.
4.De ce nu postezi subiectele despre gradinite si scoli la capitolul dedicat acestora ?

vlad

Tata lu' Toma, daca Toma seamana cu tine, ()n-o sa-mi las baietelul sa se joace cu el....

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

tata lu'toma!

1.articlolul este din ziarul ZIARUL de astazi 07.05.2004
2.mi-am inscris copilul la o gradinita cu interventii,deoarece orice parinte sanatos la cap isi doreste ca,copilului sa-i fie bine.si in principal cu interventii,deorece nu mai erau locuri si este langa casa.
3.daca administratorul nu a mutat subiectul la gradinite si scoli si ai o problema cu asat intreaba-l.de obicei este foarte atent si nu-i scapa subiectele postate aiurea.

subsriu la cele declarate de adrianangi

Maria&Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Seamana si cu mine si cu mama lui si are o multime de prieteni cu care se joaca asa ca nu cred sa fie vreo problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Fiindca se vorbea de "arondare": aici inscrierile nu se fac la scoala, ci la primaria de care apartii. Au ei acolo o harta mare a cartierului, impartita pe zone frumos colorate, spui pe ce strada locuiesti, va uitati impreuna pe harta si vezi ce culoare are strada ta. Esti albasrtu? Scoala cutare! Rosu? Cealalta scoala!
In felul asta totul e clar, simplu, si fara ascunzisuri.
Scoala trimite in prealabil la primarie o hartie in care spune cate locuri are prevazute anul viitor in clasa I, iar primaria trimite scolii lista cu copiii inscrisi! Doar daca nu mai sunt locuri esti indrumat spre o scoala mai indepartata!
Primul contact cu directorul scolii il ai - daca vrei, ca nu esti obligat - in prima zi de scoala...
Mie nu mi se pare deloc rau, dar trebuia sa se gandesca cineva si la asta...

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Superficialitatea articolului imi face greata. Dupa parerea mea, vina nu apartine nici parintelui (care vrea tot ce-i mai bun pt. copil), nici a profesorilor (care exploateaza o stare de fapt) ci a celor care nu realizeaza ca sistemul de inscriere a copiilor la scoala este depasit de realitate. Nu ma poate obliga nimeni sa-mi dau copilul la scoala de langa casa daca mie mi-e mai bine sa-l dau la una langa servici (de exemplu) sau la una langa bunici (in alt cartier). Nu ma poate obliga nimeni sa-mi dau copilul la o scoala cu rezultate mizerabile pe motiv ca este langa casa. Eu cred ca trebuie schimbat sistemul de inscriere. Sa mananci ce nu trebuie prin ziare in scopul vanzarii acestora este, din pacate, sportul preferat al ziaristilor romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

La noi in cartier se da spaga de 100 $ ca sa intri la scoala unde a predat primaru' de la sect.4.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

quote:
Originally posted by geut

La noi in cartier se da spaga de 100 $ ca sa intri la scoala unde a predat primaru' de la sect.4.

Care e scoala aia din sectorul 4 ?

Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Din fericire chestia asta se practica si la scara mare, nu numai in Ro (sa moara si capra vecinului ) si anume in lumea celor bogati din America. Ideea e ca inca de la gradinita copilul are sansa sa cunoasca alte odrasle de-ale bogatasilor, care in viata il vor ajuta, ii vor fi parteneri. Asha ca viitoarele afaceri incep inca de la ... gradinita. cum ai putea sa-i refuzi fostului coleg de gradinita un favor??? Asha ca parintii se bat care sa-si trimita copilul la o gradinita de valoare. Insa locurile sunt limitate si lupta e crancena. Asha ca o banca privata, ca sa-si atraga clientii, ofera - printre altele, clientilor care migreaza de la o alta banca la ei (in functie de necesitate si de suma, of course), inscrierea odraslei intr-una din aceste gradinite privilegiate. Si au un succes foarte mare.

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

In .ro e de groaza... cererea si oferta sunt in vazul lumii... Mey toata chestia e ca scolile acelea nu-s private da se comporta ca atare.

Si in vest e doar in general mai bine... Dar ca de obicei, majoritatea lumii areposibilitatea unei scoli/liceu rezonabil/e si atunci nu se ajunge la asa un circ.
Totusi... nu credetzi ca e asa raiul pe pamant. Este totusi foarte rezonabil.
Lu.more in Frantza unor canadieni nu le placea liceul la care s-ar fi putut duce copilul. Canadieni... nu aveau nici o problema de limba, dar nu le-a placut mixtura liceului si prin modalitatzi legale aveau sansa unor licee speciale dedicate fiintzelor alese cu specific religios sau.. liceul internatzional in Lyon. Si l-au avut. Si era plin liceul de totzi gigeii "bine". Nu discutam de toate internatele segregate pe sexe in care invatza elita. Ca acelea sunt scoli/licee private.

Pentru ca desi pare simplu in .fr, nu toate liceele sunt la fel evident. Ba mai mult daca vrei sa dai concurs la vreo scoala de ingineri sau sa te duci in clasele preparatorii pentru marile scoli trebuie sa termini bine un liceu bun. Admiterea in clasele preparatorii fiind pe baza de dosar...miza e mare.

Iar despre Olanda... licee.. mama ce miza e. Sunt de trei feluri si doar unul itzi da dreptul la a depune dupa bac o cerere de admitere la universitate. Celelate doua ofera calificari mai slabe si daca vrei la fac trebuie sa faci ani suplimentari. Evident sistemul e mult mai voalat, scolile fac recomandari catre licee. Nu e obligatoriu sa le respectzi, dar trebuie sa convingi lumea de ce nu le respectzi. Nu e o chestie de mita... sa nu ma intzelegetzi gresit... e mai mult o chestie de influentza.
Andreea

Mergi la inceput