Rosu in obraji

Rosu in obraji | Autor: katty

Link direct la acest mesaj

Piticutul meu este de 3 zile rosu in obraji de zici ca are 2 mere (sau bujori). Initial am zis ca e de la caldura din casa (23-24 de grade), dar am constatat ca chiar daca scadem temperatura pina la 20 de grade tot ii persista roseata.
Azi am constatat ca daca treci cu dosul palmei este un pic cam aspra zona respectiva si am tras concluzia ca s-ar putea sa fie de la faptul ca isi baga minutele in gura si dupa aia intinde saliva pe fata. O fi asta?
L-am dat cu o crema Atoderm care e hidratanta, dar obrajorii frig in continuare.
Ce sa fac???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Si eu am avut aceeasi problema, anul trecut, am fast la dermatolog cu el si ne-a prescris Elocom. Iti recomand si tie sa consulti un dermatolog si sa asculti de sfatul lui, nu de noi, dar e bine sa stii ca au mai avut si altii problemele tale si ca au trecut.
Totusi daca dermatologul uita sa iti spuna(al meu nu a uitat), dupa ce termini tratamentul, e bine sa il ungi cu o crema, tot recomandata de dermatolog, cand iesiti afara pe frig. Eu am folosit Bephanten( sper ca am scris corect).
Succes,Delia

dede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

si eu cred ca trebuie sa ceri si sfatul unui medic, dar daca are obrajorii un pic aspri, in mod sigur nu-i va strica putina hidratare; pentru anda (7 luni si jumatate) am folosit intotdeauna sanosan, cca 100 mii crema peste tot (si la poponeata si, uneori, pe fata) si nu am avut nevoie de ulei sau pudra, nu a facut nici coji si nici bube (ei, a facut ea si cateva bubite la popou, dar f. rar!!); bepanthene, cca 200 mii este foarte buna, eu am folosit-o mai mult pentru sani, cand am inceput sa alaptez, dar mi s-a spus ca este buna si pentru bebici; daca problema se va dovedi de natura alergica - poate e din cauza frigului -, noi am incercat triderm, cca 200 mii (anda a avut o iritatie alergica in primele zile de viata) si aceasta crema a facut minuni, dar nu trebuie administrata pe termen lung! o alta crema mai ieftina (pe care o poti obtine si gratuit, pe reteta de la medicul de familie) este panderm, dar nu mi s-a parut grozava;
sanatate multa,
daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Noi folosim pentru vant si vreme rea, Sanosan, dar am citit ca exista o crema cu miere de la Bubchen, mult mai buna, dar nu gasim sa o cumparam, stiti ceva?

--- dana ---

Mergi la inceput

Noi am folosit crema pentru vreme si vant de la Sanosan.

--- dana ---

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo spune:

Si eu am aceeasi problema cu bebeul meu. Are obrajii asa de vreo 3 saptamani. L-am dat cu tot felul de creme hidratante si nu i-a trecut, APoi l-am dat cu ulei Johnson si i-a trecut, dar dupa o vreme a aparut iar. Doctorita mi-a zis ca poate sa fie o ciuperca si sa-l dau cu clotrimazol. inca nu l-am dat..

Mergi la inceput

Ai grija ca cu Clotrimazol i-am "ars" pur si simplu pielea de langa urechiuse si de pe gat a Dianei, cand avea 4 luni, desi ne-o recomandase pediatra.
I-a trecut apoi cu albastru de metil si cu vitamina A uleioasa.

--- dana ---

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

pentru simo si daniela costea:
simo, daca este o ciuperca, cred ca trebuie obligatoriu diagnosticata in urma unei analize, si nu presupusa, deci nu te grabi!
citind si mesajul danielei costea, dar si fiindca eu sunt anti-medicamente, imi vine alta idee: de ce nu incerci cu ceai sau alifie de galbenele? rau nu vor face, dar poate ajuta!
pupici,

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Intre timp i-am dat si cu Elocom si cu crema hidratanta si roseata a mai disparut, azi dimineata. Acum iar este rosu, dar nu chiar pe toata suprafata. O sa iau miine un unguent cu galbenele sa incerc. Multam' de sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Da-i totusi cu Elocom vreo 3-5 zile, si noi am folosit, este foarte bun daca e ceva de natura alergica, si eu asa cred... Si galbenelele sunt bune, dar zic eu ca daca tot ai inceput sa-i dai cu Elocom, termina ce-ai inceput, apoi poti sa-i dai cu galbenele chiar zilnic, macar acum cand e foarte frig afara, inainte de a iesi la plimbare, ii vei proteja putin fata!

daca dragoste nu e, nimic nu e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Am aceeasi problema cu baietelul meu. De trei ani ii apar pete rosii in obrajori si pielea se exfoliaza. Am mers la pediatru si ne-a recomandat o crema. Anul urmator am fost la dermatolog si mi-a spus ca este alergic la frig. Cind a auzit ce crema mi-a recomandat medicul pediatru, s-a infuriat, a zis ca putea sa ramina cu pete pe fata. Medicul dermatolog ne-a recomandat Hidrocortizon 1%. Ii trece repede dar cum se face frig reapare. Parerea mea este ca trebuie sa consulti neaparat un dermatolog, cauzele pot fi multiple.
Multa sanatate

Mergi la inceput