Excursie in Romania
Fetelor, ajuatati-ma ca zau nu stiu cum sa o scot la capat. Avem aici un prieten kiwi. Atit de mult i-a vorbit despre frumusetea Romaniei ca s-a hotarit sa vina in luna iulie, pentru 10 zile, in tara, sa viziteze. El vorbeste numai engleza, si zau nu stiu cum sa fac. Va fi singur, iar noi nu putem nicicum sa venim cu el (desi tare as vrea) Spuneti-mi va rog, la agentiile de turism poate gasi excursii in tara care sa-i asigure si un translator... un ghid, un ceva...care sa-l ajute...El vrea sa vada Delta si neaparat castelul Bran...Va rog mult, dati-mi idei! Multumiri....multe-multe!
Raspunsuri
Victoria spune:
Agentiile de turism au si ghizi care pot insoti personal turisti prin tara, pe traseele alese..Eu stiu unul care a insotit o cunostinta din Belgia pe la manastirile din nordul Moldovei, si pe unde a mai vrut...Nu stiu ce tarif are, dar daca te intereseaza pot sa incerc sa dau de tel. lui...
V.
veni, vidi, Victorie!
slakje spune:
sper ca pe langa frumusetile romaniei i-ai spus si de ce sa se fereasca, de tipi cu sabii ninja,de carutze pe drumuri nationale, sa nu intre in vb cu totzi zambaretii ca romania nu-i NZ si nu se stie niciodata. :).
spune-i si ca in romania nu sunt legi si nu se aplica ca vorba ceea cum zicea cineva pe alt topic se practica discriminarea pozitiva ca sa le fie mai bine generatiilor viitoare, nu-i asa.
asa ca sa fie cu ochii-n patru sa se rezume doar la frumusetile patriei.
debby spune:
quote:
Originally posted by slakje
sper ca pe langa frumusetile romaniei i-ai spus si de ce sa se fereasca, de tipi cu sabii ninja,de carutze pe drumuri nationale, sa nu intre in vb cu totzi zambaretii ca romania nu-i NZ si nu se stie niciodata. :).
spune-i si ca in romania nu sunt legi si nu se aplica ca vorba ceea cum zicea cineva pe alt topic se practica discriminarea pozitiva ca sa le fie mai bine generatiilor viitoare, nu-i asa.
asa ca sa fie cu ochii-n patru sa se rezume doar la frumusetile patriei.
Subscriu si eu. Nu uita sa il pui in tema cu toate cele, nu in ultimul rand cu fetitele ca daca va merge la ceva "" distractii"" sa uite de ceasuri, bijuterii, carti de credit si bani prea multi in buzunare.
Din pacate asta e la noi, de fapt cred ca padure fara uscaturi nu exista dar suntem noi romanii mai infometati!
petra spune:
Furat si prostit poti fii oriunde in lumea asta.....nu numai in Romania, asa ca masurile de securitate trebuie sa si le i-a singur!
din start, fara vreo atentionare prealabila.
Stiam si eu ca agentiile de turism mai mari, au si ghizi pentru straini. Acum trebuie sa-i gasesti un ghid de la Bucuresti, sa-l preia direct de la aeroport( probabil!).Alte informatii nu mai stiu sa-ti dau, incearca sa gasesti nr. de telefin de la agentia de turism "Paralela 45", acolo stiu ca aveau ghizi.(dar cu 5 ani in urma!). telefonul iti poti gasi usor pe internet, pe site-ul www.paginiaurii.ro (sau . com - nu mai stiu sigur!)
Margot spune:
Bravo Petra.
Un mesaj de bine si 3 de rau despre Romania.
Chiar asa sa fie?Macar echilibrati balanta.
Margot
frunzaverde2 spune:
www.visit-romania.ro
Acesta e site-ul unei agentii de turism din Bucuresti. Stiu ca organizeaza excursii (prin tara) cu ghizi pentru grupuri. Intereseaza-te direct la ei daca pot pune la dispozitie si un ghid particular.
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
Gabriela B. spune:
Buna fetelor
Va multumesc mult de raspunsuri. Noi l-am pus in tema de toate cele enumerate, a zis ca va avea grija...Teama imi este , mai ales ca este o persoana extrem de increzatoare, dar, il "educam" noi putin, nu in sensul rau al lucrurilor....Din pacate exista multe rele, nu numai in Romania, dar...speram ca va fi bine.
Va imbratisez , si...sunt aici alaturi de voi, chiar daca nu asa de activa pe forum...dar timpul meu liber este dramuit...
PS Duminica la noi este Mother's Day, asa ca...La multi Ani tuturor mamicilor, si nu numai!
petra spune:
quote:
Originally posted by Gabriela B.
. Noi l-am pus in tema de toate cele enumerate, a zis ca va avea grija...Teama imi este , mai ales ca este o persoana extrem de increzatoare, dar, il "educam" noi putin, nu in sensul rau al lucrurilor....Din pacate exista multe rele, nu numai in Romania, dar...speram ca va fi bine.
Hai mai GAbriela, ca o fii om serios, matur si vaccinat si nu cred ca ai de ce sta cu atatea emotii. In fond nu-l trimiti tu in aceasta vizita ci vrea el sa mearga singurel. Il,poti pune in garda ca trebuie sa fie atent , dar nu descrie Ro. ca pe o tara de hoti ca nu este chiar asa!
CA o sugestiem daca tot vrea sa vada ceva frumos, sa viziteze Castelul Peles. O prietena de a mea a dus niste poze din Ro. cu Pelesul, si le-au vazut niste americani la servici la ea, au ramas cu gura cascata de frumusetea lui. Nu le venea a crede ca exista asa ceva.
slakje spune:
sigur ca romania nu-i tzara de hoti dar adevarul e ca omul trebuie pus in tema.eu stiu si vorbesc din proprie experientza, il stiu pe barbatu-meu cum e , aerian , in romania il fraiereste oricine oricand.
habar nu are de ce si cine sa se fereasca.
sa nu mai vorbesc ca eu de merg de la cluj la bucuresti , nici n-ajung bine in gara si deja ma si "ginesc" baietii ca-i rost de fraiereala.
de altfel, romania, tzara superba, frumoasa.