Nasterea acasa

Nasterea acasa | Autor: Alina Maria

Link direct la acest mesaj

Buna ziua

Tocmai am aflat ca as putea sa nasc acasa daca totul va decurge normal si mai ales daca nu vor fi complicatii. Eu una nu stiu ce sa fac suna bine ca sa am copilul cu mine in aceele momente si faptul ca nu va fi luat de langa mine voi ce zicei?
Se va intampla in ianuarie stiu ca am destul timp sa ma gandesc insa mai multe opinii m-ar ajuta foarte mult.
Va doresc o zi buna !

alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Eu zic sa nasti acasa, daca nu o sa ai nici o complicatie, ceea ce nu iti doresc deloc, sa ai complicatii. Sarcina usoara si te asteptam la "mamici de ian-feb 2005"!

oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Alina..:):) vino nu doar pe la mamici ci si pe la calatoriile sufletului in sectiunea olandeza. Acolo sunt multe mamici care in Olanda fiind au avut de luat o asemenea decizie.

Suntem de toate si pro si contra:):):) Eu sunt din cele contra. Am fugit in State ca sa nu nasc acasa in Olanda. Am avut o sarcina destul de usoara, dar nasterea desi naturala a fost cu mult cantecel. Intr-un final m-am bucurat ca am nascut intr-un spital.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Eu zic nu pentru nasterea acasa!
Sa presupunem ca totul decurge normal si fara complicatii... dar primele zile in spital sunt tare bune pentru mama. Desi nu am nascut normal eram asa obosita... pur si simplu cand aveam chef de dormit rugam asistentele sa aiba grija de copil. In spital mi-am facut trecerea mai usoara in rolul de mama. (n-as fi rezistat sa ma ocup 24 de ore de copil din primele zile- ce-i drept eram si cu cezariana dar aveam un sooomn hi hi)
Si fiind si primul copil am avut multe de invatat (despre alaptat, despre baita... impresii de la alte mamici)!
Si apoi de ce sa-mi fac deranj acasa cand totul poate fi pregatit cand sosim acasa?

~~Adela&Julia

www.casa-romanilor.ch/teodora.htm" target="_blank">Salvati un ingeras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Eu sunt total pentru nasterea acasa!
Este mult mai stresant pentru o mama(chiar daca nu constientizeaza) sa se afle intr-un spital in timpul travaliului si nasterii, decat intr-un mediu familiar, primitor si intim cum este propriul camin, unde este mult mai control asupra situatiei, si unde se poate relaxa incomparabil mai usor. O mama calma si relaxata naste mult mai usor si cu dureri mult mai mici decat o mama speriata si crispata!
Iti recomand cu mare caldura urmatoarele sit-uri, care te vor ajuta sa iei o decizie, si iti vor da o idee despre ceea ce inseamna nasterea acasa.

http://www.birthlove.com/

http://www.ucbirth.com/

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Si aici e oarecum la moda sa nasti acasa dar eu nu sunt pro,cred ca as fi de 1000 ori mai stresata sa stiu ca nu am dotarea unui spital in spate egal ca mi s-ar garanta ca totul iase bine.
Sotul are un verisor in Stuttgart,prof de filozofie(lucreaza ca ziarist la un saptaminal cultural) care si-a asistat sotia la 2 din cele 3 nasteri,la ultima chiar nici nu a mai avut nevoie de moasa .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Adela

Eu zic nu pentru nasterea acasa!
Sa presupunem ca totul decurge normal si fara complicatii... dar primele zile in spital sunt tare bune pentru mama. Desi nu am nascut normal eram asa obosita... pur si simplu cand aveam chef de dormit rugam asistentele sa aiba grija de copil. In spital mi-am facut trecerea mai usoara in rolul de mama. (n-as fi rezistat sa ma ocup 24 de ore de copil din primele zile- ce-i drept eram si cu cezariana dar aveam un sooomn hi hi)
Si fiind si primul copil am avut multe de invatat (despre alaptat, despre baita... impresii de la alte mamici)!
Si apoi de ce sa-mi fac deranj acasa cand totul poate fi pregatit cand sosim acasa?

~~Adela&Julia

www.casa-romanilor.ch/teodora.htm" target="_blank">Salvati un ingeras.

Si eu zic la fel, nasterea la maternitate are pe departe avantajele ei. Eu nu m-as putea simti in siguranta acasa, nici inainte, nici in primele zile dupa nastere chiar daca as avea o moasa la dispozitie. Dimpotriva, acasa m-as stresa cel mai tare. Oricum, depinde de fiecare unde se simte in largul sau.
In maternitate nu te desparte nimeni de copil, e oricum aproape de tine, poti sa-l aduci de cate ori vrei la tine in salon. In camera bebelusilor e supravegheat de asistente specializate in pediatrie asa ca stii sigur ca e pe maini bune cat te mai odihnesti si tu. Si-apoi, e pacat sa pierzi momentul cand va intoarceti toti trei acasa: mama, tata si cel mic.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaM spune:

Eu nu cred ca as naste acasa, chiar daca as avea posibilitatea asta. Totusi este important sa stii ca in caz de nevoie poti apela la dotarile existente in spital…
Pe de alta parte, daca as mai avea un copil, nu as mai fi de acord cu sistemul “room-in”. Eu eram ca si drogata cind am iesit din maternitate dupa 4 zile: ziua vizitatori peste vizitatori, iar noaptea itre orele 11 - 05 incepea “concertul”. Nu am vrut sa ascult pe nimeni care mi-a spus ca este mai bine sa nu stea cu mine in camera sa ma pot odihni si recunosc ca a fost o mare greseala.
Sarcina frumoasa si nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Pe mine nu m-a intrebat nimeni daca vreau sau nu sa am copilul cu mine.Asa ca a trebuit sa am grija de el,incepand de la 24 de ore de la operatia cezariana.Daca aici s-ar putea naste acasa,as opta sigur pentru soluti asta,conditiile din spital sunt groaznice,toate asistentele tipa la tine,macar acasa ai toate conditiile si poti sa te si odihnesti rugand pe atcineva sa aiba grija de copil.Scuzati ca asta e pe dinafara,probabil in strainatate sunt cu totul alte conditii in spitale.

• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Nici eu nu as opta pentru nasterea acasa. As fi foarte stresata de lipsa dotarilor spitalicesti. Mai ales ca, indiferent cit de usoara e sarcina (a mea a fost), pot apare totusi complicatii la nastere, pe care nici macar medicii nu le pot anticipa.
Eu am nascut cu cezariana in Romania, deci nu s-a pus problema nasterii acasa. In ceea ce priveste vizitatorii am avut noroc ca era carantina din cauza gripei si nu a avut voie nimeni in spital, altfel as fi fost nevoita sa fiu "nesimtita" si sa le zic vizitatorilor sa se abtina o perioada sa vina la mine. Nu mi se pare ca spitalul si starea in care esti acolo sint cele mai bune "privelisti" pentru vizitatori. Dupa nastere esti obosita, abia te misti, abia apuci sa dormi, sa minci, sa alaptezi, mai musafiri iti trebuie ca sa-ti puna capac. Imagineaza-ti ca vine un coleg in vizita si infirmiera tocmai iti face toaleta locala sau ca esti cu sinii pe afara, incercind sa te mulgi, sau colega de salon tocmai primeste vizita medicului care ii verifica cicatricea (cezariana, sau ... epiziotomie ). Nu dati cu rosii, asta e doar parerea mea, pe mine m-ar incomoda teribil eventualii vizitatori, plus ca pot aduce virusi externi, si chiar nu e momentul...
In ceea ce priveste sistemul room-in, in spitalul unde am nascut nu s-a pus problema. Si-asa am fost obosita, abia apucam sa minc, sa dorm si sa ma tirasc la toaleta, ca iar treceau 3 ore si trebuia sa mergem la alaptat. Am fost epuizata, nici nu-mi imaginez cum as fi fost daca aveam copilul linga mine sa trebuiasca sa ma ocup non-stop de el, mai ales ca, fiind primul copil, nu stiam nimic despre ingrijirea unui bebe. Macar noaptea aveam 6 ore de somn, linistita fiind ca micutul meu e ingrijit de asistente calificate pentru treaba asta.
La mine n-a tipat nici o asistenta, toate s-au purtat frumos, dar in Olanda cred ca nici nu se pune problema asta.

Pupici si nastere usoara
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dialu spune:

Mie nici o clipa nu mi-a trecut prin cap ideea de a naste acasa. Parerea mea e ca oricand se pot ivi complicatii si nu am vrut sa risc nimic...si desi am avut o nastere "usoara" daca se poate spune asa, nu-mi pare rau ca am nascut la spital.
Partea proasta e ca aici nu te tin in spital, de obicei iti dau drumul acasa dupa 12 ore! Dar apoi ai platit de asigutari o infirmiera care vine 6 zile si te ajuta. Tarziu am aflat ca exista niste "pensiuni" de ingrijire a mamei si copilului unde poti sta 1 saptamana dupa nastere.
Daca va mai fi cazul, eu voi apela cu siguranta la acest tip de pensiune, caci imediat dupa nastere, cu tot ajutorul infirmierei, acasa e cumplit! Somnul si oboseala nasterii cred ca le-am recuperat cu greu in 4 luni!!!
Sper sa iei decizia cea mai buna pentru tine si bebele tau! Sarcina si nastere usoara!
Diana

Mergi la inceput