Despre iertare

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Apostolul Pavel le scrie colosenilor: „Astfel dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si prea iubiti, îmbrăcati-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândete, cu îndelungă răbdare. Îngăduiti-vă unii pe altii, si dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertati-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-vă si voi. Dar, mai presus de toate acestea, îmbrăcati-vă cu dragostea care este legătura desăvârsirii. Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca să alcătuiti un singur trup, să stăpânească în inimile voastre si fiti recunoscători. Si orice faceti, cu cuvântul sau cu fapta, să faceti totul în Numele Domnului Isus si multumiti, prin El, lui Dumnezeu-Tatăl".
Faptul că suntem sub o asa de mare obligatie fată de Domnul Hristos ne face să fim sub cea mai sacră obligatie fată de aceia pentru care El a murit ca să-i răscumpere. Noi trebuie să manifestăm fată de ei aceeasi simpatie, aceeasi delicată împreună simtire si dragoste neegoistă, pe care a dat-o pe fată Domnul Hristos fată de noi. Ambitia egoistă si dorinta de suprematie vor muri atunci când Domnul Hristos va lua în stăpânire sentimentele noastre.
Mântuitorul nostru i-a învătat pe ucenicii Săi să se roage: „Si ne iartă nouă greselile noastre, precum si noi iertăm gresitilor noștri". O mare binecuvântare este cerută aici în mod conditionat. Noi însine suntem cei care facem să fie cunoscute aceste conditii. Noi cerem ca mila lui Dumnezeu fată de noi să fie măsurată cu mila pe care noi o manifestăm fată de altii. Domnul Hristos declară că aceasta este regula pe care o foloseste Domnul în relatiile cu noi: „Dacă iertati oamenilor greselile lor, si Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greselile voastre". Minunati termeni! Dar cât de putini sunt ei întelesi sau ascultati! Unul dintre cele mai obisnuite păcate, însotit de cele mai vătămătoare rezultate, este îngăduirea unui spirit neiertător. Cât de multi vor nutri un spirit de dusmănie sau răzbunare si apoi se vor pleca înaintea lui Dumnezeu si vor cere iertare asa cum iartă ei! În mod sigur, ei n-au un simtământ real al importantei acestei rugăciuni sau nu îndrăznesc să o rostească cu buzele lor. Noi suntem dependenți de mila iertătoare a lui Dumnezeu, si aceasta în fiecare zi si în fiecare ceas. Cum putem deci să mai nutrim amărăciune si răutate fată de cei păcătosi ca si noi? Dacă, în legăturile lor zilnice, crestinii ar duce cu ei principiile acestei rugăciuni, ce binecuvântată schimbare ar avea loc în lumea întreagă! Aceasta va fi cea mai convingătoare mărturie ce poate fi dată despre realitatea religiei Bibliei.




„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Astazi baietelul meu (are 2 ani si o luna) a facut o boacana si l-am certat,chiar i-am dat cateva la fund.L-am intrebat:"Ce sa faca mama cu tine daca esti rau?" si el mi-a raspuns:"Mama,iala(adica iarta)si era cu lacrimi in ochisori.M-a impresionat raspunsul lui si mi-a trecut pe loc supararea.

"Cine este acesta de iarta chiar si pacatele?" (Luca 7:49)

Acesta este Isus Hrisos,Fiul lui Dumnezeu! Prin moartea Sa a rezolvat problema pacatelor noastre.

alina

Mergi la inceput