soarele este daunator gravidelor?

soarele este daunator gravidelor? | Autor: olga_stan

Link direct la acest mesaj

sunt insarcinata in luna a treia. imi place foarte mult sa stau la soare. as vrea sa stiu daca dauneaza bebelusului si cam cate ore se paote sta expusa la soare?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

din cate stiu eu draga olga in ziua de azi soarele e daunator in general nu numai gravidelor si e suficient pt sanatate mersul pe jos pana la magazin, sau camere luminate frumos , adica nu statul in casa toata ziua ca un vampir cu storurile trase.

eu stiu ca nu prea mai e bine sa stam la soare.

cu drag,
alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Asa cum spune si Alina, mai nou soarele e cam daunator, dar atata vreme cat nu exagerezi, adica te expui putin si cu protectie maxima si bineinteles eviti orele interzise, e ok sa te bronzezi putintel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miguelle spune:

Olga, eu nu cred ca e bine sa te bronzezi ca scop in sine in timpul sarcinii. Mai sanatos e sa eviti soarele, cel putin in vremea pranzului, intre 11 si 16 sa zicem. Pune si tu intrebarea asta la doctor.
Oricum, palarie in cap obligatoriu cat stai la soare. Insolatia la gravide e cam nasoala, si am inteles ca se face mai usor decat la femeia negravida.

Cred ca poti merge la mare, dar mai mult pt aer si apa. Soare cat mai putin, doar dimineata si seara. Daca stai pe plaja, iei umbrela neaparat.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Mie, cat am fost gravida, d-na. doctor chiar mi-a recomandat sa fac plaja, dar nu in orele de pranz.

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Eu cred ca daca nu se duc prea aproape nu este periculos

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Cum a spus cineva mai sus, nu trebuie sa-ti faci un scop din a te bronza. Dar poti sa stai la soare dimineata pana pe la 10.30-11.00 sau dupa amiaza dupa ora 16.00.
Asta este si recomandarea medicilor. Dar sa-ti pui ceva pe cap, si sa ai grija totusi sa nu fie prea cald afara.
Sarcina usoara!

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaM spune:

Stiu ca daca nu sint interdictii de l amedic ar trebui sa fie OK. Oricum trebuie evitate orele cu "radiatie" mare (11.30-16.00).
Eu am fost la mare in luna a opt asi nu am avut nici un fel de probleme, decit ca mi se umflasera picioarele si mincam cu o pofta de se uita o terasa intreaga la mine.
Concediu placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denissa spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Eu cred ca daca nu se duc prea aproape nu este periculos

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

si care-i distantza "cea mai optima?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

1.4959787E+11 metri :D

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Soarele +gravida:)

1. nu prea potzi folosi intens creme ... multe contin tot soiul de dracii, deci excesul nu e de dorit.
2. evita mijlocul zilei pentru ca te potzi alege pe toata fatza cu ceea se numeste pe aici masca de sarcina. Asa un fel de iritatzie maronie care prin inflamarea pielii aproape o rigidizeaza.
3. risti ca prin exagerare sa te alegi cu tot soiul de chestii gen umflatul serios al picioarelor, edeme...

4. ca sa compensezi transpiratzia trebuie sa bei constant enorm de multe lichide gen apa plata.

Oricum nu e interzis. Eu am stat pe aproape de mare ceva timp si m-am tot dus, dar cu masura, m-am plimbat mai mult decat stat la soare. La plaja, dimineatza si pe amiaza, am si citit sau lucrat. Mi-am completat la umbra leganata de zgomotul valurilor...putinele ore de somn din noapte.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput