Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 11

Julia Dream spune:
Eliza, si eu am patit la fel cind am intrat in 12 saptamini... La mine a fost de intensitate mai mica raul, dar, la fel ca tine, ma asteptam sa ma lase de tot!
Probabil ca e totusi doar o faza, caci am avut si zile foarte bune dupa aceea.
Eu una am observat ca imediat ce apuc sa spun cuiva ca ma simt bine, mi se face rau . Saptamina trecuta spuneam tuturor plina de entuziasm ce bine e sa nu ma mai doara capul, iar simbata seara am crezut ca ma urc pe pereti de durere... si nici acum nu ma simt prea bine din punctul asta de vedere.
Sper sa-ti treaca repede!!! Iti tin pumnii!

Cricor spune:
Bun venit noilor mamici.
danette, in cazul in care mai esti mirata ca nu ti-au fost recomandate vitamine, sa stii ca nici mie la prima sarcina nu mi-a spus nimic medicul. De cate ori il intrebam daca n-ar trebui sa iau, imi zicea ca daca am o dieta echilibrata nu am de ce sa iau vitamine. Prin luna a 3-a satul de intrebarile mele, mi-a zis ca daca tin neaparat sa iau, sa iau, ca probabil n-o sa ma linistesc altfel. La sarcina asta, din cauza celei precedente cu probleme, mi-a zis sa iau de la inceput. Eu insa cred ca mi-a zis sa iau pentru ca ma vede cat de ingrijorata sunt si cum stau sa plang tot timpul consultatiei.
anne-marry, sunt de acord cu tine (mai ales ca am trecut si eu prin asta) ca este o mare diferenta intre avortul provocat si cel spontan. Din pacate in "ochii" bisericii lucrurile nu sunt chiar asa de clare. Exista o molifta (sau cum ii spune) care ti se citeste chiar daca ai pierdut sarcina, si daca o sa te duci la biserica sa ti-o citesca o sa fii surprinsa ce zice acolo. Oricum, daca nu stiati, nu puteti boteza un copil daca nu v-a citit preotul molifta asta, chiar in situatia in care sarcinia s-a oprit din evolutie.
Sanatate la toata lumea!
Corina

fulguletz spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
domne, mi-a venit zilele astea un val de foame, ceva de speriat! am rontait (mere) in continuu!
adios siluetei, trebuie sa-mi iau adios, clar, nu ma mai tine mult!
gandacelule, eu am ras pana acum o cutie mare de biscuiti , plus o farfurie imensa de ciorba , plus un imens mic dejun si inca 3 mere..
si este abia 2 dupa-amiaza. si incerc sa ma abtin dar nu poci..

taliutza mea a devenit talioaie si nu prea ma mai incape nimic, si abia am intrat si eu cu pasi timizi in saptamana a 10!
dar, si acum vine partea buna, tot pe la 51 de kilishoare ma invart, inca!!!

aime spune:
Mai fulguletz dragut, ce vorbesti tu acolo? Talioaie la 51 kg? Poate vrei sa vezi "taliuta" ca a mea la 62 kg
.
Da'las' ca o sa treaca, noi si bebeii sa fim sanatosi si voiosi...ca nu stii cum se zice grasa si frumoasa .
la toate "grasutele"
aime

Julia Dream spune:
Daaaa, sunteti fooooarte grasute! Eu ce sa mai zic cu 72?????
Dar ma consolez ca nu am pus decit 2 (caci plec de la 70 )

fulguletz spune:
Julia, sper ca nu fac o confuzie, iar daca o fac "mea culpa" , dar parca tu ai zis ca ti-ai luat cartea aia de Dr.Spock. Ai avut timp sa o rasfoiesti?
Ca eu cand am fost in Ro de Paste, atata m-am cacait "sa o iau, sa n-o iau??" si pana la urma nu am luat-o, ca imi mai cumparasem deja 2 in acelasi domeniu. Ce zici? ar trebui sa-mi para rau ca n-am luat-o ?
vivian, si bine ai venit in
10 saptamani

Julia Dream spune:
Draga fulguletz, din pacate nu prea stiu ce sa-ti spun... Am rasfoit cartea, de fapt chiar am citit destul de mult din ea, e foarte interesanta, dar parca ma asteptam la mai mult... Am descoperit niste sfaturi foarte bune, ca, de exemplu, sa nu te simti vinovat, ca parinte, pt vini imaginare, si din cauza asta sa incerci sa faci mai mult decit e nevoie. (Eu am tendinta sa dau vina pe mine pt orice, asa ca mi-a prins bine sfatul). Dar sunt si lucruri ciudate pt mine cel putin, ca, de exemplu, sfatul sa nu prea dai copilului lapte de vaca (dupa ce ai terminat cu alaptatul, bineinteles). A, si explica destul de clar cum se formeaza laptele si de ce e bine ca bebelusul sa apese pe zona din jurul mamelonului. Ziceam totusi ca ma asteptam la mai mult, si nu stiu sa ma justific prea bine... Cred ca am asteptat prea mult pina sa pot cumpara cartea asta (e totusi destul de scumpa), si mi-am construit o imagine de "carte ideala". Dar cred ca e doar una din cartile pentru ingrijirea copilului si nimic mai mult. Si, ca tot veni vorba, am inceput sa apreciez cartile care prezinta totul un pic mai degajat... care te invata tot felul de "smecherii". Am citit, de exemplu, "Cum sa NU fii o mama perfecta" a unei englezoaice (nu-i retin numele) si o carte de la Teora cu 1000 de sfaturi pt ingrijirea copilului. Cind citesti carti ca astea doua parca iti mai trece un pic teama ca n-ai sa faci totul perfect (teama care pe mine ma apuca imediat ce sunt un pic mai obosita).
Eu una am inceput deja sa imi imaginez scene in care caut innebunita in toate cartile raspunsul la vreo problema si gasesc numai solutii care se bat cap in cap (cam ca atunci cind cauti o reteta in mai multe carti de bucate).
Si inca ceva, multumesc mult pentru faptul ca ai scris ca putem avea si slabiciuni... din pacate eu uit foarte des asta si tind sa ma oblig la "perfectiune" (chiar daca sunt atit de departe de ea).

Eliza5 spune:
Julia, multumesc de incurajari! Si eu sper ca a fost ceva trecator. Nu de alta, dar eu in toata viata mea cred ca am de maximum 3 ori. Nici nu prea stiam cum e. Iar in dimineata asta...
Mi-au iesit ochii din orbite nu alta. Tare neplacut. Fetelor care aveti greturi constante, aveti toata compasiunea mea!
Cu kilogramele stau inca bine, in sensul ca am inceput cu 54 si acum am 55. Stati voi linistite ca majoritatea le vom pune in ultimul trimestru probabil..
Azi am sunat la doctorul meu si mi-am schimbat programarea. Trebuia sa ma duc pe 24 si am vrut sa ma duc mai devreme asa ca ma duc luni pe 17. Vreau sa ma mai linisteasca putin (Dr. Anca are calitatea asta :-)))

fulguletz spune:
quote:
Originally posted by aime
Da'las' ca o sa treaca, noi si bebeii sa fim sanatosi si voiosi...ca nu stii cum se zice grasa si frumoasa.
la toate "grasutele"
aime
sunt total de acord cu aime!!!! si ca sa vedeti cat de tare sustin "ideea" , mi-am mai adus chiar acum un castronash cu ridichii, care ce e drept, au un gust usturator, dar pana temin castronashul , sper sa ma obishnuiesc (cu gustul, desigur)

ce haotic m-am exprimat

sa traiasca grasutzele!