Asparagusul
Fetelor si ...bucatarilor priceputi , spuneti-mi si mie va rog ce se face cu asparagusul ....cum se prepara si cu ce se poate mina ...ma gindesc sa il fierb si sa pun putina sare sa il fac garnitura la friptura ...aveti alte idei?
Multumesc, Onutza
Raspunsuri
emoison spune:
Asparagusul se mai numeste si sparanghel. Il cureti putin pe partea lemnoasa (ca si cum l-ai decoji cu cutitul de decojit legume), si ii tai putin de la baza, ca aia e mai lemnoasa. Eu il fierb la abur (am un fierbator special pentru fiertul la abur), si il servesc natur cu un sos din putina vinegreta amestecata cu smintina si tarhon, sau cu sos olandez...Pofta mare!
Cu bine,
Elena
onutza spune:
Elena multumesc mult, acushica ma apuc sa il prepar ...sper sa imi placa , e prima data cind il incerc. O sa iti scriu daca mi-a placut sau nu gustul.
Onutza
coral spune:
Eu am o prietena croata si mi-a dat citeva retete.
Cind il cumperi ai grija sa fie cit mai subtire si daca se poate codita sa nu fie lemnoasa. Trebuie sa se rupa usor.
Se fierbe apa cu putina sare si apoi se pune asparagusul. Separat fierbi 1-2 oua. Tai ouale, asparagusul si feliute subtiri de ardei rosii si galbeni, maioneza amestecata cu iaurt si marar.
Salata de paste cu asparagus: fierbi pastele, prjesti un piept de pui si il tai bucatele mici, bucati de asparagus si citiva catei de ustutoi pisati amestecati cu un sos de rosii uscate.
Supa crema- se fierb legumele: morcovi, pastirnac, o telina mica si la sfirsit se adauga asparagusul. Se paseaza si apoi se pun la fiert cu o lingura de faina, smintina si dupa ce au dat un clocot adaugi cascaval ras.
Aperitiv, se taie un castravecior murat feliute subtiri pe lungime si se pune alaturi de un asparagus, se inveleste in pastrama il servesti pe o salata de ciuperci cu maioneza si usturoi.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
MJord spune:
am bagat si eu la cap despre asparagus
mai ales despre inlaturarea partii lemnoase, sau mai bine zis atentie cind il cumperi
Gabriela & Stefan
mariaangeli_que spune:
e bun si daca il faci cu orez,pui apa la fiert,tai subtire asparagusul,il pui si pe el la fiert,adaugi orez un cubulet de galina,(vegeta),cand e aproape fiert adaugi putin unt si branza parmegiano,servesti cald un :risotto con asparagi
yashy spune:
Chiar am primit vreo 2 legaturi mari de asparagus de la soacra-mea, si sincer nu stiam cum sa-l prepar...
Coral, voi incerca reteta de salata cu ou si cea de pasta! Multumesc!
Adina & Luka (2 ani)
http://www.babiesonline.com/babies/l/lukayashy
pengunica spune:
Eu stiu o reteta destul de simpla:
AI NEVOIE DE:
o legatura asparagus[verde]stiu ca sunt mai multe feluri
bacon,50-60 de gr [pui ori cat de mult doresti,nu este o cantitate anume]
sare sau sos de soia la alegere
piper dupa gust
o lingura de ulei de susan sau de oricare aveti
Asparagusul se spala sub jetul de apa si se curata de partea lemnoasa,apoi se taie in bucati de d cate 5-6 cm
Separat se taie baconul in fasii[bucatele] de 3-4 cm
Se pune tigaia la incins la foc mare ,cand este foarte bine incinsa se adauga lingura de ulei care se intinde pe toata suprafata tigaii apoi se adaoga asparagusul totul trebuie invartit incontinuu timp de 2 minute apoi se adauga baconul si sarea sau sosul de soia +praful de piper dupa gust.Este gata atunci cand atat baconulcapata o crusta aurie si asparagusul devine un verde crud ...se serveste cald
Atentie totul se face la foc mare asa ca trebuie invartit incontinuu!
Sper sa va iasa este foarte simpla si foarte delicioasa...
pengunica spune:
la aceasta reteta se mai pot adauga si cartofi taiati pai dra in acest caz trebuie sa prajiti intai cartofii dupa aceeasi metoda ca in reterta de mai sus apoi adaugi asparagusul si baconul
IAr daca vreti sa faceti aceasta reteta pt petreceri infasurati baconul in jurul asparagusului si iil fixati de acesta cu o scobitoare apoi parajiti asparagusul invelit in bacon in tigaie si il serviti ca antreu cald..Pofta buna!
Sper sa ma fi exprimat corect si sa nu va fi facut capul aclendar ....
Lorelai spune:
eu il curat, il tai bucati si fac omleta cu asparagus. il calesc pe el intii in putin ulei si apoi adauga ouale si la sfirsit rad brinza sau cascaval.
alta idee e sa il pui pe grill/bbq. nu dureaza mult pina e gata. faci un sos alb (cu usturoi, vin alb etc.) pe care il torni peste asparagus cind il servesti. merge garnitura la orice friptura dar cel mai bun e cu peste facut tot la grill.
Lorelai
khristin spune:
Da....grill bbq e super...dar daca nu vrei sa-l faci asa poti sa-l pui pt. 3 minute la microunde si il mananci ca salata...e foarte bogat in fier din cate aud....personal nu pot spune ca imi place, dar il mananc stiind ca are vitamine.
Cristina
http://community.webshots.com/user/khristin107