Mamica de mai-iunie (39)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monet spune:

irinusha, ce eroaua esti!!! bravo tie! frumoasa poveste si stiu ca ti-o vei aminti peste ani, cu placere!! ce frumos...........
pe cind citeam, te si vedeam pe-acolo, incercind sa 'pacalesti' lumea in dreapta si-n stinga; mare smechera esti tu! o iubita!!
(to rog, cind ai timp, zi-mi cum il hranesti pe cris. sper ca n-ai zis deja, ca n-am vreme sa citesc toate mesajele).
pupic.
si pupici tuturor!!

mona si lia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Irinusha pt Cris.
Irina,ce a spus doctorul?
Monet iti doresc sa vina lapticul.
Eryka stai linistita si odihnestete sa fi pregatita pt venirea lui Ayumi
Nally mancaciosului !

iuliana & din burtica (32+ sap.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Mona, imi pare asa de rau ca esti trista ... de as putea sa te ajut as face-o cu cea mai mare placere! :(
Tu nu-i dai chiar nici un supliment? Ii ajunge micutei?
Eu ii fac laptic din acela de la inceput, dar nu Pre (pe Pre scria ca-i mai mult supliment). Ii fierb apa plata, masor doza si le combin in biberon, amestec si il racesc sub jetul de apa rece ... merge repede de nici nu trebuie sa pregatesc prea mult ... nici macar ptr. noapte. M-a invatat mama ca trebuie sa am rabdare, ca eu il cam fortam si cred ca ii faceam rau. Al meu e cam lacom ca jumatate de biberon il bea in 5 min. cred ... asa ca un nemancat. Dupa incepe sa oboseasca si mai face pauze. Pur si simplu trebuie sa astepti pana mai suge ea fara s-o fortezi, chiar daca mai astepti ... ca oricum mai curge putin, putin si fara sa suga. Biberonul trebuie sa fie tinut sa nu aiba aer in suzeta. Eu am luat NUCK, ca are si supapa si nu mai trebuie sa dea bb-le drumul sa intre aer. Suzeta e tot nr. 1 (0-3 luni) dar speciala ptr. lapte. Ptr. ceai am alta ... cred ca-i gaurica mai mica.
Acum i-am schimbat si lapticul, ca sa vad daca face colici de la el. Moasa a zis ca nu-i nici o problema, sa-i dau ce ii place ... Inainte aveam Hipp, acum am Milumil ... sa vedem.
Chiar in seara asta a facut cacuta cat il schimba tata-su ... adica pe prosop, fara sa se chinuie ... pur si simplu s-a scremut putin si gata cacuta ... si asta in doua reprize. Si culmea, a fost tot un carnacior ... galben, albui. Mama zice ca-i bine.
Am uitat, al meu bea acum ca. 60 ml ... cateodata mai putin, dar nu des ;) Lia cat bea?

Am si eu o intrebare la voi,Mona si Nally: Sebi si Lia sughita? Cris sughita cateodata de nu mai poate adormi ... si asa rau imi pare de el. Ce sa-i fac? Am intrebat moasa si zicea ca depinde de coincidenta ... ca nu exista nimic sigur. Pe aici citeam de lamaie, dar imi e mila sa-i dau. Voi ce faceti?

Erykutza, nu te stresa ... si nu te inspaimanta. Si pe mine "m-au speriat" toti ca acum nasc, si am nascut peste 3-4 saptamani. Cand vrea Ayumi, atunci vine ... tu savureaza timpul in continuare!

Irinel, iar ai probleme cu picioarele? Ai incercat sa reduci sarea? Eu de la ea am avut probleme ... Saracuta de tine! Pupici multi!

Eu ma bag in patut! Cris a baut, il tine mama in brate ... cred ca o sa mai bea pe la 1 noaptea si apoi spre dimineata ... e bine, sper numai sa nu mai aiba dureri de burtica si sa doarma. Azi am facut nani impreuna, eu goala si el pe pieptul meu, pe burtica. A stat asa ca. 45 min., dar dupa a vrut pe spate ... Mama, ce fain a fost ... cred ca mai mult ptr. mine decat ptr. Cris. O s-o mai fac! :)
Va pupic dulce!!!! Noapte buna!

Am uitat, i-am trimis Laurei un sms - chiar pe germana sa inteleaga si sotul in caz ca ea nu are mobilul la ea ... si aici nu ai voie cu el in spital. Dar pana acum nici un semn. Sper sa fie bine!
Pupici din nou!

Irinusha & Cris (03.05.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Nici o nouatate la doctor, nu control vaginal evident. Inainte de a intra doctorul ma amuzam cu sotiorul ca probabil la nastere o sa se uite de pe hol la mine cum nasc, i-o fi frica sa puna mana pe-acolo :-) La fel ca pana acum: cantarit (am pus mai mult de un kg doar intr-o saptamana!!!si am simtit ca am pus, am mancat ca sparta, mi-e tare foame, mananc, si dupa vreo ora mi se face greata pana la urmatoarea masa cand i-ar as manca si pietre), tensiune, ascultat inimioara la bebe, palpat burtica si asta a fost tot. ne vedem si saptamana viitoare.
Mai am o saptamana si putin si pot spune ca sunt si eu la termen, abia astept! (ma refer la cele 37 de saptamani ca sa nu mai fie copilul considerat pre-matur daca se naste, nu la totalul de 40).
Irinusha, esti draguta ca iti faci griji, stai linistita ca nu am probleme chiar asa urate cu picioarele, doar ca sunt umflate rau de vreo 2 zile. Eu incerc sa mananc mai nesarat da sunt multe lucuri care contin oricum sare. Insa nu prea cred ca e numai de la sare ca pana acum n-au fost asa umflate, cred ca mai e si altceva, da sincer nu sunt prea disperata, stiu ca o sa treaca dupa ce nasc si nu e asta cea mai mare neplacere.
Bebele meu va da cate un pupic la toti, mamici, bebici si burtici (se baltzaie de zor in burtica mea de cand scriu).
Mona din suflet iti doresc sa rezolvi problemuta ta. Sa stii ca o prietena mi-a zis ca ei i-a zis cineva de ceapa si ca a manacat ceapa si a baut ceai de chimen, anason si fenicul si a avut lapte, o multime. (ea facuse cezariana si stii ca dupa cezariana lapticul se instaleaza mai greu uneori). Ceaiurile astea nu stiu daca tu le poti gasi da chimen trebuie sa gasesti la raionul cu condimente la magazin. Poti sa incerci sa faci ceai. Este atat pentru lactatie cat si impotriva colicilor la copii din cate stiu eu.
Va pup fetele, probabil ca mai apar maine daca m-oi invrednici, ca e duminica si o sa lenevesc un pic in patut, ca in restul saptmanii nu prea apuc. Va doresc un weekend placut la toate.
Pupic

Irina, burtica cu baietel

35+ saptamani (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Salutare!
Mona draga, ai o dulceata ... de nu-mi dau seama cum n-ai papat-o pana acum. E super totala poza aia in care ii tii Liei caputul in palma. E totala poza. Sa aveti grija de voi si am un mesaj pt lapticul tau "hai odata mai lapticule mai".
Eryka, nu mi-am facut update la semnatura, da eu is in 38.5 sapt. Da, is in sapt 39, insa doar marti o sa am implinite 39 de sapt. Stai linistita ca nu nasti tu inaintea mea, adica lasa-ma pe mine prima, ok? Trebuie sa-ti spun ca-mi plac tare mult japonezii tai. Au o aparatura de ma lasa afis (adica fac cantariri la "puta de furnica" - scuze, e o expresie folosita cand ceva e cat mai aproape de perfect). Vezi ca mai ai s-o tii pe Ayumi in burticoanta ca sa mai creasca unpic, ca sa nu-i inseli asteptarile medicului cand zicea ca o sa ai un copilas mare . Sa ai grija de tine si de burtica si bucura-te cat mai mult de timpul cat il mai ai de petrecut cu mama si sora ta (ca apoi vine sufletica si uiti de ele 2).
Irinel, ai auzit ce-au spus mamicile, ca o sa dai jos kg in plus (Irinusha spunea parca), asa ca nu-ti fa probl ca ai pus pe tine 1kg intr-o sapt. Hai ca poate nici nu te-ai cantarit la aceeasi ora si in aceleasi circumstante, asa ca poate kg ala n-a fost intreg. Sa sa ai rabdare si sa-l lasi pe bebe sa stea la caldurica cat vrea el. Nu te grabii, lasa-l sa creasca acolo si tu bucura-te de cate zile mai is pana la marele moment.
Fetelor cu picioarele umflate, imi pare rau ca aveti asemenea probl, asta pt ca am vazut si eu pe pielea mea cum e sa retii apa.

Noi suntem bine, tot mai is ceva contractii, parca din ce in ce mai dese, dar tot neregulate. Io tot mai aud zgomote din burtica si pe cuvant daca imi dau seama cu ce sa le aseaman ... ciudat... dar sper ca bebe e bine sanatos.

Voi sa aveti grija de burtici si mamicile de bebici .

"Ma-ma" cu sau la bord de 38 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Tutus, esti tare draguta, da de fapt era vreun kg jumate, poate mai mult...:-) incerc sa imi fac curaj da ma gandesc in in inca 4 saptamani reusesc sa pun o multime, ma fac cat muntele.
Poate bebele tau deja incepe sa vorbeasca, de-aia auzi zgomote in burtica ;-)
Pupici

Irina, burtica cu baietel

35+ saptamani (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

multzu, fete dragi, de incurajari:)

tot asa, da' mergem mai departe.
irinush, ce frumos, cu bebe pe tine, goi! lia maninca lapticul muls de la mine (cam 60ml per masa, deci ca si cris), ea nu vrea, saracuta, sa 'mulga' singura.... ii dau cu furtunelu lipit de sfirc.
sughita lia de muta patu' uneori!:) nu va faceti probleme, am intrebat si au zis ca e perfect ok, isi regleaza muschii (diafragma si altele pe-acolo pe la stomacel):)).

o sa incerc ceapa si ceaiurile alea. iau un herb de la genaral nutrition: fenugreek, cica ar ajuta, sa vedem.

doamne, va doresc numai si numai bine!!!!

mona si lia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaP spune:

Monet: stiu ca nu m-ai intrebat pe mine despre ce biberoane sa folosesti, dar vreau as ti le recomand pe cele de la Playtex Avance cu bubble free. Sint bune pt ca bebe nu inghite mult aer odata cu laptele si deci previne colicii. Daca cumperi sticlutza de 177 de ml, tetina are gaura f mic si nu curge decit cite un pic. Mie mi s-a parut cel mai bun biberon si l-am folsit de cind bebe avea citeva zile.

Mariana(DPN 10 Iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna dimineata , si !
Felicitari Albinutza pentru baietzelul grasun!!! Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!!!

Irinusha, BB din brate este al vecinei mele. V-am povestit, pe el fac practica . Este unul din pretendentii lu' fi-mea. E un dulce!!!

Tutus, ma bucur ca e BB bine!!! Hai ca trece si el gatutzul, o sa vezi tu!

Iuliana, crema aia pt. picioare umflate se gaseste in Romania? Costa mult?

Irinel, ma bucur ca a fost totul ok la control?

Erika, se pare ca tot tu o sa nasti inaintea mea . Ma bucur ca e totul bine si la tine si lasa ca ii pacalesti tu cu tel mobil!!!

Mei, eu nu pot deschide pagina personala a Monei....

Mona iti tin pumnii sa rezolvi problema cu alaptatul!!! Nu ma pricep la sfaturi deocamdata...Stiu ca exista biberoane cu supapa, ca sa nu mai inghita BB aer.

Oare ce e cu Cady? Zicea ca se duce la control vineri dupa-amiaza si avusese ceva semne....O fi ramas sa nasca!!! Iti tinem pumnii Cady!!!

Intrebari pt. mamici: Voi cum il spalati pe BB la curuletz? Cu apa simpla, cu ceai de musetel...? Folositi suzeta, sau preferati sa ii dati tzitzi cand plange?

Eu am fost ieri la eco si Mariuca mi-a facut cel mai frumos cadou de ziua mea: este foarte bine, 3.300kg deja, sanatoasa, voinica, voioasa...cum se spune...Are circulara de cordon larga (scrie "esarfa") si am tot glumit pe tema asta, ca ar fi sora lui Catalin Dezbracatul . Nu are nici un gand sa iasa, colul este inchis...

Acum ma pregatesc sa ma duc la gratar, pacat ca e vremea nasoala, dar oricum ma duc la niste prieteni la curte, asa ca nu-i bai daca ne apuca ploaia.

Am terminat aproape toate cumparaturile pt. BB. Am multe hainutze primite sdi mai putzine cumparate. Mai am sa-i iau perie de par, dar nu am gasit cu fire naturale. Stiu ca alea de la Chicco sunt, dar nu am mai vazut in ultimul timp. Oricum nu e o prioritate. Aaaa, si mai am sa-i iau un matrial pt. a 2-a lenjerie (ca mi le face mama). Suzete nu i-am luat, o sa incerc sa nu ii dau deocamdata...Am zis ca daca i-o cumpar sigur i-o dau, asa ca mai bine sa nu o am in casa.

Cam astea sunt noutatile din frumoasa urbe a lui Caragiale ! Va doresc o zi minunata!!!

Madutza & ingerasul din burtica in 38+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Fetele, intru nitel ca brusc am intrat in priza :))- sa pregatesc bagaj si acte,care nu-s pregatite- acu vreo o ora,cand m-am trezit, am descoperit dopul gelatinos, si de atunci am cand si cand- s-a intamplat de vreo 3 ori pana acu- crampe ,mai bine zis dureri,ca la ciclu, si asa o senzatie sa merg la baie ,ca pt diaree (scuze, da' mie asa mi se-ntampla si citeam si-ntr-o carte ca poti avea simptome de astea)exact ca la ciclu, acu sa vedem de se intampla ceva azi, ori in urmatoarele zile- na ca m-a apucat emotia, va las acu,sa ma pregatesc nitel in caz de, de nu, revin sa va citesc, acu sa vedem din ce categorie fac eu parte, e repede sau nu, uf, na ca ma ia alta crampa...
pupici!

Mergi la inceput