Spermograma - rezultate diferite
Raspunsuri - Pagina 8
mishi spune:
am facut toate analizele: tomografii, dozaje hormonale, sange etc
din noiembrie ma chinui cu astea
mishi spune:
cred ca tocmai am sters ce scrisesem mai devreme. o sa scriu din nou ca sa poata citi toata lumea: am micronodul tumoral hipofizar cu ovare polichistice la mine iar la sotul spermograma spune: 12 mil cu mobilitate 65%. Am luat diane35 timp de 6 luni (si mai trebuie sa iau inca 6 luni), spironolactona, euthyrox si duphaston. m-am acrit de toate astea si cel mai rau e ca dureaza asa mult. cred ca ar trebui sa strang bani de fiv. a mai avut cineva toate astea la un loc? daca da, cum s-a rezolvat? analizele le-am facut la parhon si tot acolo merg pentru urmatoarele. spermograma am facut-o la medsana si nu am repetat-o inca.
?????????????
andrruzza spune:
Acum 6 luni sotul meu avea diagnostic astenospermie ushoara, cu 35 mil, 46% mobilitate, analiza facuta la Giulesti de dr. Cocei.
Acum, analiza facuta tot la giulesti, dar de dr. Moisa, diagnostic oligoastenospermie,cu 18 mil si 40% mobilitate!
Fetelor, ce sa inteleg?? Acelasi laborator, doar medici diferiti! 6 luni diferenta intre analize, dar 6 luni in care a mai luat si zinc cam 2-3 luni!
Sa repte analiza, dar unde?? Si care diagnostic sa-l iau de "bun"??
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Tia spune:
andrruzza,
valorile spermogramei se schimba destul de usor in functie de multi factori, iar solicitarea psihica este unul dintre ei. asa a patit si sotul meu: prima data spermograma a iesit foarte buna, la un an (dupa o solicitare destul de serioasa la serviciu) i s-a pus diagnosticul: oligoastenospermie moderata. sa lesinam amandoi cand am vazut rezultatul..
eu te-as sfatui sa mergi la acelasi laborator, macar inlaturi alte posibile erori.
succes!
nounou spune:
Daca tot ati readus subiectul pe tapet, am si eu o curiozitate: spermograma poate fi influentata, pe termen lung, de activitatea sexuala (frecventa)?
Tia spune:
spermograma se face dupa o abstinenta de 3-5 zile de la ultimul contact sexual.. asta inseamna ca
nu sunt nici asa statuti, dar nici prea tinereri ![]()
Floran spune:
Sunt noua pe acest forum si am si eu aceleasi problema ca si voi.
Dupa trei ani de analiza si tratamente, o inseminare am descoperit ca spermograma sotului nu este buna. Se pot "aranja" analizele ?
luli spune:
quote:
Originally posted by robert
Acest gen de tratament este recomandat de regula de medicul endocrinolog insa il poate prescrie si urologul si chiar si medicul tau ginecolog!!!! Este adevarat ca este de fapt un tratament hormonal, dar ce nu face omul pt asa un scop?
Si inca ceva....in cazul in care sotul tau fumeaza, sa se lase de acest obicei, este stiut ca fumul de tigare actioneaza ca un oxidant la nivel celular ( eu am reusit sa ma las de obiceiul asta de 2 luni)si deja simt "altceva".
Numai bine ,
Robert
Robert, de ce spui ca dupa 2 luni "simti altceva"? ai repetat analizele si au iest mai bune?
Penru ca si szotu meu a lasat tiutiunul si mai face si tratamentul de rigoare.
Poate va fi soare si pe strada noastra.
Luli
E si maine o zi!
nicole74 spune:
Buna, Floran!
In ce sens "nu e buna spermograma"?
Care sunt parametrii rezultati?
Numar, mobilitate, forme, volum, ph?