Spermograma - rezultate diferite

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

haide ca iti tin pumnii, daca ai nevoie de ceva sa-mi spui

ardit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwi117 spune:

Buna ziua prieteni,
Sotul meu si cu mine incercam "marea cu degetul" de 8 ani. Suntem in prag de FIV sau ICSI, inca nu stim exact care.
Spre deosebire de majoritatea situatiilor prezentate, la noi a fost invers: La Giulesti am avut rezultate bune spre f. bune (am facut acolo 5 inseminari) si prima spermograma de la Medsana (recenta) a fost mai trista.
Conform spuselor d-nei Dr. Protopopescu/Medsana, evolutii si respectiv involutii spectaculoase ale spermei nu se pot produce in intervale scurte de timp (1 an-cum ar fi cazul nostru).
Mi-e greu sa cred totusi ca la Giulesti le-au gresit pe toate. Pe de alta parte cred ca este f. greu pt. un barbat sa-l tot pui sa "produca la borcan" pentru ca noi sa testam capacitatea diferitelor laboratoare, plus cheltuielile, nervii si goana prin oras ca sa nu treaca timpul in care e bine sa prezinti "mostra".
Oricum noi am inceput un tratament naturist care n-are ce sa strice si ne pregatim, dupa cum am mai spus pentru FIV/ICSI.
Intrebarea mea catre cei cu mai multa experienta pe acest site ar fi unde este mai potrivit sa postez un subiect legat de nr. de embrioni pt. embriotransfer (sunt optimista).
Multumesc anticipat si succes tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

BUNA SI SCUZATI-MI INTARZIEREA!

De doua saptamani nu mi-a mers net-ul.
Va multumesc pentru sfaturi si am sa incerc sa va redau ce scrie pe rezultatul biopsiei.
Daca sunt greseli ,va rog sa ma scuzati dar nu prea inteleg scrisul.

" materialul recoltat inclus in parafina s-a sectionat,retaiat pana la epuizarea blocului,obtinandu-se 12 preparate histopatologice continand in medie 6 sectiuni fiecare preparat si care prezinta aspect de:
1)mic fragment de pa...chim(nu inteleg) testiculari continand tubi semiferi cu linia spermatogenica atrofica(maturare deficitara) si marcata screloza interstitiala.
2)tubi colectori cu epitelii inde...(nu inteleg) si un fragment de tub colector sectionat longitudinal(probabil fragment de rete testis)
3)nu se indentifica pe fragmentele examinate tubi semiferi cu linie germinativa normal maturata"

NICOLE 74 ,ROBERT, cei si cele care va pricepeti ce ma sfatuiti?
Recomandati-ne un doc. urolog daca cunoasteti .
Abia astept parerile voastre!
Inca o data scuze ptr. greseli .

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Copilutzu, Prof Dr Nicolae Calomfirescu de la Spitalul "Prof Dr Gerota" - este spitalul Ministerului de Interne pe la Foisor, in Bucuresti. A lucrat la Fundeni ani de zile, acum a plecat la Gerota ca sef de sectie. Mai dadea si consultatii la Medicover - Plevnei, dar nu stiu daca mai da si acum.
Sanatate multa!

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.R. spune:

Buna fetele!
Si eu cu sotul am fost la cabinetul particular al dr. Calomfirescu, nu prea ne-a ajutat cu nimic... din pacate, a dat din umeri... si ne-a trimis la dr. endocrinlog la Spitalul Elias, dar nu am fost deoarece la sotul meu nu este o problema hormonala.... Umblam prin cabinete medicale de trei ani.... si nimic.... m-am saturat de datul lor din umeri..... medicina a avansat asa mult... iar ei nu ne pot ajuta cu nimic.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

RR, din pacate majoritatea cazurilor de infertilitate masculina nu prea se pot rezolva, solutia ramanand FIV, ICSI.
Totusi eu am scris de dr Calomfirescu pt ca copilutzu a zis ca vrea sa mearga la un urolog si, parerea mea, la acest rezultat de punctie este bine sa-si spuna parerea si un urolog. Daca o va ajuta sau nu, n-avem de unde sa stim. Dar cred ca ceea ce vrea ea acum este in primul rand o parere avizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.R. spune:

Anemona eu nu vreau sa descurajez pe nimeni, credema ca stiu ce inseamna..... Chiar as vrea sa mearga la dr. Calomfirescu sa vad ce-i spune...., dintre toti medicii la care am fost singurul care ne-a explicat, si chiar ne-a spus sa nu disperam, a fost dl. dr. urolog Proca, (nu ca as vrea sa fiu mintita, dar eu tot cred ca se poate face ceva, in afara de FIV+ICSI, poate sint nebuna, dar eu asa cred) care din pacate nu mai este. Dr. Calomfirescu mi s-a parut indiferent, imi aduc aminte ca era o zi ploioasa si in timp ce vorbea cu noi casca la greu..... eu am plecat de acolo cu un gust amar.... plus ca pentru zece minute am platit 900.000 lei (ecografie + consultatie)....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele ce se mai aude de dr Soare....? S-a mai cumintit la spermograme? Ma gandeam sa-i faca sotul o vizita...desi de 2 ani l-am ocolit zdravan. Merita vizita?

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Anis, puteti merge doar daca ai nevoie ca cineva sa va minta frumos, pe banii vostri, fiindca spermograma va fi atat de optimista pana va va convinge sa-i mai faceti ceva vanzare la farmacia unde are actiuni ...
De ce te-ai gandit sa ii faci vizita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robert spune:

Pentru COPILUTZU:

" materialul recoltat inclus in parafina s-a sectionat,retaiat pana la epuizarea blocului,obtinandu-se 12 preparate histopatologice continand in medie 6 sectiuni fiecare preparat si care prezinta aspect de:
1)mic fragment de pa...chim(nu inteleg) testiculari continand tubi semiferi cu linia spermatogenica atrofica(maturare deficitara) si marcata screloza interstitiala.
2)tubi colectori cu epitelii inde...(nu inteleg) si un fragment de tub colector sectionat longitudinal(probabil fragment de rete testis)
3)nu se indentifica pe fragmentele examinate tubi semiferi cu linie germinativa normal maturata"

NICOLE 74 ,ROBERT, cei si cele care va pricepeti ce ma sfatuiti?
Recomandati-ne un doc. urolog daca cunoasteti .
Abia astept parerile voastre!
Inca o data scuze ptr. greseli .

Multumesc

Buletinul asta nu este unul care sa va anuleze sansele; Personal cred ca un tratament care sa "fortzeze" un pic spermatogeneza (un tratament hormonal de tip Proviron 2-3 capsule pe zi timp de cateva luni), antiinflamatoare, oligolemente...si daca se poate fara stresss in perioada asta........ si in acest timp CSD (contact sexual dirijat) si chiar inseminari poate ar aduce ce va doriti atat de mult....un bebe.
Noi (eu si sotia mea) ne indreptam spre o inseminare artificiala cat de curand (va fi prima noastra incercare de acest gen, tzinetzi-ne pumnii), asteptam sa ne programeze medicul.
Numai bine,
Robert

Mergi la inceput