Spermograma - rezultate diferite

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipi spune:

Analizele hormonale sunt in limite normale. A facut si testul genetic si e OK. Ultimul tratament l-a facut la indicatia lui dr. Damina urolog (Giulesti) recomandat tot de Moisa. A luat Vit E forte 5/zi si carnil timp de 2 luni. Cand i-a spus lui Moisa ca Damian i-a dat tratament aceasta a spus ca Damian si-a depasit atributiile. Nu stiu ce sa mai cred. Ma gandesc ca poate nu a asteptat destul ca sa se lichefieze sperma si de aici rezultatul prost. Oricum vreu sa ma interesez la Medsana cum influenteaza timpul de lichefiere analiza. Tot la Giulesti am avut acum 2 ani o experienta uluitoare. La inseminare astepta un cuplu. Se recoltase sperma si astepta sa o prepare pentru inseminare. De spermograma se ocupa Monica Dascalescu. Dupa o jumatate de ora a iesit Monica dascalesu si le-a spus ca nu are nici un spermatozoid. Amandoi erau terminati deci era azospermie. Dupa alte 10 minute revine si spunne ca totul este bine si ca sunt 90 mulioane si 40 % mob. Trebuie sa stiti ca tipa care era cu sotul a ramas atunci insarcinata (din prima incercare)la acea inseminare.
De atunci mi-am pus un semn de intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipi spune:

Scuzati greselile, dar sunt pur si simplu distrusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Cu toate am simtit de multe ori asta, dar trebuie sa te ridici si in primul rand sa nu-ti pierzi speranta.
Doctorii oricum isi dau cu presupusul in infertilitatea masculina, deoarece pana acum cativa ani nici nu se stia de asta.
Asa ca indiferent de numar, trebuie sa prestati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.R. spune:

Buna fetele!
Eu sint o membra veche a acestui forum, il citesc in fiecare zi, dar raspund foarte rar....
Haideti sa va spun si eu povestea mea cu spermogramele:
Facut analiza la Medsana: rezultat - 6 milioane;
Cabinet particular, dr. Moisa: rezultat - 0, azoospermie;
urmat trat., repetat analiza la dr. Moisa la cabinet particular 400.000, rezultat cu semn de intrebare deoarece eu si sotul meu am gresit si nu am avut decit o zi repaus sexual......... i-am spus dr. Moisa cind am avut rezultatul, dar dinsa a dat din umeri si ne-a spus: "ei si poate aveati cu 100.000 mai multi , oricum nu aveti nici o sansa decit FIV+ICSI sau donator", va dati seama ce a urmat, oricum nu mi-am pierdut speranta, decit increderea in domniile lor Doctorii.....
Sapt. viitoare sotul repeta analiza la Medicover, sa vedem acolo cum o sa iasa.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Dragele mele,

Ma bucur ca cineva a avut inspiratia sa creeze subiectul asta.
Azi am primit si eu pe fax analiza sotului meu si sunt disperata.
Ajutati-ma si pe mine cu un sfat sau spuneti-mi din experienta voastra cum e rezultatul si ce e de facut.....

- Aspect: opalescent alb cenusiu
- volum 2ml (normal 2-6)
- ph 7,8 (normal 7,2-7,8)
- timp de lichefiere 45 min (normal max 40)
- numar 6,24 mil/ml (normal 40 -240)
- mobilitate A+B+C: 85%
A -(FOARTE MOBILI) 2H 4H
20 5 0
B - (MOBILI)
20 15 10
C -(LENTI)
20 20 15
D - (IMOBILI)
40 60 75

- Leucocite 1800/mm3 (normal< 2000)
- Morfologie
- 40% forme tipice
- 20% amorfi
- 10% piriformi
- 10% bicaudali
- 10%microcefali
- 5% megalocefali
CONCLUZIE: OLIGOSPERMIE SEVERA CU ASTENOSPERMIE MODERATA.

Oare ce sanse avem???

Pup u,

Luli

Mergi la inceput

Draga Luli, acelasi diagnostic il are si sotul meu, numai ca numarul e mai mic 2,8 mil/ml. Se spune ca daca femeia e perfect sanatoasa sansele sunt; este suficient 1 ca sa ramana insarcinata. Daca insa si ea are probleme atunci e mai greu.
Noi suntem la faza de analize si apoi vom vedea daca este cazul de IA sau FIV, ICSI. Eu deocamdata sper, mai ales ca aici este o fata Mihaela Ema care a ramas natural doar cu 1 mil/ml.
Acum depinde la ce doctor va duceti: s-ar putea sa va recomande FIV direct. Parerea mea este sa mergeti la prof. Ancar, care mai intai vrea sa vada toate analizele (inclusiv hormonale si urologice) ale sotului si abia apoi se pronunta.
Bafta
PS: noi ne-am bucurat cand am vazut analiza, prima fusese azoospermie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

quote:
Originally posted by nicole74

Draga Luli, acelasi diagnostic il are si sotul meu, numai ca numarul e mai mic 2,8 mil/ml. Se spune ca daca femeia e perfect sanatoasa sansele sunt; este suficient 1 ca sa ramana insarcinata. Daca insa si ea are probleme atunci e mai greu.
Noi suntem la faza de analize si apoi vom vedea daca este cazul de IA sau FIV, ICSI. Eu deocamdata sper, mai ales ca aici este o fata Mihaela Ema care a ramas natural doar cu 1 mil/ml.
Acum depinde la ce doctor va duceti: s-ar putea sa va recomande FIV direct. Parerea mea este sa mergeti la prof. Ancar, care mai intai vrea sa vada toate analizele (inclusiv hormonale si urologice) ale sotului si abia apoi se pronunta.

Pai la Ancar mergem. Mai am eu de facut eco TV in ziua 9 si 11 si analize in ziua 14 si 21 iar pe 24 mai a.c. avem din nou programare. Dar nu stiu despre ce analize hormonale si urologice vorbesti pentru szot! Spune-mi si mie ca sa le facem pana atunci si sa mergem cu ele complete - sa nu mai pierdem timpul. Eu cica as fi oarecum sanatoasa pana acum, trompe permeabile (dar mi-a recomandat Ancar sa fac si instilatii).

Pup u,
Bafta
PS: noi ne-am bucurat cand am vazut analiza, prima fusese azoospermie.

Luli

Mergi la inceput

Luli,
sotului meu i-a dat analize hormonale (se pot face oricand): LH, FSH, prolactina si testosteron; precum si ecografie prostata si testicule; examen urologic. Noi am fost la dl Amber pentru eco la Medsana.
Tu ai un ID Yahoo, al meu este Nicole7430, dar intru numai seara de acasa.
Analizele tale hormonale trebuie facute in cadrul aceluiasi ciclu.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

Fetelor dupa cum stiti si noi suntem in aceeasi galeata
Nu disperati...mai ales Cipi.Dupa acelasi tratament ,tot la dr Damian
rezultatul a fost tot 0.Am relut vechiul tratament zn,vit e (1,2 pe zi)livercin(dat de Moisa)+ce am mai vazut pe aici napraznic,branca
a fost mai bine...nu grozav,ca inainte
ACU facem FIV si sper sa mearga...deci cipi sunt si alte solutii(nu mai am mailul tau)
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robert spune:

Am stat mult si bine si m-am gandit inainte de a scrie acest mesaj. Eu sunt ploiestean si am facut in orasul meu cel putin 10 spermograme la laboaratoare diferite. Toate spuneau acelasi lucru o valoare in jurul a 20 de milioane de spermatozoizi cu mobilitate de peste 80 %-90% si ceilalti parametrii care ne dadeau spernate ca dupa un tratament bun vom avea un bebe; Numai ca la giulesti am fost rugat sa repet spermograma si .....surpriza!!!! Nr. spermatozoizilor erau de peste 40 de milioane insa mobilitatea neasteptat de proasta!!! Doctorita (nu am sa-i dau numele fiinca l-ati pomenit voi destul pe aici..)mi-a propus sa fac analizele hormonale, care au iesit super bine. Dupa lungi incercari de tratamente naturiste, apicole, alopate am avut imbunatatiri ale valorilor insa bebe nu a venit. Sunt la fel de bulversat ca si voi in ceea ce priveste rezultatele spermogramelor de la diverse laboratoare si cel de la Giulesti!!! Am stat de vorba cu o doctorita care efectueaza astfel de analize si mi-a explicat si chiar demonstrat cum se face o spermograma (una din spemogramele mele). Se pune recipientul cu sperma la "termostatare" (37C) pana cand aceasta se fluidifica ( de aici parametrul "fluidificata... la ...30,40, 50 de min, etc); dupa aceea se pune o "picatura" de sperma "omogenizata" pe o lama care are "camarutze" compartimentate pentru numaratul spermatozoizilor. Dupa numaratoarea lor (printr-un calcul matematic bine stabilit) se afla numarul lor /mmc. Apoi se face un raport (la ochi) cati si in ce proportie sunt viabili, mobili, cati prezinta morfologie normala si cati aberanta si restul paramatrilor. Paote acesta este un motiv pentru care valorile nu ies de fiecare aceleasi, ele sunt interpretate de ochiul si calculul matematic al unui medic biochimst nu de o masinarie din asta moderna (de ex cea care determina o formula leucocitara),pana si spermocultura este determianta tot de ochiul medicului biochimist, el recunoaste si numara cate leucocite ies in sperma, levuri, candida, etc. Eu am aut norocul sa-mi vad proprii spermatozoizi la microscop si doctorita cu multa rabdare mi-a raspuns la absolut toate intrebarile mele legate de efectuarea spermogramei. As mai fi avut multe de scris insa ma tem ca si asa am ocupat spatiul cam mult pe aici. M-am uitat si am observat ca sunt singurul tip de pe "asteptand un ingeras...." Numai bine, robert

Mergi la inceput