Test de ovulatie
Buna!
Vreau sa va intreb daca a folosit cineva testul de ovulatie Fertil test pentru ca eu am stricat 4 , din ziua 11 pana in ziua 14 si nimic. Toate sunt negative.
Temperatura a crescut in ziua 14 si nu stiu care e rezultatul corect.
Merci
Raspunsuri
anne-marry spune:
nicole, nu stiu ce sa iti zic, eu cand am facut, am folosit narcis,cu sau fara caserola si mi-a iesit imediat si clar pozitiv, si nici la priam ora u era fcut ci la pranz...in fine...si asta costa cam 50.000 lei,insa depinde si cand ai avut ovulatia...daca ziic ca sunt 14 ziel de la data ovulatiei....mai fa unul maine dimineta dar schimba ..ia alt a firma..vezi si tu,eu am auzit fetele vorbind de clear blue ca fiind f bun.
iti doresc sa fie asa cum vrei tu, sa iasa cu ochisori.
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Shobo spune:
anne marry,
imi spusi si mie te rog frumos de unde (ce farmacii) gasesti tu Clear Blue sau Narcis? din cele Clear Blue am folosit si eu si intr-adevar facindu-le pe la prinz ieseau corect pozitiv, insa mi le adusese sotul meu de prin state (unde nu mai zic ca erau si ieftine, cam 450mii / 7 teste). in Ro nu stiu decit de cele olandeze de la Sensi Blue si habar n-am daca-s bune - costa 108mii / test, deci si cam scumpe.
astept raspunsul tau.
multumec f mult
try spune:
Daca tu stii sigur ca faza ta luteala dureaza 14 zile si esti sigura ca ai identificat bine ziua ovulatiei, atunci ar trebui sa fi insarcianta. Daca nu erai, atunci ar fi trebuit sa-ti scada temperatura in ziua 13 si in ziua 14 sa-ti vina ciclul. Daca tu si in ziua 14 ai temp ridicata (chiar a crescut peste nivelul zilelor de dinainte) atunci eu zic ca-i sarcina. Testul poate sa-ti iasa negativ pentru ca nivelul de hcg e prea mic. Dar anne-mary te-a sfatuit bine, schimba marca de tester, poate ai sanse mai mari cu un alt tester.
14+ sapt DNP 1 nov.
try spune:
Aceste teste de ovulatie au rolul de a depista hormonul LH din urina atunci cand el este pe culme (adica ace concentratia cea mai mare). Imaginati-va graficul acestui hormon ca pe un deal. EL e scazut la inceput, apoi creste, creste, atinge un nivel maxim (culmea dealului) si poi incepe si scade. De regula LH incepe sa creasca usor cu 36 de ore inainte de ovulatie si atinge nivelul maxim cu cca. 12-24 de ore inainte de ovulatie.
Daca testul de ovulatie nu ti-a iesit pozitiv si totusi deja ai ovulat, pot fi doar 2 explicatii:
- ori testul este slab calitativ
- ori tu ai facut testul intr-un moment in care n-ai prins varful maxim al LH-ului. Gandeste-te spre exemplu ca ovulezi la 12 ziua pe data de 10. Asta inseamna ca LH-ul la tine a atins nivelul maxim in intervalul 12 ziua data de 9 pana la 12 noaptea (intre data de 9 si data de 10). Daca tu faci testele de ovulatie dimineata la ora 8 atunci cu siguranta ai ratat momentul prielnic in care testul putea depista ovulatia ta.
De-aia, daca va permiteti sa consumati mai multe teste si stiti cam cu aproximatie zilele probabile de ovulatie, atunci faceti 2 teste/zi ca sa nu ratati nivelul maxim de LH.
Dar, parerea mea, daca tot stiti cu aproximatie zilele in care veti ovula (bine-nteles daca e vorba de cateva zile diferenta, nu de 2 sapt.), nu mai aveti nevoie de teste de ovulatie, ci doar dati-i bataie si prestati cel mult 1 data la 2 zile, iar daca va tin balamalele, in fiecare zi pe perioada cat considerati voi ca e posibil sa ovulati. Nu uita, trebuie sa prestezi inainte de a ovula, daca in ziua 14-a tu deja ai avut temp. ridicata, e cam tarziu sa mai prestati. Trebuie sa aveti grija sa incepeti sa prestati cu cel putin 3 zile inainte de a creste temperatura. Deci, daca tu ai ovulat in ziua 13 (caci pe 14 deja ti-a crescut temperatura si se considera ca fiind prima zi DUPA ovulatie), atunci ar fi trebuit sa va apucati de prestari cam din ziua 9-10 sa fiti siguri ca baieteii sunt in uter si pe tuburile falopiene cand foliculul tau elibereaza ovulul. Intotdeauna "baietii" trebuie sa astepte "doamna" si nu invers.
Uite aici un link cu explicatii detaliate ce tin de hormonii din timpul ciclului:
http://www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/ff_menstrual_cycle.html#5
si un alt link care explica cum e cu testele de ovulatie (du-te catre sfarsitul paginii):
http://www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/ff_hormones_and_signs.html#15
14+ sapt DNP 1 nov.