La France (9)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Va multumesc, Delphin si Otilia. Cam asa interpretasem si eu dar nu eram sigura pt ca nu stiam cat trebuie sa fie normal. Deci, sa inteleg ca de-asta mi-a spus ca nu am fost precauta, pt ca nu am fost imunizata (un vaccin?)inainte de a ramane insarcinata. Oricum sper sa nu contactez boala, tinand cont ca nu am contact cu pisici, nici nu-mi place carnea nefacuta bine.
Ma bucur ca va am aproape si pot oricand apela la sfaturile voastre, care pt noi "incepatoarele" sunt nepretuite.
Va pupic

Anca & bebic de 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by dama

Deci, sa inteleg ca de-asta mi-a spus ca nu am fost precauta, pt ca nu am fost imunizata (un vaccin?)inainte de a ramane insarcinata.

N-ai pentru ce sa multumesti, Ancuta draga!
Din pacate pentru toxoplasmoza nu exista nici un vaccin, ai fi fost imunizata daca ai fi facut o data boala inainte. Nici eu nu sunt imunizata... si daca vreau bebe 2, tot asa va trebui sa fiu precauta, as vrea eu sa fac boala ca sa ma imunizez acum cind nu-s , dar cum sa fac? Sa alerg pisicile pe aici si sa le pup pe botic? Biftec tartar am mincat cu tonele la viata mea, dar vad ca fara succes... Dar tu sa fii precauta, ca femeile insarcinate sunt mai sensibile si fragile si se prind bolile mai usor de ele :(((.
Dar daca respecti toate regulile de igiena si de alimentatie n-are de ce sa-ti fie teama!

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Otilia, daca vrei sa te imunizezi, lasate zgariata de o pisica de casa, caci aia face pipi si kk in nisip sau ce o fi ala care nu se schimba zilnic. Aici in franta am auzit ca mamicile de fetite lasa fetitele cand sunt mici sa se joace cu pisici pt. a fii imunizate contra toxo. Iar boala cica trece si fara sa-ti dai seama ca ai facut-o.
Bun, acum nu stiu sa-ti spun cat este de adevarata treaba cu pisicile si cu fetitele, eu imi amintesc sa ma fii zgariat pisicile din Ro caci tare le mai chinuiam cand eram mica si uite ca nu am fost imunizata. Sa fie oare pisicile din Ro mai curate?

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Mai fetelor,nu mai dati vina pe pisicipentru toxoplasmoza!!
Mie mi-a spus ginecoloaga cind eram la inceputul sarcinii ca nu am voie sa ating cutia unde isi face pisica nevoile!!Toxoplasmoza se transmite cel mai repede de la carnea cruda si de la legumele si fructele nespalate.
Daca mîngîi o pisica si te speli pe mîini dupa aceea nu e nici un pericol.In schimb nu ai voie sa ii cureti cutia sau sa gradinaresti fara manusi.
Pupici la burtici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Sigur ca da, legumele si fructele pe care pisica a facut pipi! Tot pisica e vinovata! Asta e!

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Fetelor sunteti niste scumpici si parca imi dati mai multa incredere; ieri eram tare confuza si speriata de situatie, crdeam ca sunt singura neimunizata si incepusem sa . Ar fi bine sa ne putem imuniza pt unele boli doar jucandu-ne cu anumite animale, mai ales daca le si iubim.

Anca & de 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Mai fetelor, nu e vorba ca pisicile "sunt de vina", ci este un fapt calr, NUMAI in intestinul pisicilor (sau al catorva alte mamifere din aceeasi familie)se poate produce inmultirea acestui parazit, acolo are loc numai faza "sexuata" din procesul de dezvoltare al "toxoplasma gondii", deci a acestul parazit. Deci pisica e, pur si simplu "gazda" fara de care el nu poate exista! Eu as face un maaare ocol cand as vedea o pisica (si mie mi-s dragi, dar 9 luni nu m-am atins de ele pentru ca tot asa, nu eram imunizata), si stiti de ce? Incidenta la copii noi nascuti este mare 1:1000, ceeace e destul de mult. Si partea proasta este ca urmarile infectiei se pot vedea in unele cazuri luni/ani dupa nastere, deci bebita poate sa para normal la prima vedere, si TOTUSI pe parcurs sa se constate , prin tulburari neurologice din cele mai diverse, tulburari de vedere, etc...ca a avut infectie cu toxoplasmoza.
Demi, nu vreau sa te sperii, dar asta e o boala ce o putem evita usor, si ma gandesc ca e bine sa sti ca trebuie luata chiar in serios!
Deci: nu carne care nu e bine fiarta/prajita/afumata, si NU oricarui contatct cu pisici, in timpul sarcinii!
Va sarut,
Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

N-a mai scris nimeni de ieri

Fetelor, e prima data cand accesez La France si nu s-a raspuns de asa mult timp.

Week-end placut in continuare tuturor, eu sper sa nu ploua astazi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Eu ma pregatesc sa ies pe usa, caci ma duc la munca pana la pranz, iar dupa masa ne ducem la Nice la prietenii nostri. Dar ma simt obosita tare, desi dorm destul! Voi ce program aveti astazi?
We placut, cat mai este el!
Pupici!

oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

quote:
Originally posted by oana cretu
Voi ce program aveti astazi?

In casa, in casa si iar in casa, ceea ce inseamna: DC, DC si iar DC!!!

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput