Cam cat pentru intretinerea unui copil in Ro

Cam cat pentru intretinerea unui copil in Ro | Autor: milenadinu

Link direct la acest mesaj

Stiu ca intrebarea e un pic penibila, daca cineva m-ar pune-o mie acum ,zau ca n-as putea raspunde, dar vreau doar o idee generala.Imi trimit baietelul de 20 de luni la bunici si ma tot gandec cam cati bani sa le dau pentru intretinerea lui.Mama refuza sa-i fac un card pe contul nostru pe motiv ca o complic prea mult,nici nu imi poate spune ea o suma deoarece nu prea cunoaste preturile la produsele pentru copii.El este un mare consumator de lactate,suculete de fructe,mananca struguri,kiwi si rar banane,ar rontai ca orice copil tot timpul napolitane si biscuiti,are inca pampers dar sper ca mama sa-l poata invata la olita cum se face vremea mai buna.Haine i-am cumparat aici,la fel toate produsele cosmetice plus cerealele preferate.Ceva jucarii e clar ca o sa-i trebuiasca,poate si o tricicleta, nu foarte scumpa doar pentru 2 luni.Am inteles ca iar s-au mai scumpit toate cele, asa ca o oarecare aproximare mi-ar prinde bine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PaulaM spune:

Buna,
pe mine intretinerea Marei (2 ani si 6 luni) ma costa cam 10 milioane pe luna. Asta incluzind si cheltuielile ocazionale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Milena, in conditiile in care tu deja i-ai cumparat hainute, restul ramane la aprecierea ta. Adica, daca vrei sa folosesti exclusiv produse de firma super scumpe, poti sa ajungi la niste sume foarte mari.
Eu nu iti pot da decat exemplul personal: noi cu 15 milioane (adica aprox. (450 USD) pe luna traim 3 oameni. Nu pot sa spun ca sufar de foame, si nici ca mananc doar paine si cartofi. Fetitei mele nu ii lipseste absolut nimic. Am sa iti dau concret exemple de preturi:
- pampers de la 600.000 la 800.000 lei pachetul mare (care are in jur de 80 bucati)
- tricicleta - de la 200.000 la 900.000 lei
- fructe - de la 40.000 la 100.000 lei kilogramul.
Depinde tare mult si de unde le cumperi si daca tii la firmele de renume.
Eu apreciez ca pentru fetita mea noi consumam lunar in jur de 4 milioane. Uneori si mai putin, pentru ca nu ii cumparam hainute lunar. Alteori depasim, pentru ca luam ceva semnificativ (de genul carut sport sau incaltaminte). Si intretinerea platita la bloc pentru copil difera de la bloc la bloc... dar asta poti afla de la mama ta, cam cat e intretinerea pe persoana.
Mult succes!
Cu drag,
Eventual fa o medie a raspunsurilor pe care le vei primi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Viziteaza:
www.metro.ro
www.carrefour.ro
www.cora.ro
Avind in vedere ca e vorba despre ofertele lor speciale, cred ca sunt cam cele mai mici preturi la care se gasesc produsele respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Aproximative :
1 cutie lapte Dorna (1L) = 40.000 lei
4 iaurtele Danonino = 20.000 lei
1 kg. struguri = o fi mai mult de 100.000 lei (n-am luat inca :D)
1 kg kiwi = 80.000 lei
1 kg mere = 25.000 lei
1 kg banane = 40.000 lei
1 kg branza = 100.000 lei
1 kg rosii = 50.000 lei
1 kg castraveti = 50.000 lei
1 kg cartofi = 15.000 lei
1 pachet biscuiti simpli = 10.000 lei
1 pachet biscuiti crema = 25.000 lei
1 croissant cu gem = 15.000 lei
1 kg piept pui dezosat = 120.000 lei
1 kg pulpe pui = 80.000 lei
1 kg carne vita = 100.000 lei
1 pachet pampersi(~70buc)= 600.000 lei
sucuri de fructe nu prea sunt :(, io stiu doar de Teddy, cam 20.000 250 de ml - si cele la cutie, santal e vreo 50.000, astea romanesti 40.000.

-- jucarii --
tricicleta - 500.000 lei
scule nisip - 100.000 lei
mingii - 100.000 lei
masinute - 500.000 lei

Hainutele de vara nu-s f. scumpe.
Nu am facut calculul niciodata,da' nu cred ca bagam mai mult de 3-4 milioane lunar (doar) in funduletzu' lui.
Oricum, 10 milioane mi se pare mult!

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara t spune:

Paula 10 mil.mi se pare cam exagerat.Ce spune Elena e mai apropiat de realitate.Noi cu Andreea cheltuim aprox.3 mil pe luna(nu mai avem pampers)si pot sa-ti spun ca nu-i lipseste absolut nimic(lunar cate o jucarie,o carte sau un joc educativ,mancare ce e mai bun,fructe proaspete).
Cum spunea si Elena:Pampers intre 500.000 si 700.000 pachetul mare
Hainutele depinde de unde le cumpara si la jucarii la fel.

Numai bine,Lacramioara si nazdravana Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Daca as lasa eu copilul in Ro, i-as da alocatia pe care o ia aici, adica 150 euro.Nu-s diferente mari de preturi si,daca ii ajunge aici, ii ajunge si acolo.Nu stiu cum e in Elvetia, dar aici, in D, alocatia pe care o primeste e mai mult decat suficienta pt nevoile zilnice ale copilului.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Cred ca daca nu cumpara hainute sau alte chestii costisitoare, cam 100 euro/luna i-ar ajunge pentru el. Dar daca sta la bloc, banuiesc ca trebuie sa-l mai treaca si la intretinere.

Laura si bebitele: Bianca (5 ani) si Ramona (1 an si 11 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by Camelia

Daca as lasa eu copilul in Ro, i-as da alocatia pe care o ia aici, adica 150 euro.Nu-s diferente mari de preturi si,daca ii ajunge aici, ii ajunge si acolo.Nu stiu cum e in Elvetia, dar aici, in D, alocatia pe care o primeste e mai mult decat suficienta pt nevoile zilnice ale copilului.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Cam 100 euro/ luna daca excluzi hainutele si pantofiorii.
Laptele si mancarea pt el daca o faci tu acasa - si asa cred ca va face mama ta - si nu o cumperi gata preparata la borcanase ajung cam la 2.000.000 lei/luna iar fructele, mai stiu si eu depinde de unde la iei...
Iar pampers-ii trec de 1.100.000/ luna linistit... Alte cosmetice necesare: servetele, betisoare, sapun, sampon etc, se duc pana in alte 900.000 lei, dar nu le iei pe toate lunar...

Azi i-am luat lui Alex sandalute si m-au costat aproape 900.000 lei - are 8 luni!!! ce D-zeu - de nu imi venea sa cred. Dar erau singurele din piele care tin glezna bine si au si talpa de piele.
Ii puteam lua si sandalute din inlocuitori de 139.000 lei, dar nu erau potrivite ca model pt varsta lui.
In ce priveste hainutele, daca ii iei ceva la urgenta ai de ales: haine de calitate care sunt intr-adevar f. scumpe- un costumas poate ajunge pana la 700.000 - 1.000.000 lei sau prostioare turcesti ieftine si ... care nu trec de 450.000 - 500.000 lei si care de atatia bani tin. Dar tu n-ai nevoie de hainute si nici de cosmetice,asadar 150 euro incluzand si intretinerea sunt destui.

Alex si Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Noi cheltuim in jur de 4 mil. Nu prea cumparam hainite si pantofiori, primim din Usa de la socrii, deci ne-am scos cu alta cheltuiala. Intretinerea tot trebuie platita, e trecut cu o persoana in plus la cheltuieli din prima zi de cand a ajuns acasa(vecinii faceau scandal de nu plateam, cum de altfel au facut-o cu altii)

Dana&bb Andy(1 an si 2 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Buna
Noi cheltium 10 milioane (250 EUR) pe luna pentru Monica. Suma include toate cheltuielile. Daca are hainute si cosmetice suficiente atunci probabil 150 EUR pe luna e suficient.
Oricum sunt aproximari, fiecare cheltuie tot ce are cu copilul :).

Monica si Sorana

Mergi la inceput