Ce bine-mi pare ca ai luat teapa!...
Raspunsuri - Pagina 2
ruxij spune:
Inca ceva, Catalina a intrebat ce sentimente ne trezesc versurile astea. Cred ca ele reflecta invidia si rautatea care domnesc intre romani. Chiar asa se intampla in realitate, cea mai mare bucurie pe care o poti face rudelor si cunostintelor este sa "iei teapa". Concret, versurile "reflecta un anumit gen de mentalitate".
ruxij
oana cretu spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Inca ceva, Catalina a intrebat ce sentimente ne trezesc versurile astea. Cred ca ele reflecta invidia si rautatea care domnesc intre romani. Chiar asa se intampla in realitate, cea mai mare bucurie pe care o poti face rudelor si cunostintelor este sa "iei teapa". Concret, versurile "reflecta un anumit gen de mentalitate".
ruxij
Exact asta spunea si prietenul meu mai devreme, ca reflecta caracterul romanilor si ca lui ii place melodia, dar eu nu sunt de acord cu asta, nu gasesc normal a exprima asta prin muzica. Daca ai YM iti trimit eu melodia, eu am luat-o de pe kazaa.
oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
rodika spune:
Nu cunosc melodia,insa versurile sunt sub orice critica(parerea mea).Sper din tot sufletul sa nu se uite limba romana,vad numai cuvinte d-astea "imprumutate"
ruxij spune:
Oana, multumesc mult, chiar vreau melodia. Adresele mele de e-mail sunt: lastanciu@ucdavis.edu si lastanciu@yahoo.com
Merci inca odata,
Lia
ruxij
cataghe spune:
Wow! Sa pic pe spate cind am vazut 12 raspunsuri la subiectul asta!!!
Poi sa va explic, fetelor, frumoaselor, cum devine problema cu copiii si tinerii! Eu am luat cunostinta de aceasta melodie de la fiul meu in virsta de 5 ani si jumatate, pe care l-am auzit la un moment dat cintind prin casa cit il tinea gura "ce bine-mi pare ca ai luat teapaaaaaa!..." Unde a auzit-o el, nu ma intrebati, dar greu nu a fost ca se da pe toate posturile de radio de citeva ori pe zi. Ei, am luat eu copilul, l-am intrebat pe un ton cit mai blind posibil ce cinta el acolo, m-am apucat sa ii explic ca nu e frumos si nu e bine sa te bucuri de necazul altuia si ca nenii aia care cinta despre asta vorbesc... etc, si am ciulit si eu curioasa urechile sa prind cintecul pe undeva, sa aud si eu despre ce-i vorba, ca juniorul se oprise cu memorarea la primul vers din refren si nu-mi dadeam seama exact!
Cum va spuneam, nu a fost greu, ca se aude peste tot, si ca sa fiu si mai in clar am cautat versurile pe net.
Mi s-au parut atit de aiurea incit m-am gindit "nu se poate sa fie adevarat, baietii astia probabil ca vor sa satirizeze", cum spunea cineva si aici, "mentalitatea asta romaneasca cu <sa moara capra vecinului>!!!" Si am vrut sa mai aud si alte pareri. Citind ceea ce ati scris voi, trag concluzia ca naivitatea mea m-a facut sa mai "iau o teapa" si sa caut ca de obicei intentii nobile intr-o chestie sub-mediocra si revoltatoare. In ultima instanta si daca ar fi asa, si intentia celor de la Casa Loco a fost cea de a combate acest gen de mentalitate, ma indoiesc serios ca modul in care s-a concretizat aceasta intentie o face accesibila intelegerii publicului din .ro. Ceea ce vor intelege majoritatea va fi ca uite, domnule, cum au baietii astia curajul sa spuna lucrurilor pe nume, si sa dea grai sentimentelor care macina romanul obisnuit: "Uite, te-am sunat sa-ti spun ca-mi pare bine si mie c-ai luat tzeapa !"
Ce sa mai zic, sa meditam... hitul verii 2004... bravos, natiune!
Pupici,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
danacaltan spune:
Dar trupa asta, fetelor, CHIAR SATIRIZEAZA.N-avetzi motive sa luatzi cuvintele din text "mot a mot".Iar atitudinea : "sa moara si capra vecinului" este uman-general valabila, nu strict romaneasca...
Dana_ spune:
Imi place tare mult melodia asta
Ieri au fost baietii de la Cassa Loco la festival la noi in Cluj si au inceput cu piesa asta
Dana&bb Andy(1 an si 2 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob
hannen spune:
Draga danacaltan,probabil ca satirizeaza ,dar vorba Catalinei nu cred ca tot omul o "pricepe" ca pe o satira.Inclin sa-i dau dreptate Catalinei, care efectiv mi-a luat "vorbele din gura" .
What`s next????
Nicole&Amira
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
allya spune:
mai si mie imi place! atat Casa Locco cat si ceea ce exprima versurile... asa-s romanii, cat e de adevarat... evident ca nu e bine ca pruncii nostrii sa traga invataminte din ea...dar sunt cool, degeaba...
allya spune:
si Casa locco inseamna casa de nebuni in spaniola...sugestiv nu?
si ei isi scriu numele Ca$$a locco...
de ce va deranjeaza? nu ati patit-o cu sa-i moara si capra vecinului niciodata?