Mi-a adus astazi o colega 30 grame de propolis. Arata ca niste nuci mai micute. Am inteles ca este foarte bun pentru tratarea multor boli.Ma intereseaza pentru uz intern dar nu stiu cum se prepara.
Ma puteti ajuta?
Il iei cu o lingurita de miere. Stiu ca laptisorul de matca e minunat, dar eu n-am putut sa-l inghit, ca era scarbos.
Anca uite ce am gasit eu in legatura cu propolisul:
http://www.terapii-naturiste.com/terapii_naturiste/apiterapia/propolis.htm
Tin minte ca atunci cand eram copil si mama imi dadea propolis. Are o gramada de propietatzi.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Draga Anca,
noi folosim zilnic tinctura de propolis, pe care eu singura o prepar.
Reteta este urmatoarea:
- 25-30g propolis uscat
- 100 ml alcool alimentar peste 80 de grade
Se marunteste bine propolisul (cu cutitul sau rasnitza de cafea) si se amesteca cu alcolul intr-un recipient. Amestecul se incalzeste la 30-35 de grade si se amesteca bine. Procedura se repeta zilnic timp de o saptamana. Se lasa la decantat si se alege lichidul curat.
Asta a fost o metoda de preparare.
Mai este insa o metoda mai simpla, care insa dureaza putin mai mult, pe care o folosesc si eu.
A doua metoda:
- acelasi amestec(propolis marunti + alcool) se lasa la macerat intr-un borcan curat cu capac timp de 14-20 de zile, agitand din cand in cand borcanul(odata la cateva zile). Apoi la fel, dupa ultima agitare a borcanului se lasa la decantat, apoi se trage lichidul curat intr-o sticlutza. Se poate utiliza si direct din borcan.
Este mult mai ieftin sa-ti prepari singur tinctura de propolis decat sa o cumperi gata preparata(ai si satisfactie mai mare).
Succes!