Socata
Fetele,
Am primit niste flori de soc, vreo 10 la numar si vreau sa fac socata. Imi aimintesc si eu de 10 flori la 10 litri d eapa 3 zile, dar mai mut nu. In fine, intrebarile mele sunt scurt pe d:
1. vreau reteta de socata cu drojdie
2. vreau o reteta de socata dietetica, mai fermenteaza daca nu are zahar si are acelasi gust.
Va rog sa-mi dati retete testate, sa nu ma faceti sa-mi irosesc florile, ca aici sunt rare, nu se gasesc pe toate gardurile.
Va multumesc si va pup,
O, odata cand am facut acasa mi-a iesit prea fementata,prea acidulata era trecuta. Vreau sa ma asigur ca nu o sa repete, asa ca dati-mi ponturi.
scarmanus
Raspunsuri
mariaangeli_que spune:
Nu stiu reteta exacta dar astept un pahar de socata si ma-m inscris prima ,fi-eti mila....
imi aduc aminte ca bunica punea boabe de orez ca sa fie putin acidulata
te pup
scarmanus spune:
Hai, ma fetelor, nu ma lasati fara reteta de socata. Ca am florile si va invit la un pahar, din 10 litri se gaseste pentru toate.
scarmanus
Adela99 spune:
Din pacate nu pot sa-ti dau ponturi, am intrat pe topic pentru ca am citit shocata ( ), si am fost curioasa sa vad ce te-a socat la bucatarie. Sper sa primesti retetele dorite.
Laura T spune:
Scarmanus, eu personal nu am incercat reteta, dar stiu ca o facea maica-mea in copilaria mea, si tare buna iesea...Dar nu stiu ce te faci cu zaharul...
5-6 flori mari de soc,8 l apa,1 kg zahar,1 lingura sare de lamaie, o lingurita boabe de orez, 1 lamaie.
Se spala florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Se acopera cu 1/2kg zahar, apoi se taie lamaia felii, se pune sarea de lamaie si se acopera cu restul de zahar. Se umezeste amestecul cu o cana de apa rece si se lasa de pe o zi pe alta. Se umple borcanul cu apa rece, se pune o lingurita de boabe de orez, pt. a grabi fermentatia, si se lasa la cald sa fermenteze 6 zile. Se amesteca din cand in cand in borcan si se gusta. Cand e gata se scoate cu un furtun, se strecoara prin tifon si se pune in sticle. Se tine la rece.
Stiu ca se poate face si cu drojdie in loc de orez, dar prinde putin gust de la ea...
Laura si bebitele: Bianca (5 ani) si Ramona (1 an si 11 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea
louisea spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Din pacate nu pot sa-ti dau ponturi, am intrat pe topic pentru ca am citit shocata ( ), si am fost curioasa sa vad ce te-a socat la bucatarie. Sper sa primesti retetele dorite.
si eu...
scarmanus spune:
Ah, Laura, adorato!! Am zbughit-o la bucatarie ca de cand asteptam reteta, chit ca nu e dietetica.
Pe voi restul, "shocate", va astept cu drag la un pahar virtual de licoare.
Ne vedem peste 6 zile!!
scarmanus
scarmanus spune:
Mai, fetelor, o clipa m-am pierdut cu firea si am uitata de "Biblia" mea online. Va invit si pe voi, o sa aflati lucruri interesante despre soc:
http://formula-as.ro/articol.php?nrrev=364&&idart=658&&numecap=Forma%20maxima&&cc=socata
scarmanus
EdeL spune:
quote:
Originally posted by scarmanus
Mai, fetelor, o clipa m-am pierdut cu firea si am uitata de "Biblia" mea online. Va invit si pe voi, o sa aflati lucruri interesante despre soc:
http://formula-as.ro/articol.php?nrrev=364&&idart=658&&numecap=Forma%20maxima&&cc=socata
scarmanus
Este buna socata? Ca daca imi recomanzi reteta ma apuc de cautat flori de soc ca tare buna mai este
Laura T spune:
Scarmanus, cum a iesit socata? A fost comestibila?
Laura si bebitele: Bianca (5 ani) si Ramona (1 an si 11 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea
scarmanus spune:
Acuma e in galeata, am facut-o dupa reteta ta, Laura, acuma bolboroseste. Va spun negresit cum a iesit!
scarmanus