Baietel 6 ani-sensibilitate exagerata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne33 spune:

Gabi,scumpa gandurile sut f importante,in mare parte devenim ceea ce gandim.Lasa-ma sa-ti dau cateva idei.1Chiar avand 2 copii nu uita in fiecare zi sa-l alinti si sal lauzi pe cel mare,dca se poate cat mai des(frumosu lu mama,desteptu lu mama,cine-i cel mai mare mai tare ,mai destept copil din lume?Cum nu sti?Nu ar trebui sa crezi ca ar fi alticineva)De la gradi care e cel mai frumos si mai the best copil?Pai pt mine ca mama a ta tu esti .Sunt cuvinte care incurajeaza un copil ,ii cladeste increderea in sine.Chiar si cand greseste,gaseste-i scuze cu voce tate,spune-i ca si cei mari greses,darmite copii,ne nastm ca sa invatam,si mai invatam si din greseli.Invata-l sa se bucure sa rada,sa se prosteasaca-copilareasca,sa se strambe,invata-l ca ARE dreptul sa fie fericit.Si mai are si dreptul sa nu dea voie nimanui la gradi sa=l puna la colt,sau sa tipe la el,ce atatea pedepse.Fac aici o paranteza,fiimea,cand avea 4 ani,a invatat-o mami a ei sa fie o zgripturoica mai ceva ca maica-sa,la cateva saptamani de gradi,fiind mai in fundul clasei,in loc sa asculte povestea spusa de doamna,se intretinea la povesti cu o colega,Doamna a ridicat-o in picioare,si a tipat la ea :'nesimtito", la care odrasla-mea, :NU tipa mama mea care-mi pune-n blid la mine si tipi dumneata?La urma nu se stia cine pe cine cearta.Iti dai seama ca nu mi-am certat copilul,ba dimpotriva,asa mami sa nu dai voie la nimeni si nimic safaca pe shefu cu tine.Mami a ta e pritena,sfatuitoru tau si nu are nimeni voie sa-mi atinga printesa.Mult noroc Gabi,si nu uita ca munca cu copilul tau nu are vacanta.Si mai incearca,sa ai intotdeauna ceva doar al lui cu tine,adica,un lucru pe care in faceti doar voi 2,fara ceilalti,de exp,0 data pe saot mers la cuparaturi doar tu si el,sau in par pt o ora duminica cand poate tati il vhegeaza el pe cel mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

in mare parte sunt de acord cu ce a spus anne33, mai putin faza de la gradi pe care eu as cataloga-o obraznicie, daca fetita ar fi fost sa zicem peste 10 ani; la 4 ani oricum nu poate fi vorba de discernamant propriu.

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Gabriela, ce mai face Otto?

"Mary-Jane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Ce face Otto?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Otto acum e bine, e in vacanta la bunici.
Problema la gradinita este destul de mare, l-au cam luat ceilalti copii inainte pt ca el se misca mai incet si am inteles ca educatoarea l-a catalogat o data "lenes", iar alta data cand a intrat in clasa si a dat buna diminaeata, cum educatoarea nu era in sala, una din fetite i-a rasuns" buna dimineata, blegule". El e foarte bucuros ca s-a terminat gradinita, eu sunt hotarata sa-l dau la program scurt, dar intr-o discutie cu el, a spus ca el vrea sa ramana la gradinita care este. (toate astea se intamplau la sfarsitul anului scolar).
Am fost la psiholog si am ramas cu un gust amarnu are legatura nici cu mine, nici cu ea), oricum voi mai incerca sa vedem cum vor decurge lucrurile.
Va multumesc ca sunteti alturi de noi,
Gabriela si baietii
PS> Mi s-a recomandat sa nu-i mai fac toata ziua observatie, dar nu stiu ce sa fac ca pacatoasa asta a mea de gura nu se poate abtine. Offf...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Pai Gabriela, da-l odata sa faca ceva sport sa nu mai fie "lent".
Si nu-l mai "agresa" verbal, ca uite unde l-ai adus deja.
Crezi ca mai are curaj sa miste ?
Ar trebui sa-l mai "educi" sa mai si raspunda daca e jignit de altii. (dar atunci va trebui si tu sa te opresti sa-l mai atentionezi mereu)
La faza cu "blegule" putea raspunde "buna sa-ti fie inima educato" de exemplu, si chiar daca la inceput nu va reactiona la timp, poate in timp se va mai trezi. Atentie sa nu cada in latura opusa.
E posibil ca daca nu reusesti sa-l aduci la viata, sa sufere in continuare in tacere, sau mai rau sa aiba probleme psihice seriose.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

GAbriela iti recomand karate .Citeste ce a scris Elena la topicul "sporturi".Este un sport de disciplina si autocontrol.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

Da-i ocazia sa-si arate maiestria ,,biniteles pentru capacitatea virstei sale,si lauda-l,ocoleste situatiile care-l fac sa se simta incapabil.Baietii, sint mai emotivi decit fetitele,si parcurg o perioada o perioada critica , mai exact emotionala,intre 3 ani ,6 ani si 9ani.

Ema si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

http://www.efamilia.ro/arhiva/familie/2/timiditatea.htm

uite incearca aici ,dar nu nu stiu cit de interresant,inca nu l-am citit amanuntios.

Ema si Richard-Sora

Mergi la inceput