Mamici din 2002 (2)... Copilasii din 2002

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Sincera sa fiu, si eu am fost surprinsa cat de repede a priceput. E drept ca are deja 2 ani si 4 luni. Poate de asta? Emma era obisnuita cu olitza. Adica o ura de moarte, si cum o vedea, cum fugea de ea. Asta, pana cand... i-am scos pampersul de tot si am avut discutia de rogoare. Cine stie ce rotitze s-au invartit in capusorul ala...De fapt cred ca cel mai mult o amuza trasul apei :))
Emma n-a avut niciodata suzeta. Acum se prosteste imitand-io pe Anaïs: isi suge degetul. Dar il suge numai ca s-o vad eu. O face ostentativ, nu ca i-ar place.

Pupici,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Pe micuta mea o puteti vedea prestand www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina/" target="_blank">aici, chiar de ziua ei.

Gabbriela, am vazut noile poze cu frumosul tau ! Pupici pe obrajorii bucalati !
Theodora, intr-adevar, daca saliveaza tare, probabil ii ies ceva maselute. Cristina nu a a salivat cand i-a iesit al 2-lea rand de premolari, dar o surprindeam deseori cu degetul in gurita(pe locul premolarilor) sau cum strangea din dinti. Pe ea au necajit-o tare, eruptiile dentare. Bine ca am terminat cu ele, pana catre 6 ani.

Sanatate si numai bine !

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

liv--- Anna--- 19.05.2002

La multi, multi ani, Anna ! Petrecere frumoasa si daruri multe ! Felicitari, mamico !



Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Sigur de cele mai multe ori noi toti, parinti sau nu,cind purtam o conversatie cu un copil,folosim foarte cuvinte diminutive.Ex: Mananca mancarica,da-mi manuta,incalta pantofiorul...si se poate continua la nesfarsit cu acest gen de cuvinte!!!

Eu m-am trezit la un moment dat ca vorbesc aproape numai asa si mi-am dat seama acum cind gemeniii au inceput sa vorbeasca,nu spun PICIOR,ci piciorus,mana-manuta si majoritatea cuvintelor tot asa!!!
Eu acum incerc sa le vorbesc corect si au inceput sa zica si cuvintul fara dimiutiv...dar dupa ce in prealabil a zis cuvintul cu diminutiv!!!

Impartasiti-mi experientele si parerile voastre!




Theodora, Alexandros, Yannis POZELE NOASTRE: web3

13.August.2004 Jocurile Olimpice Atena 2004
http://www.athens2004.com/athens2004/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Buna dimineata fetelor!
Am lipsit mult timp dar motivat.Cosmin este bolnav.Face febra 38.5
Dr. a spus ca are rosu-n git .Cosmin este vioi ,se joaca si maninca normal ,doar ca face febra seara .Daca are rosu-n git cum de-mi accepta mincarea? Sint speriata,nu mai am curaj sa-i dau nici eferalgan pentru ca ieri si alaltaieri dimineata Cosmin a intrat in colaps .Dupa ce si-a revenit s-a culcat de la 8 la 12 ,dupa ce a dormit si toata noaptea .De la ce poate sa faca crizele astea ? Aseara nu i-am mai dat eferalgan ,ca mi-a fost frica ,si vad ca in dimineata asta nu a mai facut criza .
Alta belea este ca-l suspectez de infectie urinara si in dimineata asta m-am chinuit o ora sa-i recoltez pisu pentru analiza ,dar nu am reusit.El face pisu la olita,primul jet nu trebuie recoltat si cind a inceput sa faca l-am ridicat sa-i pun recipientul si i-am taiat tot elanul .Nu a mai facut deloc.Trebuie sa inceapa tratamentul cu antibiotic pentru git ,dar antibioticul deformeaza analiza la urina .
Si tratamentul trebuie inceput dar si analiza trebuie facuta si se bat cap in cap.Cel mai rau ma sperie colapsul.Oare de la ce -l face? Cum sa-i recoltez urina ?Nu rideti de mine sint disperata si fara experienta .Cosmin nu a fost niciodata bolnav si acum ma simt ca o proaspata mamica lipsita de experienta .
Mirela si Cosmin 1 an si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micorint spune:

Buna, mamicilor din 2002!
Raspund invitatiei Aninei_n si va scriu si eu cate ceva despre baietelul meu, Radu Alexandru.
Alex are acum 1 an si 11 luni (s-a nascut pe 15.06.2002, cu 3.200kg si 49 cm). Este cel mai cuminte baietel (atat de 'cuminte' cat poate fi la varsta lui), cel mai frumos, destept etc. (stiti voi).
Deocamdata vorbeste doar pe limba lui, sunt putine cuvintele pe care le intelegem, asteptam cu nerabdare sa facem progrese in acest sens. Nici cu olita nu suntem cei mai buni prieteni, doar din cand in cand o mai cere, inca poarta pampers. Ii place f mult sa se joace, in special in parc unde sunt mai multi copii. Iar acasa... nu sta o clipa, nu-l putem lasa nici un moment nesupravegheat pt ca gaseste el ceva de facut, de tras, catarat, daramat...
Seara cand mergem la el (in timpul saptamanii sta la bunici si mergem sa-l vedem aproape in fiecare seara) se bucura, ne plimba prin toata casa si ne arata ce a mai facut, povesteste pe limba lui ispravile din timpul zilei, ne mai jucam un pic. Apoi facem baita si la plecare ne pupam, ne facem 'pa', un intreg ritual. In week-end il luam acasa, mai iesim cu el in parc sau la cumparaturi.

Promit sa va mai scriu noutati,
Pupici pt toate mamicile si bebelusii 2002,

Mihaela si Alex (1 an si 11 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

liv--- Anna--- 19.05.2002 La Multzi ani Anna, sa fi sanatoasa, si sa ai parte numai de bucuri.
Mirela Anca Imi par erau pt Cosmin, sper cava trece repede peste boala. nmu imi pot da seama de la ce face acel colaps. Ai grija in schimb cu febra, incearca sa o ti sub control. Despre recoltatul urinei nu shtiu ce sfat s aitzi dau, nu am avut niciodata probleme uc bb meu. Dar o infectzie in gat mi-a facut acum cateva zile, si a fost urata tare ca a avansat mult si nu mai putea sa inghita nimic (nu shtiam ca are infectzie in gat si am stat acasa cu el 2 zile cu febra"sfatul medicului, daca nu scade febra in 2 zile hai la cabinet"... ce rau am facut ca am stat acasa). Itzi doresc multa sanatate la copil si sa treaca repede toate.
micorint Bine ai venit.. sa ne zici mai multe despre bb tau si lucrushoarele care le face.
Eu nu am nimic nautatzi, decat o mica smecherie care o fac eJulian cu mine de cand a fost bolnav. De cate ori ii zic NU sau il cert pt ceva se face ca tusheste, si tusheste pana se rosheste tot la ochii, shtiu ca este falsa tusa pt ca ore in shir nu ar enimic si dupaia brusc este bolnav la auzul cuvantului NUUU. Cum sa reactzionez la faza asta, il las sa faca ce vrea sau nu?
Gabbriela & Julian

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Buna dragelor,
pe baietelul lui micorint il puteti vedea si pe contul meu la webshots, la intalnirea de asta vara, in IOR. E o mandrete de baiat, io (si presupun ca inca vreo 1000 de fetite si femei) m-am idragostit de ochisorii lui frumosi.
Mandarina noastra acum e binisor si face o multime de ghidusii. Seara cand ii fac baita, o dau cu crema si o gadil pe la gatutz, spunandu-i "gadi-gadi". Intr-o seara se duce la pisica, o mangaie putin spunand "mai-mai pis-pis"dupa care zice "godi-godi pis-pis" si incearca sa gadile pisica pe gat.
Sa imi mai aduc aminte si va mai pove.
Pupicei,
NAdina si Carina-mandarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

M-am uitat de dimineatza la fie-mea - dormea asa de dulce, ii priveam pumnisorii strinsi, linistea de pe obrajori...hm!nu semana cu minunea cirliontzata care se agita, tzopaie, alearga toata ziua!Doamne cit a crescut - cind am adus-o de la maternitate era un ghem galben in mijlocul patutului, acum...mai are loc, dar si-ar face si mai mult daca n-ar fi inconjurata de trei iepuri de plush, un hipopotam si o perinutza cu cap de hipopotam...cind e suparata ii fac o concesie:poate sa salte in patutz si un balon...chiar doua daca e necajita rau!
A invatat sa se joace cu silabele - mami-mi, tati-ti, oti-ti...si ride si isi apleaca pe un umar capsorul, apoi pe celalalt, apoi zimbeste, zimbesc si eu - stie ca mi-e drag, sint innebunita de drag sa ma joc cu ea si incepe sa se strimbe si iar ride - si eu ma topesc toata!Si ne jucam!
Acum doua zile eram 'constructori':din cuburi faceam blocuri si case!Alteori din aceleasi cuburi facem masutze si scaunele pentru papusi si din dopuri de plastic le dam sa manince.Alteori se joaca singura - eu si tati o privim de pe canapea, o mincam din priviri si ea se uita la noi, ride si isi continua monologurile si jocurile ... superbele jocuri ale copilariei care explodeaza de fantezie!
In parculet face echipa cu Maria - sint un vis!Maria are 2 ani si 3 luni, au crescut impreuna si acum au inceput sa fie pe aceeasi lungime de unda, nu primesc pe nimeni in jocul lor cind sint impreuna - cind intervine un copil mai mare ca ele, se aseaza umar linga umar si se uita in ochii lui suspicioase...dupa ce le lasa in pace se insenineaza si isi reiau joaca...Si noi le privim de la distanta, ca niste leoaice care isi urmaresc puii...le lasam sa se descurce, sa simta gustul libertatii si sintem gata sa 'zgiriem'
Azi o sa mergem la 'chef' - prietena ei, Madalina implineste 6 anisori!Si stie ca mergem la Mada-da si o sa-i spuna 'muaaaani!' si o sa-i dea 'pupu'!

pupici la cei mari si la cei mici



DORIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns totonio spune:

credeam ca "nu exista" mamici din 2002 pe acest site...... glumesc si ma bucur nespus ca mi-ai trimis mesaj NINA

eeeee..... si acum OCTAVIAN ANTONIO s-a nascut pe 11.02.2002, ora 11 si 20 min, cu 3500g si 52 cm si scor APGAR 9, frumos cu o fetisoara curata si cu o claie de par negru

ca bebe n-a avut colici, pina spre 4 luni cind a cazut prima data din patul in care dormim noi, avea decit 2 activitati de baza pe zi: suptul si dormitul, activitati secundare: facut pis si caca, baita de seara.

11 mai 2002 - primul plins cu adevar de barbat a fost la 3 luni la botez cind sotul, parintii mei, socrii si sotul meu au ramas uimiti de ce putere si ce voce puternica are.......ca pina atunci nu am stiut ce este ala plins

pe 1 iulie 2002 - s-a intors singur in pat de pe spate pe burtica si tot asa pina cind s-a prelins din patul nostru jos pe covor ....... eu am fugit cu el imediat la pediatru.....m-am speriat de pomana, puiul meu ridea...

pe 5 septembrie 2002 - i-a aparut primul dintisor, eu l-am vazut asa ca i-am cumparat un cadou un ursulet de plus, cu care se joaca abia acum la 2 ani si 5 luni aproape

28 septembrie - s-a ridicat singur in patutul lui pe piciorusele lui, cind a reusit sa faca asta era cu fetisoara luminata de bucurie de ce mare izbinda a avut el

2 octombrie a facut primii pasi sprijinindu-se de gratii patutului, si la putin timp mergea linistit in patut aproape fara a se sprijinii de gratii

1 noiembrie si-a spart buzita de zvapaiat ce era, iar eu era cit pe ce sa lesin, cind l-am vazut cu singe la gurita, de nu mai stia sotul meu pe cine sa tina, pe mine sau pe pui.... atunci mi-am impus ca de aici inainte in caz de ceva mai intii am grija de Octavian, dupa ce s-a rezolvat pot sa lesin linistita daca mai am "chef"....

4 noiembrie - a racit prima data, o forma usoara de receala

18 decembrie a primit primele incaltari pentru ca deja se cerea, noi n-am folosit niciodata premergatorul, din clipa in care a dat semne ca vrea s-o ia la picior am folosit un ham, la cca o saptamina a si facut primii pasi singur.... asta inainte cu o zi sau doua inainte de anul nou....

apropo puiul meu nu a mers deabusile, decit dupa 1 an si citeva luni in joaca.....

7 martie 2003 a facut pojarelul.....

e si aici m-ama cam oprit cu statistica, sincer imi pare rau dar in mare va mai povestesc un pic despre el

2 aprilie 2004, a facut o enteroviroza (enterocolita acuta si bronsiolitaacuta) ce a necesitat internarea lui cu tot tacimul, injectii, perfuzii, analize, radiografii), a fost foarte greu pentru mine sa-l vad asa mic si suferind, dar tot raul a fost spre bine, analizele i-au iesit foarte bune, doctorita a fost chiar surprinsa ca este atit de sanatos(Ca, Fe, transaminaze, coproculturi etc.) pentru ca Octavian nu a fost niciodata un copilas gras cu sunculite pe picioruse, dar dintotdeauna foarte robus ca si constructie, a fost un episod care a trecut si din care printre cauzele ce au generat enteroviroza a fost sa nu rideti iaurtul DANONE.

la scurt timp, vreo 2 saptamini, venim seara de la serviciu suna telefonul, mama mea (MICA, asa ii spune puiu), care spune mai cu perdea, veniti ca asta micu' si-a spart capul, am crezut ca pica cerul pe mine, am luat repede un taxi, am ajuns la ai mei si ce sa vad OCTAVIAN cu o taietura cit toate zile in virful capului (1,5-2 cm), daca va imaginati ca asta micu' al meu pligea sau se vaicarea va inselati, chiar in momentul impactului cu caloriferul, a cazut s-a ridicat pina sa puna mama mina pe el, s-a intors plin de singe pe fata si a inceput sa danseze pe nu stiu ce melodie difuzata in momentul acela ;a radio......

cred ca ar trebui sa ma opresc, pentru ca asa cum m-am pornit o sa incep sa povestesc ce spune, ce intrebari pune, etc..... lucru pe care o sa-l fac sigur mai ales cu invitatia primita.....

va pup si sper ca am fost suficient de coerenta in idei dar scriu repede pentru ca sunt la serviciu si serful se uita cam chioris la mine ca stau pe internet....


va pupic dulce si multa sanatate voua si puiutilor vostrii (nostrii) de 2002

Mergi la inceput