Efectele tratam. cu progest. in lungimea ciclului
De 3 luni fac un tratament cu tinctura de muguri de zmeur (cu efect progestogenic) din ziua urmatoare a ovulatiei pina in ziua menstrei. Fac tratam. din 2 motive:
- chisturi ovariene;
- o actuala presupusa insuficienta de progesteron (acum 1 an la dozari mi-a iesit prog. cam mic, dar nu am mai facut dozari de atunci). Aceasta insuficienta o banui din mai multe motive:
* dureri de sini si de burta dupa ovul. pina in ziua menstrei urmatoare,
* spotting cu 3-4 zile inainte de menstra,
* temperatura care scade si ea cu 3-4 zile inainte, asfel incit eu am putine zile temp. ridicata in faza luteala
Rezultate:
- chisturile s-au diminuat f. mult, deci pe partea asta cred ca a avut rezultat;
- lungimea ultimelor 2 cicluri s-a scurtat (23- 24 zile fata de 26-27 zile cit era normal), am avut ovul. chiar in Z10 in febr.(puteti vedea pe Fertility)
Intrebari:
1) Cele care ati facut/ faceti tratam. cu utogestan/ duphaston a-ti avut modificari in lungimea ciclului, ce efecte ati simtit?
2) Cele care ati facut tratam. cu muguri zmeur/ progesteron pulbere / alte plante cu efect progest.: aceeasi intrebare!
Stiu ca lui Gabi i s-a micsorat durata ciclului.
Eu aveam impresia ca voi ajuta la sustinerea/ prelungirea fazei luteale, deci ma asteptam la prelungirea duratei ciclului cu 1-2 zile. UNDE GRESESC? Cine ma poate lamuri? (in afara de medic, ca nu pot sa-i zic de tinctura de zmeur )
Sau o fi unul din efectele de dereglare pe care le produc tincturile la UNELE persoane?
Va pup,
PS: am uitat ce inseamna endom. trilamelar ( e in perioada pre sau post-ovulatorie?)
Ilenya
Raspunsuri
anis spune:
Eu i-au duphaston fara oprire, 2/zi dupa ovulatie. Daca nu e bebe, menstruatia vine oricum. De obicei eu inainte(inainte de a lua medicamenete) aveam ciclul de 32-34 de zile...si ovulatie tarzie prin ziua a 17-18. Acum ovulatia mea e intre 11-14 zi...si ciclul tine intre 28-30 fix.
PS: Si la mine s-a micsorat chistul , atunci cand aveam probleme, de la tinctura de mugur de zmeur. Initial cad iei tinctura in primele 2 saptamani ai senzatia ca mai rau te deregleaza, dupa care in urmatoarea perioada se regleaza tot mecanismul..la 1 luna si ceva incepi sa sesizezi imediat efectele benefice....si durereile de sani nici nu le mai simti de la tinctura...adica nu m-ai ai disconfortul ala.
AniS
crinuta spune:
Draga Ilenya, din ce am obsevat eu, fiecare reactioneaza diferit.
Eu am facut greseala de a luat tinctura de mugur de zmeur fara sa am probleme cu progesteronul, si rezultatul a fost o dereglare care a durat 3 luni. Ciclul ajunsese la 45 de zile in prima luna, iar in urmatoarele luni in jur de 39-40.
Dupa a cea patania mi-am dat seama ca nici plantele nu se iau dupa ureche, ci trebuie bine analizata situatia inaine de a te apuca de tratament.
Ti-ai refacut analiza de progesteron?
Crinuta
gabid spune:
Eu iau din ziua 14, 3 utrogestan/zi pana in ziua 25.Am mai spus ca nu ma mai dor sanii,numai am burta umflata si nu ma mai doare din ziua 11 cum era inainte.Eu ma simt super si nu as renunta la el pt nimic in lume.La mine tinct de zmeur nu a avut acest efect,eu sincer nu am simtit niciun efect la ea.
De la 32 de zile am ajuns la 28 de zile!Sunt f.multumita!
Gabi.
ilenya spune:
pt voi!
Anis, sper sa ma reglez si eu. Luna asta (a 3a de tratam.) vad ca nu au venit rusii nici ieri si cred ca nici azi pina pe seara nu vin, ceea ce inseamna ca daca vin miine e la 26 de zile, ceea ce e OK.
Cu simptomele de ieri credeam din ora in ora ca vin si m-am speriat ca iar vin mai repede. Durerile de sin s-au mai diminuat de la tratament, dar spottingul si durerea de burta de dupa ovulatie persista. Uite, de ex. luna asta de Duminica a inceput secretia roz insotita de stari de ciclu, ieri si azi maronie , deci 3 zile de spotting. Ma enerveaza!
Crinuta, nu mi-am refacut-o, medicul nu a considerat necesar .. E interesant ca la tine s-a marit ciclul.. Stiu ca fiecare reactioneaza diferit, de asta doream sa stiu de la cit mai multe fete reactii.
Gabi, intr-adevar ti se potriveste tratamentul. Efectele astea speram sa le am si eu, cu toate ca e vorba numai de plante. Dar daca dr. nu mi-a recomandat progesteron nu iau de la mine putere, asa ca incerc cu tinctura.
Daca luna asta vine la 26 zile cit e normal la mine, voi continua tratam si luna viitoare.
Totusi, daca si alte fete au experimentat efecte de la astfel de tratamente, le rog sa scrie in continuare aici!!! Mercic!
Ilenya