The End?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

Cind e vorba de propriul interes nu te mai impiedici de un copil, acolo, doi. Sacrifici totul pentru dragoste...(totul in afara de tine, evident).
Facem teoria chibritului degeaba, unele sint neveste, altele amante, altele foste amante viitoare sau actuale neveste. Cind esti intr-una din pieile astea, iti aperi pozitia. Pina la urma, femeia tine cu dintii de casa si copiii, iar barbatul isi pune coada pe spinare (nu, nu chiar toti)si o tuleste. Chiar daca Paula e in pozitia ingrata de a intra in posesia barbatului alteia, si ea e mama, si ea va stringe din dinti pentru familia sau relatia ei, ca sa o faca cit mai buna, sa aibe cuibusorul ei. E trist ca ajungem noi femeile sa ne batem intre noi pentru barbati, dar o facem cu gindul la un potential camin/cuib. O facem din instinct. Barbatul este de acuzat aici mult mai mult decit Paula. Sint de acord ca frumos era ca el sa divorteze fara sa aibe nici o relatie cu Paula si apoi sa o ia pe Paula, dar asa ceva mai rar. In general el isi gaseste alta ceea ce degenereaza relatia cu nevasta mai mult decit era si adio si un praz verde. Cine mai are timp sa se mai gindeasca si la copiii? Mai ales la copiii alteia...doar mama lor...
Scuze pentru sarcasm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

------------------
Tinabeve:
Si exista destule exemple care sa ne indreptateasca sa credem ca s-au terminat vremurile cind trebuia sa taci si sa rabzi, sau sa te privezi de ceva, numai de gura societatii.
-------------------
Nu, nu de gura societatii, ci din dragoste de proprii copii (el) si din elementar bun simt (ea). Nu are relevanta gura lumii. Daca doar asta te impiedica, e jalnic.

------------------
Amaya:
cine spune ca daca te-ai casatorit ai si o garantie ca pana la moarte va fi alaturi de tine!?!
------------------
Nu cu speranta asta te casatoresti? Doar nu pleci la drum cu ideea ca nu va dura!! Cum poti sa investesti, sentimental si material, daca nu ai incredere?

----------------
PaulaM:
Cred ca am dreptul si eu la o viata normala si cu cine imi doresc, nu-i asa?!
-----------------
Ai dreptul la o viata normala, dar ai grija ce-ti doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

Paula,

nu intentionez si nimeni cred ca nu are dreptul sa te judece.voi doi stiti adevarul si sunteti suficienti de maturi ca sa va asumati consecintele faptelor voastre.
as vrea doar sa te intreb,daca el se razgandeste,peste o vreme si se intoarce la sotie si copii?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinabeve spune:

Casandra, ia-o mai incet putin!
Dragostea pentru copiii lui nu se schimba orice ar face, asa e legea firii. Iar bunul-simt despre care vorbesti este o colectie de reguli, norme, create, impuse si sustinute de o societate la un moment dat.
Argument pentru ultima chestiune: bun-simt= capacitate bazata pe experienta cotidiana de a judeca oamenii, lucrurile, evenimentele. (DEX)

PS Daca intelegi pe cineva nu inseamna ca miine te grabesti sa faci ca el/ea!!!
Tina

Speranta moare ultima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

quote:
Originally posted by casandra

------------------
Amaya:
cine spune ca daca te-ai casatorit ai si o garantie ca pana la moarte va fi alaturi de tine!?!
------------------
Nu cu speranta asta te casatoresti? Doar nu pleci la drum cu ideea ca nu va dura!! Cum poti sa investesti, sentimental si material, daca nu ai incredere?

Da Casandra, intr-adevar cu aceasta SPERANTA te casatoresti si iti doresti sa imbatranesti alaturi de omul pe care il iubesti dar asta nu este o garantie ca va si dura toata viata tocmai fiindca omul in sine nu este o constanta...oamenii se schimba, circumstantele se schimba sunt prea multe necunoscute...eu cred ca o casnicie este ca o loterie si asa cum putini sunt cei care castiga la o loterie, la fel sunt putini cei pentru care casnicia dureaza o viata...eu as prefera sa divortez decat sa stiu ca sotul meu nu ma mai iubeste dar sta alaturi de mine pentru copii, mi se pare umilitor pentru mine ca femeie...el ar ramane tatal copiilor pentru totdeauna si este un statut pe care nimeni nu i-l poate lua, iar calitatile lui paternale nu se schimba doar fiindca locuieste in alta casa...sa fim seriosi, oricat de daruita ai fi copiilor tai si oricat de mare ar fi capacitatea ta de sacrificiu, sa ramai intr-o relatie compromisa mi se pare masochism si nu le faci nici un serviciu copiilor tai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Da Casandra, intr-adevar cu aceasta SPERANTA te casatoresti si iti doresti sa imbatranesti alaturi de omul pe care il iubesti dar asta nu este o garantie ca va si dura toata viata tocmai fiindca omul in sine nu este o constanta...oamenii se schimba, circumstantele se schimba sunt prea multe necunoscute...eu cred ca o casnicie este ca o loterie si asa cum putini sunt cei care castiga la o loterie, la fel sunt putini cei pentru care casnicia dureaza o viata...eu as prefera sa divortez decat sa stiu ca sotul meu nu ma mai iubeste dar sta alaturi de mine pentru copii, mi se pare umilitor pentru mine ca femeie...el ar ramane tatal copiilor pentru totdeauna si este un statut pe care nimeni nu i-l poate lua, iar calitatile lui paternale nu se schimba doar fiindca locuieste in alta casa...sa fim seriosi, oricat de daruita ai fi copiilor tai si oricat de mare ar fi capacitatea ta de sacrificiu, sa ramai intr-o relatie compromisa mi se pare masochism si nu le faci nici un serviciu copiilor tai...
_

Sunt de acord cu cele spuse de Amaya.
In alta ordine de idei, nu inteleg ce aveti cu PaulaM? Cate dintre voi nu sunteti a doua sotie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Eu sunt a doua sotie a unui om care-a fost parasit de nevasta lui pentru multi altii. Ea abia a divortat de al treilea sot, iar noi avem o casnicie reusita, multumesc lui Dumnezeu, si nu-mi pare rau ca l-am salvat atunci cand alta l-a aruncat la gunoi. Singura problema e ca ea ii spune copilului lor ca din cauza mea s-au despartit, ceea ce nu este deloc adevarat, pentru ca eu l-am cunoscut dupa ce ea ceruse divortul.
Eu zic sa n-o mai judecati pe Paula, pentru ca numai ea stie ce e in sufletul ei si nu e bine sa dati cu piatra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Fetelor, nu va mai certati, nu mai dati cu pietre si nu mai judecati!
Eu am o singura curiozitate: Paula, cum vei reactiona tu cand fosta lui sotie va gasi de cuvinta sa vina pe la tine in vizita si poate din cand in cand sa mai stea si pe net de la tine de acasa asa cum ai stat tu de la ea si va vrea sa petreceti uikenduri impreuna voi trei si cu copiii, sa fiti prietene la catarama si altele de genul asta?
Vorba cantecului: "nu ca spun, da vreau sa zic!"

Andreea
Victory belongs to those who believe in it the most!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Casandra, eu sunt 100% de acord cu tine si alaturi de tine. Sincer ma doare sufletul sa vad ca exista si altii, cu atat mai mult cu cat vad ca sunt si femei - si aici, va rog frumos, fetelor, nu mi-o luati in nume de rau fiindca vorbesc sincer, din inima, fara urma de sarcasm - care ii gasesc circumstante atenunate Paulei. Nu spun ca a comis o crima, dar oricum nu a fcut un lucru bun ( nici pentru ea nici pentru fosta sotie si acei doi copii). Ea nu e in cazul postat inaintea mesajului meu, Paula nu l-a cunoscut DUPA ci inainte. Or eu as spune ca e un amanunt foarte important.
Exista o vorba care spune:
"Nu-ti cladi fericirea pe durerea altora caci zidul ei va fi de nisip". Si cu asta cred ca se intelege cam tot ce ai analizat tu, Casandra, chiar daca nu ajunge decat la prea putine "urechi".

Iubirea este in foarte mare masura un act de vointa (cine e interesat de idee sa-l citeasca pe filozoful Erich Fromm - "Arta de a iubi" si va asigur ca nu e carte de duzina, precum cartile cu retete de succesin diverse domenii, retete miracol, de genul " cum sa..."; e o carte profunda, inteligenta si nu e accesibila oricui pentru ca e nevoie de rabdare si dedicatie pentru a o intelege)
Daca iubirea ar veni si ar pleca precum un tren, cum are ea chef ... ce rost ar mai avea juramintele facute in biserica la cununie?
Iubirea.....nu moare singura niciodata, flacara ei nu se stinge de la sine, iubirea moare cand e lasata sa moara, cand flacara nu este intretinuta, cand unul sau amandoi dau bir cu fugitii si sunt "lasi". Doamne, si cand mai sunt si doi copii la mijloc?
Dar oricum, in cazul Paulei eu zic asa : VINOVATUL PRINCIPAL E EL dar nici ea nu-i fara pata. Nu cunosc cazul decat de la acest subiect, dar daca sotia aceea chiar era o scorpie.....el trebuia macar sa astepte divortul pana sa-si caute pe alta. Ma intriga ca pe Paula nu o inspaimnata gandul ca ar putea ca peset ani sa se gasesca exact in rolul sotiei de care tocmai a divortat iubitul ei.

Casandra, mi-ar face mare placre sa ne cunoastem mai bine.
Numai bine tuturor fetelor si inca o data va cer sa nu-mi purtati pica, daca nu am exact aceeasi toleranta fata de Paula, pe care i-o aratati unele dintre voi.

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

CUUUUUUUUUUUM erau prietene la catarama?????? Si faceau wk impreuna si mergea in casa ei?????????
O, Doamne! Nici nu mai am altceva de zis.
Hai ca tr. sa plec.
Mai vb. vineri, fetelor, ca maine, nu pot. O zi buna.

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput