catelul vostru face pishu afara?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancasoare spune:

multumesc pentru sfaturi! ... ca de obicei, saritoare!!

vom incerca sa aplicam si tactica recompensei, desi mie imi e foarte clar ca intelege ca nu are voie sa faca in casa si totusi ... atunci cand e surprinsa (in timp ce face) o taie imediat si se ascunde, deci STIE!
in schimb afara face numai pe iarba, niciodata pe asfalt!

Ancuss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella spune:

..mie īmi plac animalele foarte mult..dar chestia cu facutul kk la mine īn fata portii la gradina..nu e frumos..un contrast deosebit flori si KK :-) .Copii se mai joaca si īn spatii verzi care nu sīnt extra amenajate pentru ei..si din cīnd īn cīnd mai calca si fica-mea īn "balega" de la cīinele vecinului."(de ce spun "balega" -cīinele e unul de vreo 50 kg..va dati seama...)

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Sint perfect de acord cu metoda lui CipCipCip. Si ciini pe care i-am avut eu la fel i-am invatat.

Cu privire la strinsul de pe jos. In opinia mea nu are nici o imporanta unde face ciinele. Trebuie strins obligatoriu. Chiar daca e biodegradabil. Si al nostru este si nu facem pe iarba. Este o chestie elementara de bun simt. Nu stiu daca v-ar place sa va faca cutu in razorul vostru de lalele sau trandafiri.

De cind am avut ciine, am strins peste tot. Pe asfalt, pe iarba, in parc, la munte. Trebuie sa avem un pic de respect si pentru cei din urma noastra. Nu va luati ciine daca nu sinteti in stare sa curatati dupa el.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Eu am 3 bichoni...unul dintre ei...cand considera el ca ori e neindreptatit sau ca nu e bagat in seama..sau daca a facut ceva aiurea...gen sa manance din castronul altuia...si il certi,normal...se razbuna si face pipi.
Doar unul face treaba asta..discutand cu dr veterinar..mi-a zis ca asta e modalitatea care a ales-o cainele ca sa atraga atentia noastra.
Eu cred ca despre asta e vorba...pt ca deja e matur la 1 an...e spre matur.

Incearca-l sa-l pedepsesti tinandu-l cu nasul in pipi..dar fara sa ridici tonul si sa-l atingi..tine-l asa 15 min..

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

quote:
Originally posted by ancasoare

vom incerca sa aplicam si tactica recompensei, desi mie imi e foarte clar ca intelege ca nu are voie sa faca in casa si totusi ... atunci cand e surprinsa (in timp ce face) o taie imediat si se ascunde, deci STIE!

Ancuss

Salut!

Eu vreau sa-i iau un catel lui pisi a mea mica si am cumparat de curand de la Diverta cartea:Dresajul cainelui de companie.Am citit acolo cum obisnuiesti catelul sa faca numai afara de cum e adus acasa.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Ninja,scuze dar esti de-a dreptul stresanta cu stransul lui kk si pipi!Doar traiesti in Japonia!Ce-ti mai pasa ce e in Romania?

In legatura cu kk si pipi...noi stam la casa.Avem o alee pe care se ajunge la casa noastra.In fata sunt porti care le lasam deschise in timpul zilei.Acel loc a devenit WC uman public.Azi dimineata am gasit o kk mare de OM.Deci,in Romania nu numai cateii fac nevoile pe unde apuca ci si oamenii!

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azumi spune:

Emoison.... si io tot un shi-tzu am! Are acu un an si jumate, il avem de la doua luni.Io is indragostita de el....mai ales cand il ``frezeste`` nea frizeru aproape periutza.Tu il lasi cu parul lung asa cum ar trebui sa arate un zhi-tzu, sau il tunzi?
La noi e super cald vara si umezeala in aer tot timpul si mi-e mila sa-l tin latzos....asa ca cel putin o data pe luna merem la tuns.

Gury ( ca asa il cheama), e un capos de numa numa; face afara de fiecare data cand il scot, da daca se-nuerfeaza pe noi ...face sigur si in casa. Da noi i-am luat servetele speciale de facut pipi si kk ( gen pampers ...da se pun pe jos, adica d-alea cu o parte absorbanta si una plasticata, mari cat un prosop de fata sau mai mici depinde).Si gata s-a rezolvat problema! Chiar daca face in casa isi cauta prosopelu..La inceput insa am dus munca de lamurire cu el, ca in loc sa faca pipi pe ele ....le manca!Lam certat cu niste palme... de cateva ori, s-a rastit si taty la el oleak si vaz ca nu ceva timp nu le mai mananca , nici nu le mai rupe cu dintzii.

Ancuss, io cred ca o sa se invete el sa faca pana la urma afara, ..pana atunci cumpara niste servetzele ... ca sa nu mai faca pe jos!

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by ancasoare

Ancuss

Asa facea si al meu chiar inainte sa faca un an. Eu zic sa mai ai rabdare cu ea citeva luni, e totusi un animal si poate nu poate intotdeauna sa-si controleze pipi. Poate ca uita si tocmai cind te vede pe tine cu o fata suparata isi aduce aminte Daca mai ai rabdare citeva luni si aplici metoda cu recompensa e imposibil sa nu invete.

Metoda cu bagat nasul in pipi e de moda veche si nu se mai foloseste pentru ca s-a descoperit ca nu da rezultate. Cel mai bine functioneaza sa ridici glasul si sa certi animalul si el atunci intelege ca nu a facut ceva bun.

Daca ciinele face pipi in casa dupa ce este certat, ori face de frica, ori ca sa-si arate subordinea.
Si eu aveam un Snautzer urias care fugea de capul lui prin padure si cind se intorcea facea pipi cu o mutra spasita inainte sa ajunga la mine ptr ca stia ca-l cert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

quote:
Originally posted by gabid

Ninja,scuze dar esti de-a dreptul stresanta cu stransul lui kk si pipi!Doar traiesti in Japonia!Ce-ti mai pasa ce e in Romania?
Gabi.

Gaby nu incerc sa fiu de partea nimanui, dar nu asa se pune problema. Este destul de eronat modul asta de a gandi. Si eu am caine si aici in Japonia , si am si la mama in Ro, dar niciodata nu am lasat rahatul cainelui in urma. Nu e nimeni obligat sa sufere de pe urma indolentzei mele.
quote:
Originally posted by ancasoarecum l-ati invatat?

Aici in Jp sunt si niste servetzele absorbante(cam de 1m x 1,20m) si cat e mic, pana il invetzi sa faca afara le folosesti pe-astea. Apoi am vazut ca aici pt cainii de talie f mica au aparut si pampersi: au si o gaura pe unde le potzi scoate coditza Eu tind sa cred ca asta e o idee destul de aiurea, caci daca tu ii pui pampers cainelui nu o sa itzi mai faca in veci kaka si pishu afara. Metoda pe care am plicat-o lui Mark-potaia mea- a fost cea cu servetzelele absorbante si apoi cand ieseam cu el la plimbare asteptam sa isi faca nevoile si atunci ii dadeam cate un "stimulent":biscuitzi, cipsuri, carnaciori pt caini etc. Bafta si mult calm si perseverentza.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by ralucami

quote:
Originally posted by gabid

Gabi.

Gaby nu incerc sa fiu de partea nimanui, dar nu asa se pune problema. Este destul de eronat modul asta de a gandi. Si eu am caine si aici in Japonia , si am si la mama in Ro, dar niciodata nu am lasat rahatul cainelui in urma. Nu e nimeni obligat sa sufere de pe urma indolentzei mele.
quote:
Originally posted by ancasoarecum l-ati invatat?

Aici in Jp sunt si niste servetzele absorbante(cam de 1m x 1,20m) si cat e mic, pana il invetzi sa faca afara le folosesti pe-astea. Apoi am vazut ca aici pt cainii de talie f mica au aparut si pampersi: au si o gaura pe unde le potzi scoate coditza Eu tind sa cred ca asta e o idee destul de aiurea, caci daca tu ii pui pampers cainelui nu o sa itzi mai faca in veci kaka si pishu afara. Metoda pe care am plicat-o lui Mark-potaia mea- a fost cea cu servetzelele absorbante si apoi cand ieseam cu el la plimbare asteptam sa isi faca nevoile si atunci ii dadeam cate un "stimulent":biscuitzi, cipsuri, carnaciori pt caini etc. Bafta si mult calm si perseverentza.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Se zice ca metoda cu servetelele absorbante e comoda pentru stapin dar incetineste tot procesul, cu alte cuvinte ii ia mult mai mult timp catelului sa invete sa faca afara. Ce sa mai inteleaga saracul, unde sa faca, pe servetele sau afara. Crad ca e mai bine sa fie invatat de la inceput sa faca afara. Tind sa cred ca moda cu servetelele a fost scoasa de cei care le fabrica si le vind

Mergi la inceput