cum am slabit 30 kg in 3 luni!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

elara, in privinta laptelui, eu stiu ca e exact pe de-a-ndoaselea! (vorba lui lefter popescu)

probabil ca nu sunt diferente la nivel de anticorpi transmisi, sau chestii dintr-astea, dar consistenta laptelui e extrem de diferita in functie de ce mananca mama: ce mananca, trece in lapte
daca manaca o friptura, nu se compara cu laptele unei mame care a mancat salata, nu?

si acum, ce mi-a trimis simona:

De avutin vedere cind se stabileste regimul

· Sa fi pregatit psihic si sa inveti sa iti cunosti corpul, pentru ca fiecare reactioneaza diferit

· Bea multa apa ( 2-3 litri pe zi), se bea intre mese, cu jumatate de ora inainte de masa, si jumatate de ora dupa masa (altfel favorizam ingrasarea).

· Nu se "gusta" intre mese, se mananca de trei ori pe zi.

· Nu beti bere si nici vin

· Nu consumati alune si fistic.

· Consumati multe legume verzi.

· Folositi verdeturile din belsug, patrunjelul si mararul sunt baza.

· Mincati multe fructe, de preferat mere.

· Evitati cartofii, orezul, fasolea uscata, mazarea, fainoasele (se pot minca dar mai rar).

· Mancati salata pe saturate.

· Nu combinati cartofii cu carnea sau orezul cu spaghetele.

· Lactatele se servesc in cantitati mici (smantana nu se va manca deloc)

· Carnea trebuie sa fie slaba (peste si fructe de mare, pui, vaca)

Cum sa mananci:

· Zilnic 2 litri de apa.

· Maxim 5 felii de piine

· Cu 1/4 ora inaintea mesei de dimineata si a celei de seara serviti un pahar de suc:

· Suc de grepfruit cu 1 lingurita de miere si cu ceai rece.

· Suc de grepfruit cu 1/2 pahar de apa plata.

· Suc de rosii si 3 lingurite suc de morcov.

· Suc de mere si 3 linguri suc de lamiie.

· Infuzie de menta cu 1 lingura suc de caise si zeama de lamiie.

· Include mararul si patrunjelul in toate salatele.

· Mananca ceapa si usturoi pe cat posibil.

· Seara, inainte de culcare, puteti manca o fructa dintre cele recomandate

· Ouale sa apara in dieta numai de 2 ori pe saptamina, max. 2 oua si numai dimineata.

(va urma!)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

nu ma bateti, nu ma omorati, dar intr-adevar nu se poate posta lista cu caloriile, pentru ca e un TABEL facut nu stiu in ce program care nu da acces la copy-paste, din pacate! solutia ramane tot mailul!

merci mult, simona! numai bine!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viopet spune:

Draga Gandacel, ai toata admiratia mea! Eu cred ca am o mare problema: 'dependenta' de dulciuri. Am hotarit sa nu mai fac si sa nu mai cumpar prajituri sau alte dulciuri, dar ispita este prea mare. Nu pot spune ca sint grasa, dar voi avea nevoie de haine noi daca nu dau jos macar 5 kg. Inainte de a ramine insarcinata aveam 55 kg, in luna a 9-a de sarcina 65 kg, iar acum cind fetita mea are un an si jumatate, eu am 'frumoasa' greutate de 60 kg. Nici virsta nu mai este de partea mea! Ce pot face sa nu ma mai gindesc si mai ales sa nu mai maninc dulciuri? Acum cred ca ii inteleg pe fumatorii care vor sa renunte la fumat - este mai greu decit mi-am imaginat!

Mergi la inceput

draga viopet!

o sa razi daca-ti spun ca eu sunt efectiv dependenta de ciocolata?!!

nu am reusit sa ma las nici la prima sarcina, nici la a doua (in desfasurare) - in sensul ca mananc putin mai mult decat ar cam trebui, ca sa ma exprim mai elegant!

mananc cu furculita, cu lingurita, cu degetul, toata ziua sunt cu cioco la botic!

la dependente de astea adevarate (de care nici nu vrei nici nu poti sa te lasi) eu zic sa nu ne "sinucidem", sa manacam in continuare (poate doar cantitatile sa incercam sa le mai reducem), numai sa compensam chestia asta ori prin miscare, ori prin reducerea de alte surse de calorii: adica, de ex, zici: da, mananac cioclolata asta, dar nu mai mananc cartofi prajiti (sau orice tip de prajeala in ulei)

in al doilea, trebuie sa stii ce mananci in general (iaca pastele, painea, bananele ingrasa, stiai?), poate nu doar de la dulciurile astea te ingrasi... poate chiar organismul tau cere dulce, cine stie...

important e sa bei multa apa, sa faci multa miscare si sa-ti supraveghezi resul aportului de calorii (ai o lista?) dar nu e musai, DOAR DACA VREI SA SLABESTI!

TE PUP DULCE!

ps: sa-ti spun o chestie care la mine functioneaza perfect, nu stiu daca au mai folosit-o si altii: sa zicem ca stiu ca nu am voie sa mananc o chestie (nu pentru ca mi-ar face rau, ci pentru ca ingrasa, dar eu tot o vreau)
asadar, zic asa: ei bine, daca astazi fac curat in casa, spal baia si bucataria (de ex) ma duc si-mi iau o cioco! (pe sistemul recompensei, probabil ca nu e descioperirea mea!)
si atunci mananci chestia aia pentru care AI MUNCIT cu mai mare grija si cu mai mare satisfactie, si nici n-o mananci tot timpul, ci numai "daca o meriti"!

incearca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Pai , gandacel, atunci eu as merita mereu ceva dulce. Si eu sunt addicted. Asta e, macar la mine nu conteaza cate mananc, ca tot nu ma mai ingras. Si eu am revenit la greutatea dinainte de sarcina, la 3 luni dupa ce am nascut. Adica, inainte de sarcina: 1.76, 62 kg. La nastere: 80 kg. Acum, intre 63-65 kg, variaza in fiecare zi, probabil in functie de ce mananc.

Dar eu nu am slabit sanatos, am slabit pt ca nu am mancat, mancam maxim o data pe zi, ca nu puteam deloc. Nici dulciuri nu mai reuseam sa mananc. iar bebelusul meu nu lua in greutate, pt ca laptele meu continea doar apa. Si am inceput sa-i dau si lapte praf, si, surpriza: a inceput si el sa ia cat trebuie. Asa ca, fetelor, relatia dintre ce mananca mama si consistenta laptelui e reala. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa mancati mai mult decat normal. Nu e nevoie de "cura de ingrasare".

Succes la slabit, dar eu cred ca depinde de fiecare organism. Nu exista o reteta general valabila.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Daca pana in luna a 5-a se uitau toti la mine si nu vedeau pe unde sta copilul, imediat dupa inceperea curei de ciocolata s-a vazut clar. Si inca se vede unde a stat desi Alex azi implineste 9 luni.
Totusi azi m-am cantarit, am ajuns la 62 kg si spre surpriza mea, ma tot masor de ceva timp am redus si perimetrele. Cum ? cu Viaredin si cu reteta Gandacelului...
Cu viaredin nu mai mananc dulce, pur si simplu mi se face rau cand vad cicolata, nu prea mai am nici pofta de mancare... si in general ti se apleaca de tot si toate. Dar slabesti. Daca ajung la 58 de kg sunt TARE.

Va sarut pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Clarficare
"Cura de ciocolata" din timpul sarcinii - singura mea pofta de altfel - consta intr-un kg/sapt ciocolata finneti. Si dr. meu nu a avut nimic impotriva, iar copilul nici atat...

Rog si eu pt lista de calorii.

Multumesc,

Alex si Carmen

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ancuta06
Dar eu nu am slabit sanatos, am slabit pt ca nu am mancat, mancam maxim o data pe zi, ca nu puteam deloc. Nici dulciuri nu mai reuseam sa mananc. iar bebelusul meu nu lua in greutate, pt ca laptele meu continea doar apa.

sa stii ca am avut aceeasi chestie dupa ce am nascut, era iulie si o caldura... nu puteam sa mananc, beam doar apa (eu ziceam: bine ca beau, uite, am lapte! si copilul imi cerea din jumate in jumate de ora!)
pana cand m-a dadacit pediatra si m-am pus neica pe infulecat la fripturi de 3 x pe zi, si asa mi s-a reglat si laptele, si "silueta" - scuza mea a fost ca am facut-o pentru bebe!

asadar chestia cu laptele e sigura!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by l_carmen2003

Daca pana in luna a 5-a se uitau toti la mine si nu vedeau pe unde sta copilul, imediat dupa inceperea curei de ciocolata s-a vazut clar. Si inca se vede unde a stat desi Alex azi implineste 9 luni.
Totusi azi m-am cantarit, am ajuns la 62 kg si spre surpriza mea, ma tot masor de ceva timp am redus si perimetrele. Cum ? cu Viaredin si cu reteta Gandacelului...
Cu viaredin nu mai mananc dulce, pur si simplu mi se face rau cand vad cicolata, nu prea mai am nici pofta de mancare... si in general ti se apleaca de tot si toate. Dar slabesti. Daca ajung la 58 de kg sunt TARE.

Va sarut pa.

scumpa mea, nu stiu ce e viaredinul asta, e recomandat de medicul tau de familile sper...

o reteta sanatoasa, iubita, ca sa tai pofta de mancare e sa mananci ceva dulce (o lingurita cu miere, de ex) inainte de masa

eu personal sunt impotriva medicamentelor, am eu ceva pe creier la capitolul asta, eu si de raceala ma tratez cu lamaie (si trece mai repede decat cu aspirina!). num ai zic de dureri de cap... sotul meu ia imediat un algocalmin! dar lasa domne capul sa se manifeste liber, sa se doara si el, nu?!

atentie!!! daca mancati dulciuri imediat dupa masa va ingrasati! e lege! dar poate sunt pe aici si fete care vor sa mai puna ceva sunculita, cine stie

asadar stilul romanesc de bucatarie, cu desert dupa masa, nu e bun la cure de slabire...
si fructele am impresia ca tot inainte de masa e mai bine sa le mananci, voi nu stiati la fel?! e mai sanatos!

si iar, mi-am mai amintit ceva extrem de important!
nu mancati in picioare (cine stie, cu bebemicu de gat e mai greu sa ai o masa civilizata) pentru ca, invariabil, mancati mai mult!
mestecati bine mancarea, asta da senzatia de satietate! (plus ca e si mult mai sanatos asa)
nu mancati mai mult decat puteti, fiti atente cand aveti senzatia de plin (dar usor plin, nu...:)), altfel, va fortati stomacul sa se largeasca si apoi va cere mai mult!

multa bafta, fetele! va pup! ma bucur ca v-am fost de folos!

Mergi la inceput

(domne, sfaturile astea mi-ar prinde si mie bine sa le aplic mai des)

Mergi la inceput