Toxplasmoza
Raspunsuri - Pagina 2
cristalina spune:
Nici pisica, nici caine, nici macar un pestisor...:)
Desi in cele mai multe cazuri nu se manifesta boala asta, cand se manifesta te tavalesti pe jos...te dor toate si nu stii de ce...Noi (ca si eu si sotul am avut) ne-am tinut de garduri 3 luni pana sa ne descopere boala, nu le venea doctorilor sa creada ca ne manifestam in asa hal, eu am stat 9 luni in concediu din care 3 in pat!
Ne-au cautat de tot ce se putea, de la SIDA la hepatite si tuberculoza...A fost groaznic...Toti doctorii ne intrebau din ce tara venim ...:)
Ganglionii s-au umflat de credeam ca am alte alea, nu puteam sa stau in picioare 5 minute ...
Am avut o perioada de 2 saptamani in care nu am baut decat ceai, aratam ca un schelet!
Am facut tomografii computerizate si toate cele (gratis in spitale, recomandate de doctori nu de la noi putere). Pur si simplu asa s-a manifestat la noi...
Asa ca, poate ca nu se manifesta in cele mai multe cazuri, dar si cand se manifesta serios, nu prea seamana cu o raceala....!
Daraprim-ul nu se ia in sarcina, se combina oricum cu o sulfamida pentru efect cumulativ (sau cum ii zice). De obicei cu Biseptol.
Intr-un final nimeni nu a reusit sa ne lamureasca de ce ne-am imbolnavit si mai ales de ce ne-am manifestat "in familie" atat de rau!
Sanatate multa!
Monica 36+ saptamani
RalucaN spune:
Doamne, Monica , ce mult ai mai suferit si tu!
La mine s-a manifestat doar prin ganglionii umflati timp de cateva saptamani. Am facut tratament cu Daraprim 30 zile pe care trebuia sa-l combin cu Biseptol. Dar pentru ca am avut pietre la rinichi doctorita a decis sa renuntam la Biseptol, pentru ca mi-ar fi creeat probleme. Dupa tratament am refacut analizele si mi-a iesit IgM-ul negativ, IgG-pozitiv . Deci si-a facut efectul Daraprimul si fara Biseptol.
Si nici eu nu am avut pisica in casa. Am avut caine, dar cu multi ani in urma.Eu banuiesc ca am luat-o din mancare. Sau poate de la pisici , pentru ca in perioda in care m-am imbolnavit am fost in vizita la cineva care are doua pisici.Nu stiu.
Multa sanatate!
Raluca
dana p. spune:
Nici eu nu am avut pisici in casa sau prin jurul meu.
Monica ai dreptate rovamicina se da in timpul sarcini, nu si daraprim cum eronat am scris mai sus, scuze ca nu m-am experimat corect.
Dana
try spune:
Uitati aici un articol pertinent despre toxoplasmoza.
http://www.womens-health.co.uk/toxo.htm
22+ sapt DNP 31 oct.