Se trage de par!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

sunt gestuuri rituale, care ii linistesc si pot adormi..aproape fiecare copil are cate unul..Stefan si acum obisnuieste sa frece ceva matasos intre degete..nepotica mea isi freca varful nasului cu dosul degetului mare..alt nepotel isi freca lobul urechii intre degete..unii il pastreaza toata viata..nu e nici un motiv de ingrijorare

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

M-am mai linistit vazand ca sunt o gramada de bebelusi care au acest obicei, tic.Ce-i drept are parul lung....si are de ce sa se traga.Prinde cu degetul mare si aratatorul parul de la baza si-l trage pana ajunge la capatul opus....

Dupa cum zicea cineva...trece un obicei si vine altul!

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Si Tudor al meu se trage de par cand il adorm de ma si mir ca nu ramane cu el in mana. Alteori se joaca cu mana la urechiusa. E tare haios, dragul mamei.

Pupa Crisa, mamica burticoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Eu cred ca acest gest face parte din cunoasterea corpului. Copilul vrea sa manipuleze si sa o simta a lui acea parte a corpului. Repetandu-se s-a transformat intr-un tic comportamental.Nu am citit nicaieri despre asa ceva, dar mi-a trecut prin cap. De exemplu, al meu cand il pun pe olita se trage de "cuculet". Asta stiu clar ca e legata de cunoasterea schemei corporale, isi descopera propriul corp, care mai tarziu duce la formarea identitatii sexuale.

Carmen si bb Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by karmen
De exemplu, al meu cand il pun pe olita se trage de "cuculet". Asta stiu clar ca e legata de cunoasterea schemei corporale, isi descopera propriul corp, care mai tarziu duce la formarea identitatii sexuale.

Carmen si bb Calin

asta cu "cuculetul" la baietei am inteles ca vine de la faptul ca baieteii fac pipi cu "cuculetul" in erectie (pana la vreo 2 ani, cred) - am citit in francoise dolto (pe care v-o recomand din inima)

si se pare ca de o varsta incolo, nemaiavand erectia, incearca sa si-o provoace printr-o forma de masturbare primitiva

asa am citit, nu dati cu rosii! si aveti grija cu "cuculetele"!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput