Cum vi se pare viata in Japonia? (9)
Raspunsuri - Pagina 7
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by MAMICARMEN
Multumesc Sorina!Si eu am vazut pozele cu voi,va potriviti!Si cred ca pe sora ta o cunosc din vedere,daca nu ma insel!A fost cumva in Romania cu AeroFlot,prin Moscova,in 98?
Multumesc carmen pentru compliment
Sora-mea zice ca nu este ea,probabil ai confundat-o,se mai intampla
Numai bine,pupici puiutului
Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by jojo
Salut fetelor,si mamaicilor din Japonia,am si eu o suparare si vreau sa -mi descarc sufletul daca e voie ...
Moda aceasta la ei de a te baga in cada cu bebelusu chiar ca ma face foc,si parapina acum i-a facut baie tati,de, ca asa se poarta la ei ,dar cincolo,hop si baba,adica soacra -mea vrea sa se bage cu bebicul meu care abia a implinit 4 luni ...unde credeati..tot in cadaTati,mai merge dar ea ???ce-o fi in mintea lor ,zau ca nu mai inteleg.Sa le zic ca nu e igienic zau ca nu mai am putere,asa ca evit sa mai mergem in vizita la parintii lui ca indata ii apuca pe toti baia ,si nu pur si simplu asa dar cu bebeu cu tot...imi vine sa-i string de gitniste timpiti...
Va rog sa ma scuzati daca prin intermediul mesajului meu v-am indispus sau v-am stricat dispozitia dar chiar ca nu mai am cui ma jelui...
Linisteste-te draga Jojo,
Si eu sunt de aceiasi parere - este total deplasat ca bunica sa faca baie impreuna cu bebe - ar trebui sa-l rogi pe sotul tau sa vorbeasca cu parintii lui,si sa-i explice cat mai diplomat posibil care-s problemele.Sunt sigura ca vor intelege...nu are rost sa te superi,ca asa vei inrautati relatile cu ei.
Mult succes
Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982
jojo spune:
Ce sa le explice daca tot el incearca sa ma convinga ca vezi Doamne asa e primit si sa nu fac fata lunga cind familionul intentioneaza sa faca baie cu bebicul...i-am si zis:Bine atunci chiama si vecinii sa se bage-n baie cu el, si a luat foc.Tema a fost inchisa dar pina cind nu stiu, cred ca tot pina la urmatoarea vizita a soacrei mele
Ea simtind ca sunt revoltata la plecare mi-a bagat in buzunar 10 miicica sa-mi cumpar dulciuri...vrajeli de copii,ca tot n-o las sa se bage-n baie cu bebicu.
azumi spune:
Bey gagici...azi e ziua la mami meu! Face neste ani fromosi da` stiu ca in inimioara ei are tot 18 ani, asa ca ii urez La multi ani si multa sanatate si tot ce-si doreste ea...si sa ne iubeasca pe noi ca pana acuma.
Daca ar mai fi trait ..surpriza!(ca pana acuma nu stiui) tot azi ar fi fost si ziua soacrelei mele.Ce coincidenta , a?! Asa ca ei nu pot decat sa-i doresc sa se odihneasca in pace acolo unde e...........si sa nu se supere ca taty e uituc si nu stiu ca azi e ziua ei.
E o chestie...amandoua mamele sa aiba aceeasi zi de nastere ( bine ani diferitzi....dar totusi?!).
mami meu ( buni bey acu cu Pityku....)....
Ma duc sa beau in cinstea lu` mamiku ...un pahar de fanta!
pupe la toti,
la mine azi e sarbatoare!!!!!!!
ana
ralucami spune:
Salutari tuturor! Hai ca abia am reusit sa deschid si eu forumul. Am avut o zi super plina astazi si sunt varza. Faza de 50.000 de puncte: azi am fost la scoala si pot spune cu mana pe inima ca vreo 1/2 din colegii mei au vazut reportajul cu oligofrena aia de pe postul TV japonez. Si toti ma intrebau daca e adevarat ca noi la furie ne scuipam partenerul Unde esti tu Tzepes Doamne?!?!?!?! La o faza ca asta am incercat sa "ma scot" si eu cat mai delicat. Le-am zis ca nu am vazut emisiunea (si asta chiar e adevarat) si ca romanii din Jp, pe care ii cunosc si cu care vb pe net sunt destul de revoltatzi din cauza emisiunii respective si ca vom incerca sa dezmintzim ceea ce consideram ca nu corespunde imaginii noastre romanesti. Si cu asta punct. Asta a fost una! Apoi alta faza criminala Conversatzie in grupuri de cate 2. Eu stau de vb cu o chinezoaica. Ma intreaba cum ma cheama si raspund destul de repede :Raluca. Ii vad fatza mirata si o iau de la capat pe silabe, ca la carte: RA- RU-KA!! Dupa vreo cateva minute de discutzie vad ca individa ma striga KA: "KA tu unde stai?" "Ka , tu de cat timp esti in JP?" "Ka vrei si tu ocha?". Mey ma gandesc ca o fi uitat cum ma cheama si ii repet numele meu iar pe silabe . La care ea suuuper luminata imi zice:" Aa! Asta e doar numele mic!!! Eu am crezut ca RA e numele de familie, RU e middle name si KA e last name si de aceea te strigam asa" Super!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ralucami spune:
quote:
Originally posted by jojo
Salut fetelor,si mamaicilor din Japonia,am si eu o suparare si vreau sa -mi descarc sufletul daca e voie ...
Moda aceasta la ei de a te baga in cada cu bebelusu chiar ca ma face foc,si parapina acum i-a facut baie tati,de, ca asa se poarta la ei ,dar cincolo,hop si baba,adica soacra -mea vrea sa se bage cu bebicul meu care abia a implinit 4 luni ...unde credeati..tot in cadaTati,mai merge dar ea ???ce-o fi in mintea lor ,zau ca nu mai inteleg.Sa le zic ca nu e igienic zau ca nu mai am putere,asa ca evit sa mai mergem in vizita la parintii lui ca indata ii apuca pe toti baia ,si nu pur si simplu asa dar cu bebeu cu tot...imi vine sa-i string de gitniste timpiti...
Va rog sa ma scuzati daca prin intermediul mesajului meu v-am indispus sau v-am stricat dispozitia dar chiar ca nu mai am cui ma jelui...
Jojo hai ca acum am vazut postul tau. Ceea ce povestesti tu: baia cu toata familia indiferent de varsta si de sex , m-a turbat si pe mine. Mey sunt o persoana cu o gandire destul de flexibila, dar niciodata nu o sa pot intzelege de ce fiica de 12 ani a lui barbate-meu prefera sa faca baie cu taica-su ?! Mie mi-a rascolit ulcerul mult timp chestia asta! Si pana la urma am pus piciorul in prag. Barbate-meu imi spune ca e destul de normal in Jp , ca asa isi poate alinta copilul, ca e un mod de apropiere etc. Si sa stii ca majoritatea practica "sportul" asta. Baie cate 2 sau cate trei(sau cati pot incapea in cazile alea mai mult adanci decat lungi): bunici cu nepotzi, parintzii cu proprii copii, unchi, verishori si tot neamul. Citisem pe undeva ca in vremurile mai indepartate, cand Jp nu o ducea tocmai ca pe roze si apa calda era un privilegiu, in aceiasi cada si cu aceiasi apa facea baie toata familia. Cred ca de pe atunci le-a ramas pata asta cu baia pe creier.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
michiyan spune:
Draga Jojo,uite ce zic eu:invit-o pe soacra-ta la o cafea,lunch sau orice(oricum o sa plateasca ea)si spunei cu frumosul,cum ca in Romania Nu se obisnuieste imbaierea copilului cu alte persoane.Sa nu se supere pe tine ,si spune-i ca tu intelegi ca ea iubeste copilul,s.a.m.d.p,dar sa mai aiba putina rabdare pana te obisnuiesti si tu cu asta.Spune-i ca este vorba de diferentele culturale,si ca tie iti trebuie timp sa te obisnuiesti cu asa ceva,dar nu uita sa vorbesti cu zambetul pe buze,pisicos,sa para totul ca o rugaminte ca ea sa mai astepte pana cand tu te obisnuiesti cu asa ceva.
Voi folositi mai multe zile apa din cada?Eu nu,cand am chef de baie,o umplu si pe urma o golesc imediat,ca sa nu-i vina cuiva idei.
A si Jojo,nu uita ca probabil pentru soacra:MAGO ME NI IRETE MO ITAKUNAI.Asa ca fii diplomata.
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by michiyan
Voi folositi mai multe zile apa din cada?Eu nu,cand am chef de baie,o umplu si pe urma o golesc imediat,ca sa nu-i vina cuiva idei.
bm
Nu ,bineinteles .Ce rost ar avea ? Am cateva sticle cu apa imbuteliata care stau langa usa ,daca apare vreun cutremur mai mare (http://earthquake.usgs.gov/recenteqsww/Maps/region/Asia.html) ma agat de ele ...
Pentru Yokohama area exista un disaster prevention information mailing list http://www.city.yokohama.jp/me/bousai/eq/dpi-net.html ,subscrii ( preferabil adresa de email de pe mobil) si primesti daily weather forecast warnings si toate cutremele din zona ,cat de mari ,locatia samd.
Cum dormiti ?in pat normal sau pe jos ,pe futon ?
Everything happens for a reason...
//Dan.
jojo spune:
EHEHEI...daca a-ti sti voi numai cite si cite...soacra-mea e un fel de sachio in familie, si tot ce zice e a asa e. De felul meu nu ma pling niciodata nimanui dar deja mi s-a umplut sufletul cu pelin...
Ultima faza e despre Golden week:noi mergem la munte pe trei zile ,civilizat,hotel,toate comoditatile.Pina acum peste tot unde am fost l-am luat si pe bb cu noi fara probleme(nu de alta dar nici nu am increderea sa-l las cu ea)acum cica se da yasashii si-mi zice :Pai lasa-l la mine,ce milk,mikka grai dame ???Eu ii explic ca nu am cum sa nu-l hranesc cu piept 3 zile ca fac boala si poate ma taie la tite...Ea se uita lung, asa ceva la femeiele japoneze nu exista...poate doar la gaiginSi ori de cite ori nu are replica o da pe :Ca asa e la gaigin,ca asa sunt europano shito.
jojo spune:
Dan,Dormim in patapa o shimb la fiecare baie.NUmai cind sintem l-a soacra mea si stam pina tirziu ma tot indeamna sa fac dusca cica noi gaiginii nu avem cada si n-o folosim...deaceea ma tot trimite sa fac un dus ca poate nu stiu cum sa folosesc cada.
Ma rog,ramin oricum eu cea mai urusai,si mada wakai si toate alea.pentru soacra mea)